بیان النافع یوم الحشر في شرح الباب الحادي العشر

    از ویکی‌نور
    بیان النافع یوم الحشر في شرح الباب الحادي العشر
    بیان النافع یوم الحشر في شرح الباب الحادي العشر
    پدیدآورانعلامه حلی، حسن بن یوسف (نويسنده)

    حسینی، حسین علی (شارح)

    فاضل مقداد، مقداد بن عبدالله (نويسنده)
    عنوان‌های دیگربیان النافع یوم الحشر فی شرح الباب الحادی عشر للعلامه الحلی ** رساله ماجستیر فی الفلسفه و الالهیات حائزه علی درجه ممتاز
    ناشرمؤسسة الأعلمي للمطبوعات
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1428ق - 2007م
    چاپ1
    شابک-
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بیان النافع یوم الحشر في شرح الباب الحادي العشر رساله کارشناسی ارشد حسین علی حسینی بوده که در قالب کتاب به چاپ رسیده است. النافع یوم الحشر، شرح فاضل مقداد بر الباب الحادی عشر علامه حلی است و این کتاب، شرح و تبیین النافع یوم الحشر است.

    نویسنده از «النافع یوم الحشر فی شرح الباب الحادی عشر» به‌عنوان کتابی یاد کرده که مایه پیروزی امامیه و خطر برای دشمنان آنان است. ویژگی اصلی این اثر این است که با وجود ایجاز و اختصار، مجموعه‌ای از مهم‌ترین عقاید امامیه را در اختیار خواننده می‌گذارد. حسینی، معتقد است؛ کتابی را پیدا نخواهیم کرد که در کتاب‌های امامیه مانند این اثر باشد. اساس مطالب بر استدلال عقلی چیده شده و نقلیات صرفا برای تأیید مسائل عقلی در آن ذکر شده است؛ مگر در برخی مسائل که از اولیات به دست می‌آید؛ مانند مباحث کلام الهی و حشر کودکان و برخی تفاصیل قیامت مانند تطایر کتاب و.... بالاتر اینکه، ادله عقلی آن حول تقسیم ثنایی عقلانی می‌چرخد.

    فصل اول در باره علم کلام و تاریخچه و تطور آن و فصل دوم شرح النافع است که مباحث اصلی علم کلام را در هفت فصل شامل: اثبات واجب، صفات ثبوتیه، صفات سلبیه، عدل، نبوت، امامت و معاد بررسی کرده است.

    نویسنده می‌نویسد: بر آن شدم که با توضیح این کتاب، رویکرد کلامی فاضل مقداد را بر اساس روش تحلیل و ترکیب توضیح دهم و در این راستا به نود و سه منبع از کتب کلام، فقه، اصول، حدیث، تفسیر، لغت و تاریخ استناد کرده‌ام. همچنین نویسنده در ضبط مطالب این شرح از تفسیر سید کمال حیدری بر «النافع» بسیار بهره برده است.

    هدف اولیه حسینی از نگارش این اثر، سیراب‌کردن عطش پژوهشگران کلام، دادن توانایی بحث و فهم مغالطات به دانشجو، تربیت و تقویت قوای ادراکی به جهت فهم درست اصول‌دین و بیان یک دوره فشرده عقاید امامیه بوده است.[۱]

    فهرست محتوا و فهرست‌های اصطلاحات، مذاهب و فرق، اشخاص و کتابنامه در پایان کتاب درج شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص5-6

    منبع مقاله

    مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها