بخش احیای تراث مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان

    از ویکی‌نور
    بخش احیای تراث مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان
    نام بخش احیای تراث مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان
    نام سابق
    وضعیت حقوقی مرکز علمی و پژوهشی
    هدف تولید نرم‌افزارهای دینی، تحقیق و انتشار کتب
    رئیس آیت‌الله مظاهری
    بنیانگذاری سال 1377ش
    وبگاه http://hozeh.org/
    کد مؤلف AUTHORCODE22111AUTHORCODE

    بخش احیای تراث مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان (تأسیس: سال 1377ش)، بخشی از مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان است که تولید نرم‌افزارهای دینی، تحقیق و انتشار کتب را برعهده دارد.

    تأسیس و هدف

    مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان، در پرتو عنایت خداوند متعال و توجهات حضرت ولی‌عصر(عج) و پیرو تأکید مقام معظم رهبری بر تلاش در عرصه نوسازی و اعتلای پژوهش‌های دینی و اسلامی، با حداکثر استفاده از روش‌ها و ابزارهای جدید به امر مرجع عالی‌قدر، آیت‌الله مظاهری در آذرماه سال ۱۳۷۷ش، تأسیس و به شماره ۹۶۶ ثبت اسناد کشوری و همچنین مجوز فعالیت ۳۱۰۱۰۲۹۱ در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور به ثبت رسید و تاکنون گام‌های مؤثر و چشمگیری در راستای پیشبرد و اعتلای پژوهش‌های اسلامی برداشته که علاوه بر تولید ده‌ها نرم‌افزار دینی، به تحقیق و انتشار کتب مفیدی دست زده است که تأثیر این تحول بنیادی مورد توجه و قبول عالمان، محققان و اندیشمندان جامعه اسلامی قرار گرفته است و تاکنون توانسته رتبه‌های متعددی را، از جمله خادم قرآن کریم (۱۳۸۴ش) و خادم فرهنگ عمومی (۱۳۸۶ش)، کسب نماید[۱].

    واحدهای مختلف مرکز

    این مرکز، دارای بخش‌های مختلفی، از جمله: بخش تحقیقات، انتشارات و احیای تراث می‌باشد[۲].

    احیای تراث

    ازآنجاکه میراث علمی و فرهنگی هر مرز و بوم، نماد و نشان توانایی‌های شگفت تاریخ‌سازان آن کشور است و این آثار در طی قرون متمادی مورد توجه بزرگان قرار می‌گیرد، لذا این مرکز به احیای تراث برخی از عالمانی دست زده که در دوره‌های مختلف، در اصفهان زیسته، تدریس داشته و یا در مزارات اصفهان مدفون گشته‌اند[۳].

    فرایند احیا و عرضه میراث مکتوب گذشتگان، شامل چهار وظیفه «حفظ و نگهداری»، «تصحیح و احیا»، «پالایش انتقادی و بهسازی» و «ساده‌سازی» است[۴].

    تصحیح و احیای میراث گذشتگان که همان احیای تراث است، احیای اندیشه و تفکر عالمان این اقلیم بوده که ارتباط علمی مؤثری بین عالمان دیروز و اندیشمندان امروز برقرار می‌نماید[۵].

    ارزشمندترین قسمت این میراث گران‌بها، میراث مکتوب فقیهان، مفسران، محدثان و دیگر عالمان دینی و فرزانگان حوزه علمیه اصفهان در موضوعات تفسیر، حدیث، فقه، اخلاق و دیگر موضوعات است؛ حوزه علمیه‌ای که به تعبیر مقام معظم رهبری، علومش همچون چشمه‌ای خروشان و جاری به همه مراکز علمی جهان اسلام جاری شده و بر آن است که این مسیر را ادامه داده تا عظمت آن را نمایان سازد[۶].

    آثار

    مجموعه «میراث حوزه اصفهان»، کاری از این بخش می‌باشد. این اثر، مجموعه رساله‌های کوتاه عربی و فارسی در موضوعات مختلف فقهی، تفسیری، عرفانی و... است که توسط سید احمد سجادی، رحیم قاسمی، مجید هادی‌زاده، محمدجواد نورمحمدی و محمود نریمانی فراهم شده است. این مجموعه در دوازده دفتر منتشر شده است. هریک از دفترهای این مجموعه، مشتمل بر رساله‌های کوتاهی است که در حجم یک کتاب نیستند و تاکنون منتشر نشده و یا به شکل مطلوب در اختیار محققان قرار نگرفته‌اند[۷].

    پانویس

    1. ر.ک: بی‌نام، پایگاه اینترنتی مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان، بخش درباره ما
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: همان
    6. ر.ک: همان
    7. ر.ک: بی‌نام، برگرفته از پایگاه اینترنتی ویکی‌نور

    منابع مقاله

    1. بی‌نام، برگرفته از پایگاه اینترنتی مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان، بخش درباره ما
    2. میراث حوزه اصفهان

    وابسته‌ها