استضعاف و استکبار از دیدگاه امام خمینی(س)

    از ویکی‌نور
    استضعاف و استکبار از دیدگاه امام خمینی(س)
    استضعاف و استکبار از دیدگاه امام خمینی(س)
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده) مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) (محقق)
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1386ش
    چاپ2
    شابک964-335-402-4
    موضوعاستکبار - مقاله‏‌ها و خطابه‏‌ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - نظریه درباره استکبار - مستضعفان - مقاله‏‌ها و خطابه‏‌ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /الف۵۵ الف۵ 1574/5 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    استضعاف و استکبار از دیدگاه امام خمینی(س)، (دفتر 40 آثار موضوعی تبیان)، برگزیده 260 سخنرانی، مصاحبه، پیام یا نوشته از امام خمینی است که تقابل مستضعفان و مستکبران و ویژگی‌های آنان را با استناد به صحیفه امام تبیین می‌کند و مسئولیت جهاد برای استکبارستیزی را شرح می‌دهد.

    جنبه توحیدی انقلاب اسلامی

    به گفته ناشر، استضعاف در قرآن و نیز در تجربه انقلاب اسلامی اولاً، دارای یک روح جمعی‏‎ ‎‏است و ثانیاً، فحوای رابطه ویژه‌ای میان انسان و خداوند را در خود دارد؛ ازاین‌رو،‏‎ ‎‏احیای دو مفهوم استکبار و استضعاف گویای شدت گرایش توحیدی و دینی در انقلاب‏‎ ‎‏اسلامی و آحاد سازنده آن است‏... امام خمینی در طول نهضت الهی خود به‏‎ ‎‏مبارزه اصولی با مستکبرین و اعلام حمایت از مستضعفان و کوخ‌نشینان‏‎ ‎‏برخاسته و‏‎ ‎‏انقلاب اسلامی ایران را یکی از نمودهای عینی مبارزه حق‌گویان با‏‎ ‎‏مستکبرین می‌دانند. ‏امام(س) معتقد بودند که انقلاب اسلامی ایران در عصر حاضر می‌تواند الگو برای‏‎ ‎‏دیگر مردم محروم و مستضعف، به‌ویژه مسلمانان جهان شود که مرعوب غول استکبار‏‎ ‎‏نشوند[۱]‏.

    ساختار و محتوا

    کتاب حاضر در 6 فصل سامان یافته است. تعریف، عوامل و آثار استضعاف و استکبار، مصادیق مستضعف و مستکبر، مواجهه تاریخی و سرانجام مستضعفان و مستکبران و ‏‏الگوپذیری ملل مستضعف از نهضت اسلامی ایران، برخی از محورهای مهمّ این اثر را تشکیل می‌دهد.

    نمونه مطالب

    • همه ادیان وقتی که شما ملاحظه بکنید، سران این ادیان که انبیا بودند، اینها از طبقه‏‎ ‎‏مستضعف قیام کردند و طبقه مستضعف را برضد قدرت‌ها شوراندند. حضرت ابراهیم(ع)‏‎ ‎‏خودش بوده و یک تبری؛ از طبقه پایین، در مقابل آن نمرود‏ عصر قیام کرد...‏[۲]‏.
    • ‏‏خداوند را سپاس می‌کنم که اراده فرمود منت بر مستضعفین بگذارد علیه مستکبرین و‏‎ ‎‏زمین را از لوث مستکبرین پاک کند و مستضعفین را به حکومت زمین برساند. اسلام‏‎ ‎‏برای همین مقصد آمده است و تعلیمات اسلام برای همین معناست که مستکبری در‏‎ ‎‏زمین نباشد و نتوانند مستکبرین، مستضعفین را استعمار و استثمار کنند[۳]‏.
    • ‏‏‏‏ما وظیفه داریم مردم مظلوم و محروم را نجات دهیم. ما وظیفه داریم پشتیبان‏‎ ‎‏مظلومین و دشمن ظالمین باشیم. همین وظیفه است که امیرالمؤمنین(ع) در وصیت‏‎ ‎‏معروف به دو فرزند بزرگوارش تذکر می‌دهد و می‌فرماید: «وَ كُونا لِلظّالِم خَصْماً وَ‏‎ ‎‏لِلْمَظْلُومِ عَوْناً»[۴]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، صفحه ‌الف
    2. ر.ک: متن کتاب، ص7
    3. ر.ک: همان، ص72
    4. ر.ک: همان، ص142

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها