مجربات إبن سينا الروحانية

    از ویکی‌نور
    مجربات ابن سینا الروحانیة
    مجربات إبن سينا الروحانية
    پدیدآورانابن سینا، حسین بن عبدالله (نویسنده)
    ناشرمؤسسة النور للمطبوعات
    مکان نشربیروت - لبنان
    سال نشر1425 ق
    چاپ1
    موضوععلوم غریبه اسلامی - متون قدیمی تا قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BF‎‏ ‎‏1418‎‏ ‎‏/‎‏ع‎‏4‎‏ ‎‏الف‎‏28
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    مجربات إبن سينا الروحانية كتابى است در موضوع علوم غريبه كه اوراد و طلسماتى براى ايجاد محبت و ابطال طلسمات و غيره درآن آمده است. در انتساب چنين كتابى به بوعلى سينا كه نظير اين كتاب چند كتاب ديگر نيز به وى منتسب گرديده است ترديد‌هاى فراوانى واقع شده است ازجمله ادله‌اى كسانى كه به كلى تأليف چنين كتابى از بوعلى را محال مى دانند وارد شده اين است كه با توجه به مشرب فلسفى و مشائى ابن سينا اصلاً با روحيات و افكار وى همخوانى ندارد كه دست به چنين اقدامى زده و درباره مسائلى كه ريشه رياضى و عقلى محض ندارند دست به تأليف ببرد و از طرفى در ليست تأليفات بوعلى كه از سوى شاگردانش نوشته شده‌اند اسمى از اين كتب به ميان نيامده است.در سرآغاز نام كتاب كنز الاسرار فى استحضار الجن و صرف العمار آمده است كه مؤلفش را شخصى به نام على ابن سينا معرفى كرده است كه بعيد نيست شخصى غير از بوعلى سينا باشد چون نام ابن سينا حسين ابن عبداللّه بن سينا است نه على بن سينا اما به هر تقدير اين كتاب از اين سينا است يا هر كس ديگر نگاهى اجمالى به محتواى آن مى تواند باعث شناختى از كتاب براى خوانندگان باشد.

    در اين كتاب اكثر طلسمات، نيرنجات و ارباط براى ايجاد محبت مى باشند و شايد بتوان رويكرد مثبتى را حتى در باب احضار اجنه و.... در كتاب مشاهده كرد. اولين طلسم كتاب نيز براى محبت است كه نوع مركب براى نوشتن خطوط و علائم و محل نوشتن و نهايتاً مواردى كه بايد نوشته شوند در بخشهاى گوناگون آمده است. بخورهايى هم كه در اين طلسمات آمده‌اند عبارتند از تركيباتى كه وجود آنها تأثيرات خاصى در رسيدن به اهداف مدنظر باعث مى گردد.طلسم دوم نيز براى محبت است اما طلسم سوم براى حاجات بزرگ و مهم مفيد است. از جمله طلسمات كتاب براى باز داشتن مردى كه گرفتار زنا و فحشا و زنبارگى شده است از اين گونه مسائل می‌باشد برخى طلسمات هم براى ايجاد بغض و كينه و دشمنى است كه اين موارد باعث مى گرديده تا عالمانى كه وارد عرصه علوم غريبه گرديده‌اند از افتادن چنين كتبى به دست نااهلان اباء داشتند فلذا نوع چنين كتاب‌هايى با مخفى كارى و مستور بودن همراه بوده‌اند كه اين امر باعث ورود اشخاص نا آگاه و غير عالم در اين علوم شده و حجيت چنين آثارى ار با ترديدهايى قابل توجه مواجه ساخته است. برخى اوراد و اعمالى هم كه در اين جا به نام شبشبه آمده‌اند براى احضار و به كار گيرى جن و شياطين می‌باشد كه كارهاى حرام و نا مشروع و غير اخلاقى فراوانى براى رسيدن بدانها لازم است براى مثال شبشبه اولى كه در فصل مربوط به شبشبه‌ها آمده است لزوم جنابت از حرام و خواندن عزائم در چنين حالتى و در داخل بيت الخلاء از آن جمله است.برخى از اين اعمال هم براى ايجاد شوق و تهييج براى نكاح می‌باشد كه در فصل بخصوصى آمده‌اند. استخدام حيوانات درنده، غلبه بر دشمن ظالم، رفع مشكل حيض و نفاس، حصن و حراست، شناخت سارق، رسيدن به مال و اموال، شفاء امراض، دفع جن و ابطال سحر از ديگر مسائلى هستند كه در مورد آنها روشهايى بيان شده است فصلى هم نيز به مجاب‌ها اختصاص دارد كه براى رفع مشكلاتى چون ترس از جن و انس مفيد مى باشند.

    ابطال طلسمات، رفع مربوطات هم، دفع جن و... نيز مواردى هستند كه در واقع دو قطب منفى در مقابل طلسمات و رباطات و احضار جن و.. مى باشند كه شيوه‌اى مرسوم در اين علوم مى باشند يعنى هر طلسمى براى خود باطل كننده است و هر عقدى براى خود حل خاص دارد فصلى نيز اختصاص به ترتيب حروف دارد كه اين نيز براى نوشتن طلسمات و... لازم است و شناختن اين ترتيب‌ها در كتب مرتبط امرى مرسوم است. براى مثال حروف الفبا كه با ترتيب الف، ب، ت و غيره می‌باشد يا حروف ابجد كه با ا، ب، ج، د و... مى باشند و ديگر ترتيب‌هايى هم كه در اين زمينه هست كه هر كدام از آنها براى افرادى مد نظر بوده‌اند كه با آن ترتيب طلسمات، اوراد و... را تشريح نموده‌اند.

    فصلى ديگر به تعاريف اختصاصى دارد كه اسامى جن‌هاى مختلفى با شيوه احضار هر كدام درآن آمده است. نهايتاً ارتباطى كه با كواكب گوناگون به وجود مى‌آيد و ايام مختلف به نام هر كدام مى باشند و آثار خاصى درآن ايام خاص و ساعات خاصى از آنها دارد در فصل جداگانه‌اى مطرح شده‌اند براى مثال دومين روز هفته كه اختصاص به فلان كوكب دارد در ساعت خاصى از آن روز به هدف خاصى مى توان رسيد كه اهل اين فن مقيد به مراعات اين لحظات و ساعات مى باشند.


    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب

    وابسته‌ها