صابری، حسین

    از ویکی‌نور
    صابری، حسین
    نام صابری، حسین
    نام های دیگر
    نام پدر محمدتقی
    متولد 1345 ه‌ش
    محل تولد گناباد
    رحلت
    اساتید آیت‌الله‌فلسفی؛ آشتياني و فياض صابري، واعظي، رضازاده، ناطقي
    برخی آثار ‏تاریخ فرق اسلامی

    ‏تاریخ مدینه منوره (ترجمه)

    امامت در پرتو کتاب و سنت

    سلفیه بدعت یا مذهب

    آیین حکمرانی

    کد مؤلف AUTHORCODE1565AUTHORCODE

    دكتر حسين صابرى نویسنده، محقق، مترجم، استاد گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد

    ولادت

    در سال 1345 در شهرستان گناباد و در خانواده‌ای متوسط به دنيا آمد.

    تحصیلات

    دوره دبستان و راهنمايي را درنوقاب ـ از توابع گناباد ـ و مقطع متوسطه را در رشته اقتصاد اجتماعی در یکی از دبيرستانهاي گناباد پشت سرگذاشت. در سال 63 مشغول تحصیل در دانشگاه رضوي شد. در سال 68 بار دیگر در آزمون سراسري شركت جسته و در رشته الهيات گرايش فقه و مباني حقوق دانشگاه فردوسي مشهد پذيرفته شد.پس از پایان دوره کارشناسی در سال 72 در مقطع کارشناسی ارشد همان دانشگاه ادامه تحصیل داد.

    مقطع ارشد را سال 75 به پايان برده و رساله اين مقطع با فاصله كمي با عنوان حيله‌هاي شرعي ناسازگار با فلسفه فقه در بنياد پژوهشهای اسلامی چاپ شد. اين رساله از نخستين آثار ادبيات مكتوب در زبان فارسی در رشته و زمينه خاص خود بود.

    از آغاز سال تحصيلي 77 ـ 76 تحصيل در مقطع دكتری رشته فقه را در دانشگاه فردوسي آغاز نمود و اين مقطع را در سال 80 با تدوين رساله‌اي با نام بررسی وضعيت عقل در فرايند استنباط فقهي به پايان رسانید.اين رساله كه در تابستان سال 80 یکی از شانزده پژوهش برتر حوزه دين شناخته شد و در پاييز همان سال نيز در جشنواره فردوسي رتبه نخست پايان نامه‌هاي گروه علوم انساني را احراز كرد و در ارديبهشت سال 81با نام عقل و استنباط فقهي در بنياد پژوهشهای اسلامی به چاپ رسيد.

    با پايان تحصيلات دانشگاهی؛ از خرداد سال 80 تا 85 به عنوان استاديار و از نیمه سال 85 تا اسفند 92 به عنوان دانشیار و از اسفند 92 در مرتبه استاد گروه فقه و مباني اسلامی دانشگاه فردوسي انتخاب گردیدند.

    البته ایشان همزمان با تحصیلات دانشگاهی، تحصيلات حوزوي را نيز ادامه داده و در مقطع سطح از محضر استادانی چون حضرات علماي اعلام‌ مرتضوي، واعظي، رضازاده، ناطقي و اميري بهره جسته، كلياتي از فلسفه اسلامی را در محضر استاد آشتياني و استاد فياض صابري فرا گرفته و همچنين كليات كلام شيعي را نزد استاد سيدان خواندند و چند سال نیز به درس خارج فقه و اصول آیت‌الله فلسفي حضور یافتند.

    تألیف و تدوین

    ایشان نخستين تجربه‌هاي قلمي خود را در سطح حرفه‌اي از حدود سال 68 از رهگذر همكاري با گروه ترجمه عربی بنياد پژوهشهای اسلامی وابسته به آستان قدس رضوی آغاز كرده و از آن زمان تاكنون چندين اثر تأليف، ترجمه و ويرايش كرده‌اند. از آن جمله می‌توان از آثاری چون خاتم پيامبران، تاريخ انديشه‌هاي كلامي‌در اسلام و حيله‌هاي شرعي ناسازگار با فلسفه فقه ياد كرد.

    از حدود سال 76 با انتشارات علمي و فرهنگی همكاري كرده‌اند و حاصل همكاري كه اكنون نيز ادامه دارد ترجمه ـ كتاب اعجاز بياني قرآن، آزاديهاي عمومی در حكومت اسلامی، آيين حكمراني، اقتباس از قرآن کريم و اختصاص بوده است.

    ایشان همچنین با همکاری سازمان مطالعه وتدوين كتب علوم انساني دانشگاه‌ها (سمت) كتاب تاريخ فرق 1 و تاريخ فرق 2 را به چاپ رساند و با همکاری با معاونت تحقيقات و پژوهش نمايندگي مقام معظم رهبري در حج، ترجمه تاريخ مدينه منوره، كربلا و حرمهاي مطهر و مكه و مدينه تصويري ازتوسعه و نوسازی را نگاشت.ایشان همچنین كتاب موسوعة الاحاديث الطبيه جناب حجةالاسلام والمسلمين ري شهري را ترجمه كرده‌اند و اين ترجمه با نام دانشنامه احاديث پزشکي در دارالحديث نشر شده است. علاوه بر این مقالات فراوانی در مجلات علمي پژوهشی يا علمي ترويجي توسط این نویسنده چاپ شده و همچنين‌شماري فراوان از مقاله‌ها، يادداشتها و ستونهاي ثابت كه در دوره‌اي از فعاليت مطبوعاتي ایشان به چاپ رسیده است. علاوه براین 112 مدخل از مدخلهاي دانشنامه فروغ ولايت را نگاشته‌اند و اين دانشنامه در قالب يك لوح فشرده عرضه شده است. همچنين مقاله‌ها يا يادداشتهايي برای عرضه در سايت امام رضا نت «http://imamreza.net» نوشته‌اند.

    در حال حاضر در كنار تدريس در دانشگاه فردوسي كار ترجمه و تأليف را نیز ادامه می‌دهند[۱]

    ==آثار==


    === ترجمه===

    پانویس