الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۳۸۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۹ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[النخلة]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR112254.jpg|بی‌قاب|چپ|آل هاشم، سید محمدعلی|175px]]
    [[پرونده:NUR16544J1.jpg|بندانگشتی|النخلة|175px]]


    '''النخلة'''، تألیف [[ابوحاتم سجستانی، سهل بن محمد|ابوحاتم سهل بن محمد سجستانی]] (متوفی 255قبررسی آیات، روایات، اشعار و مستندات عربی در موضوع درخت نخل است. تحقیق کتاب به قلم [[ضامن، حاتم صالح|حاتم صالح الضامن]] انجام شده است.
    '''سید محمدعلی آل هاشم''' (۱۳۴۱-۱۴۰۳شنماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.  
    در قرآن کریم در آیات فراوانی از نخل نام برده شده است. رسول‌الله(ص) نیز از این درخت مبارک یاد کرده است و آن را مدح و ثنا کرده و تشویق به اکرام و بزرگداشت و خوردن میوه آن شده است: «خانواده‌ای که نزدشان خرما باشد گرسنه نمی‌شوند». آنحضرت از خرمای مدینه منوره تعریف و تمجید کرد، بنابراین خرمای حجاز از سودمندترین خرماها و از بهترین و لذیذترین و نیکوترین خرماهاست. لذا فرمود: «کسی که هفت خرمای مدینه را به هنگام صبح بخورد تا شب هیچ سمی به او ضرر نمی‌رساند».
    سیره رسول‌الله(ص) بود که هرگاه روزه می‌گرفت پیش از خواندن نماز به رطب افطار می‌کرد. پس اگر رطب موجود نبود به خرما افطار می‌کرد. چند بار آب می‌نوشید.
    و رطب تازه، طعام مریم بنت عمران به هنگام ولادت عیسی(ع) بود؛ پس خداوند با کلام خود مریم را مورد خطاب قرار داد: '''وَ هُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ اَلنَّخْلَةِ تُسٰاقِطْ عَلَيْكِ رُطَباً جَنِيًّا''' (مريم: 25)؛ و تنه خرما را به‌سوی خود بجنبان تا برایت خرمای تازه و از بار چیده بریزد. و اگر خداوند جل‌جلاله طعامی بهتر از خرما سراغ داشت آن را به او می‌خورانید؛ چراکه او بانوی مبارک پاک‌دامنی بود که روزیش هر صبح و شب نزدش می‌آمد: '''كُلَّمٰا دَخَلَ عَلَيْهٰا زَكَرِيَّا اَلْمِحْرٰابَ وَجَدَ عِنْدَهٰا رِزْقاً قٰالَ يٰا مَرْيَمُ أَنّٰى لَكِ هٰذٰا قٰالَتْ هُوَ مِنْ عِنْدِ اَللّٰهِ إِنَّ اَللّٰهَ يَرْزُقُ مَنْ يَشٰاءُ بِغَيْرِ حِسٰابٍ''' (آل‌عمران: 37).


    <div class="mw-ui-button">[[النخلة|'''ادامه''']]</div>
    تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج [[خامنه‌ای، سید علی|آیت‌الله سید علی خامنه‌ای]] حضور فعال داشت.
    سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور  [[رئیسی، سید ابراهیم|آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی]]  و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.<span id="mp-more">[[آل هاشم، سید محمدعلی|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۱۷

    آل هاشم، سید محمدعلی

    سید محمدعلی آل هاشم (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.

    تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج آیت‌الله سید علی خامنه‌ای حضور فعال داشت.

    سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.ادامه ...