ذهب، صاحب

    از ویکی‌نور
    ذهب، صاحب
    نام ذهب، صاحب
    نام‎های دیگر
    نام پدر
    متولد
    محل تولد نجف اشرف
    رحلت
    اساتید صالح جعفری
    برخی آثار فصول في أصول الفقه
    کد مؤلف AUTHORCODE12012AUTHORCODE

    صاحب ذهب (متولد نجف اشرف)، ادیب، شاعر و صاحب‌نظر در اقتصاد عربی.

    تحصیل

    وی در نجف اشرف، دوران دبستان را گذراند و به دلیل سن کمترش نسبت به بقیه دانش‌آموزان، این دوران را به‌جای 6 سال، هشت ساله تمام کرد. وی ازآنجاکه در محیط شعر و ادب رشد کرد، پس از گذراندن دوران ابتدایی به شعر و ادبیات روی آورد.

    دکتر صاحب ذهب از شخصیت‌هایی است که میان علم و ادب جمع کرده؛ وی در سال 1969م، در علم اقتصاد از دانشگاه قاهره در مرحله دکتری به درجه ممتاز رسید. همچنین مدرک حقوق را از دانشگاه بغداد در سال 1951م، دریافت کرد.

    از مهم‌ترین اساتید وی در ادبیات می‌توان صالح جعفری را نام برد[۱].

    فعالیت‌ها و مسئولیت‌ها

    او وارد «جمعية الرابطة الأدبية» نجف اشرف شد که در سال 1932م، تأسیس شده بود. وی در سال دوم دبیرستانش جایزه اول شعر را در مسابقه ادبی‌ای که دانش‌آموزان استان کربلا در آن شرکت کرده بودند و آن زمان شهر نجف از توابع آنجا بود، به دست آورد. وی سپس در دارالمعلمین بغداد تدریس کرد. پس از آن به قاهره رفت. این اولین سفر او به خارج از عراق بود که در سال 1953 اتفاق افتاد. وی در قاهره با شخصیت‌های مهم دوران خودش، دیدار کرد.

    او در حال آماده‌سازی پایان‌نامه دکتری بود که اعلانی را در یک روزنامه مصری خواند و این اعلانیه روند زندگی وی را تغییر داد. در این اطلاعیه آمده بود: مشاغل دیپلماتیک جدیدی در دبیرخانه عمومی اتحادیه کشورهای عربی وجود دارد. درخواست مسابقه‌ای در این اعلانیه بود. وی یکی از مباحث موجود در جدول آن اعلانیه را انتخاب کرد؛ این پروژه اتحاد اقتصادی بود. وی در این مسابقه، مقام اول را به دست آورد. در ابتدای امر وی به‌عنوان کارمند دایره نفت که تابعی از اداره اقتصادی بود، انتخاب شد. وی به‌واسطه فعالیتش در اتحادیه عرب و کنفرانس‌هایی که در کشورهای جهان برگزار شد، با شخصیت‌های برجسته بسیاری ملاقات کرد. او سرانجام در سال 1956م، دکترایش را در اقتصاد گرفت.

    آثار

    1. من أعماق الذاكرة؛
    2. البترول العربي الخام في السوق العالمية (در حوزه علوم اقتصادی)؛
    3. اتفاقيات و عقود البترول في البلاد العربية (در همان حوزه)؛
    4. تحقيق و تقديم فصول في أصول الفقه، اثر جدش شیخ محمود ذهب؛
    5. تحقيق «رباعيات الخيام»، اثر استاد شاعرش صالح جعفری[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: پایگاه اینترنتی مؤسسة النور للثقافة و الأعلام، د. صاحب ذهب.. كما عرفناه
    2. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    پایگاه اینترنتی مؤسسة النور للثقافة و الأعلام، د. صاحب ذهب.. كما عرفْناه

    وابسته‌ها