الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۴۳۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۹ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[الحسين عليه‌السلام و بطلة كربلاء]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR112254.jpg|بی‌قاب|چپ|آل هاشم، سید محمدعلی|175px]]
    [[پرونده:NUR10776J1.jpg|بندانگشتی|الحسين عليه‌السلام و بطلة كربلاء|175px]]


    '''الحسين(ع) و بطلة كربلا'''، تألیف [[مغنیه، محمدجواد|محمدجواد مغنیه]]، از جمله آثار عربی پیرامون واقعه کربلاست. «مع بطلة كربلا» (با شیرزن کربلا) عنوان کتابی است که در بخش دوم آمده است. در انتهای کتاب دوازده مقاله کوتاه ارائه شده که یکی از آنها به قلم [[مغنیه، محمدجواد|محمدجواد مغنیه]] است. کتاب با تحقیق و پاورقی [[غریری، سامی|سامی غریری (غراوی)]] منتشر شده است.
    '''سید محمدعلی آل هاشم''' (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.  


    در این کتاب مباحثی درباره گریه، اخلاق [[امام سجاد(ع)|امام زین‌العابدین]]، شباهت‌های روز عاشورا و روز قیامت، شباهت‌های روز بدر و روز عاشورا، جشن‌ مردم مصر در روز میلاد حضرت زینب(س) و ویژگی‌های شخصیتی [[امام جعفر صادق(ع)|امام صادق(ع)]] به نقل از منابع اهل سنت ذکر شده است. سپس شرح حال امام حسین(ع) و یزید بیان شده است. در انتها نیز به مناسبت اینکه برخی از شیوخ اهل سنت، معاویه را از گناه تبرئه کرده‌اند و [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|ابن حجر]] کتابی در حمایت از وی نوشته است، چنین می‌نویسد: «و حقیقت آن است که یزید یکی از گناهان معاویه است و پسر، منکری مرتکب نشده مگر آنکه پدرش عظیم‌تر از آن را به‌جا آورده است. بلکه معاویه بدعت‌هایی گذاشت که نه یزید و نه غیر او نمی‌دانستند».
    تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج [[خامنه‌ای، سید علی|آیت‌الله سید علی خامنه‌ای]] حضور فعال داشت.
     
    نویسنده در مقدمه دومین بخش از کتاب با عنوان «با شیرزن کربلا»، به درخواست یکی از ناشرین در نگارش کتابی درباره «حضرت زینب(س)» اشاره می‌کند. وی در پاسخ ناشر می‌گوید: کسانی که در این موضوع کتاب نوشته‌اند کوتاهی نکرده‌ و از هدف مطلوب تألیف دور نشده‌اند، بلکه برخی از خوانندگان به آن اثر جذب شده و از کتاب به‌خوبی استقبال کرده‌اند. او با این کلام ناشر که تو کتابی درباره [[امام على(ع)|امیرالمؤمنین علی(ع)]] نوشتی، بااینکه دیگران هم در این موضوع کتاب نوشته بودند و برخی به کتاب آنها جذب شدند، با توکل بر خدا به نگارش کتاب می‌پردازد. او تنها هدف خود از نگارش این کتاب را بالا بردن آگاهی خواننده نسبت به عظمت زینب(س) و آل‌البیت(ع) می‌داند.
    سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور  [[رئیسی، سید ابراهیم|آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی]] و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.<span id="mp-more">[[آل هاشم، سید محمدعلی|'''ادامه ...''']]</span>
     
    این بخش از کتاب که خود کتابی 130 صفحه‌ای است با ذکر نسب حضرت زینب(س) و پدر و مادر و اجداد ایشان آغاز شده است. از جمله عناوین ابتدای این کتاب اسلام ابوطالب است. نویسنده لازم می‌داند که بحثی را درباره آن حضرت که زینب(س) از نوادگان ایشان است مطرح کند؛ چراکه بین اهل سنت - ‌برخلاف اعتقاد شیعیان - ‌معروف است که وی غیر مسلمان مرده است. وی با ذکر این مقدمه که اگر مطلبی مورد اتفاق جمیع مسلمین از شیعه و سنی باشد جای بحث ندارد، اما اگر مورد اختلاف بین این دو گروه باشد نیازمند تحقیق است، به بررسی این موضوع پرداخته و با دلایل روشن اسلام ابوطالب را اثبات کرده و در آخر چنین می‌نویسد: «عجیب است که اسلام ابوطالب مورد سؤال است، درحالی‌که همه متفقند بر اینکه اگر ابوطالب نبود دعوت نوپای محمد(ص) از بین می‌رفت و از اسلام اثری باقی نمی‌ماند»
     
     
    <div class="mw-ui-button">[[الحسين عليه‌السلام و بطلة كربلاء|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۱۷

    آل هاشم، سید محمدعلی

    سید محمدعلی آل هاشم (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.

    تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج آیت‌الله سید علی خامنه‌ای حضور فعال داشت.

    سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.ادامه ...