الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۳۵۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۹ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[ الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد]]'''</big></div>
    [[پرونده:NURسید ابراهیم رئیسی.jpg|بی‌قاب|چپ| رئیسی، سید ابراهیم|175px]]
    [[پرونده:NUR01413J1.jpg|بندانگشتی| الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد|175px]]


    '''الإرشاد في معرفة حجج الله علی العباد'''، تألیف [[مفید، محمد بن محمد|محمد بن نعمان عکبری]]، معروف به [[مفید، محمد بن محمد|شیخ مفید]] (336-413قبا تحقیق مؤسسه آل‌البيت(ع) لإحياء التراث، کتابی کلامی - تاریخی به زبان عربی است، در شرح زندگانی ائمه(ع) و اسامی، کنیه‌ها، مدت عمر، سال تولد و شهادت، فرزندان و یاران معروفشان که مؤلف آن را به درخواست یکی از یاران خود نگاشته است.
    '''سید ابراهیم رئیس‌الساداتی''' (1339-1403شمشهور به شهید جمهور، خادم‌الرضا(ع) سید ابراهیم رئیسی، مجتهد، دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و دانشگاه شهید مطهری، از اعضای  جامعه روحانیت مبارز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس خبرگان رهبری، ریاست قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی، دومین رئیس جمهوری که در جمهوری اسلامی به فیض شهادت نائل آمد.
    آیت‌الله رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شدند. عملکرد دستگاه قضا در دوران ریاست جناب آقای رئیسی به دلایلی چند؛ تراز این دستگاه را در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی بالا برد . آیت‌الله رئیسی با مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی ، تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گامهای جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی برداشت تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول  و ایجاد امید در دل مردم را ستودند .  


    این کتاب از مهم‌ترین منابع معتبر شیعه در زمینه تاریخ زندگانی ائمه(ع) و محل مراجعه محققان سیره اهل‌بیت(ع) و مشتاقان تاریخ آن گرامیان است. افزون بر آن، این اثر مستند اکثر منابع بعد از خود و مهم‌ترین منبع در موضوع امامت بشمار می‌آید و مبلغان نیز از این منبع تاریخی، حدیثی و امام‌شناسی، هرگز بی‌نیاز نیستند و با مطالعه آن، بسیاری از اطلاعات و گمشده‌های خود را در این مجموعه ارزشمند خواهند یافت.
    آیت‌الله رئیسی درسال ۱۴۰۰ش با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با كسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، پس از تنفیذ [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] در ۱۲ مرداد به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد.


    بخش اول که حدودا نیمی از کتاب است، به زندگانی [[امام على(ع)|امیر مؤمنان علی(ع)]] اختصاص دارد و این، حاکی از اهمیتی است که شیخ مفید برای آن حضرت قائل بوده است. وی در این بخش، بعد از مقدمه کوتاهی درباره علت و ضرورت تألیف کتاب، وارد باب اول می‌شود که درباره تاریخ [[امام على(ع)|امیر مؤمنان علی(ع)]] است. در این باب، فصل‌های مختلفی در موضوعات ولادت، خانواده، مبارزات و حضور در صحنه‌های مختلف نبرد با اهل باطل، دلایل ولایت، امامت و وصایت، علم و دانش، بیعت مردم با امام(ع) و خلافت ظاهری، فضایل و مناقب، قضاوت‌ها، جریان مباهله، سخنان، نامه‌ها، خطبه‌ها و مواعظ، جریان ناکثین و قاسطین و مارقین، شوری، آیات نازل‌شده درباره [[امام على(ع)|علی(ع)]]، مساوات با انبیا، پیشگویی‌ها، اصحاب، یاران و فرزندان آمده است. <div class="mw-ui-button">[[ الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد|'''ادامه''']]</div>
    در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ش، بالگرد حامل آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی که برای افتتاح پروژه عمرانی به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، در مسیر بازگشت در محدوده میان وَرزَقان و جُلفا، دچار سانحه شد. رئیس جمهور، [[آل هاشم، سید محمدعلی|آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم]] امام جمعه تبریز، [[امیرعبداللهیان، حسین |حسین امیرعبداللهیان ]] وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این بالگرد بوده‌اند که همه آنها به شهادت رسیدند.<span id="mp-more">[[رئیسی، سید ابراهیم|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۲۹

    رئیسی، سید ابراهیم

    سید ابراهیم رئیس‌الساداتی (1339-1403ش)، مشهور به شهید جمهور، خادم‌الرضا(ع) سید ابراهیم رئیسی، مجتهد، دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و دانشگاه شهید مطهری، از اعضای جامعه روحانیت مبارز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس خبرگان رهبری، ریاست قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی، دومین رئیس جمهوری که در جمهوری اسلامی به فیض شهادت نائل آمد.

    آیت‌الله رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شدند. عملکرد دستگاه قضا در دوران ریاست جناب آقای رئیسی به دلایلی چند؛ تراز این دستگاه را در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی بالا برد . آیت‌الله رئیسی با مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی ، تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گامهای جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی برداشت تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول و ایجاد امید در دل مردم را ستودند .

    آیت‌الله رئیسی درسال ۱۴۰۰ش با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با كسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، پس از تنفیذ مقام معظم رهبری در ۱۲ مرداد به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد.

    در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ش، بالگرد حامل آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی که برای افتتاح پروژه عمرانی به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، در مسیر بازگشت در محدوده میان وَرزَقان و جُلفا، دچار سانحه شد. رئیس جمهور، آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این بالگرد بوده‌اند که همه آنها به شهادت رسیدند.ادامه ...