الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۳۵۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۹ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[جرعه‌ای از صهبای حج]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR112254.jpg|بی‌قاب|چپ|آل هاشم، سید محمدعلی|175px]]
    [[پرونده:NUR03908J1.jpg|بندانگشتی|جرعه‌ای از صهبای حج|175px]]


    '''جرعه‌اى از صهباى حج'''، اثر [[جوادی آملی، عبدالله|آيت‌الله عبدالله جوادى آملى]] (متولد آمل، 1312ش) است كه نویسنده در آن، حكمت‌ها و اسرار مناسك و آداب فريضه بزرگ الهى حج را به‌صورت تحليلى بيان كرده است. اين اثر، خلاصه و برگزيده‌اى از اثر ديگر نویسنده به نام «صهباى حج» است.
    '''سید محمدعلی آل هاشم''' (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.  


    توحيد مجسم: خلوص، در همه عبادات معتبر است، ليكن تجلى آن در برخى از عبادات نمايان‌تر و طرد شرك در آن قوى‌تر و آشكارتر است. از جمله اين عبادات حج است كه توحيد در آن تجسم يافته و از آغاز تا انجامش نمونه‌اى از توحيد و طرد شرك است و ازهمين‌رو ترك حج، كفر قلمداد شده است... در نقل است كه [[امام جعفر صادق(ع)|امام صادق(ع)]] در دعاى سفر حج فرمود: «بسم الله دخلت و بسم الله خرجت و في سبيل الله...»؛ تا آنكه فرمود: «فإنما أنا عبدك و بك و لك». بر اساس اين روايت، حج، سير به‌سوى خدا و رفتن براى ديدار او و تلاش براى نزدیکى به خداست و روشن است كه بنده جز با توحيد دائم و ناب و طرد شرك جلى و خفى به مولاى خود تقرب نمى‌جويد.
    تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج [[خامنه‌ای، سید علی|آیت‌الله سید علی خامنه‌ای]] حضور فعال داشت.
    #معاد مجسم: حج با مناسك خاص خود كه در هيچ عبادت ديگرى يافت نمى‌شود، تأويل آنها را جز خدا كس ديگرى نمى‌كند، معاد مجسم و حكايت‌گر روز نشور و بيانگر روز حشر است؛ زيرا مردم در آنجا با وجود اختلاف زبان‌ها و رنگ‌ها، به يك ندا پاسخ مى‌گويند و يك فرياد و فرمان را اجابت مى‌كنند و جز خداى واحد قهار كسى بر آنها فرمان نمى‌راند. مناسك حج نمونه‌اى از قيامت و حشر اكبر و تجسم از حشر مردم در روز قيامت و برهنگى آنان در معاد است.
     
    سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور  [[رئیسی، سید ابراهیم|آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی]]  و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.<span id="mp-more">[[آل هاشم، سید محمدعلی|'''ادامه ...''']]</span>
    كعبه، مركزى همگانى و محورى براى تبادل نظر سراسرى است تا مسلمانان از دور و نزدیک در كنار آن گرد هم آيند و در آنجا با طرح و حل مسائل علمى و عملى و مشكلات سياسى و اجتماعى، روابط آنان تحكيم شود..<div class="mw-ui-button">[[جرعه‌ای از صهبای حج|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۱۷

    آل هاشم، سید محمدعلی

    سید محمدعلی آل هاشم (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.

    تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج آیت‌الله سید علی خامنه‌ای حضور فعال داشت.

    سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.ادامه ...