الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۳۴۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۹ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[شریف‌الرضی، محمد بن حسین]]'''</big></div>
    [[پرونده:NURسید ابراهیم رئیسی.jpg|بی‌قاب|چپ| رئیسی، سید ابراهیم|175px]]
    [[پرونده:NUR02336.jpg |بندانگشتی|مرقد منسوب به سید رضی در کاظمین|175px]]


    '''ابوالحسن، محمد بن حسين بن موسى موسوى بغدادى''' (۳۵۹-۴۰۶قمعروف به سيد رضى، فقیه، ادیب، شاعر، مفسر، نقابت علویان، گردآورنده [[نهج‌‌البلاغة (صبحی صالح)|نهج‌البلاغه]]، برادر [[علم‌الهدی، علی بن حسین|سید مرتضی]]
    '''سید ابراهیم رئیس‌الساداتی''' (1339-1403شمشهور به شهید جمهور، خادم‌الرضا(ع) سید ابراهیم رئیسی، مجتهد، دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و دانشگاه شهید مطهری، از اعضای  جامعه روحانیت مبارز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس خبرگان رهبری، ریاست قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی، دومین رئیس جمهوری که در جمهوری اسلامی به فیض شهادت نائل آمد.
    آیت‌الله رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شدند. عملکرد دستگاه قضا در دوران ریاست جناب آقای رئیسی به دلایلی چند؛ تراز این دستگاه را در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی بالا برد . آیت‌الله رئیسی با مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی ، تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گامهای جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی برداشت تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول  و ایجاد امید در دل مردم را ستودند .


    در سال 359 هجرى در محله شیعه نشین کرخ بغداد  به دنيا آمد. او از خانواده‌اى شريف و اصيل و از نسل ائمه معصومين است و نسبش از طرف پدر به امام كاظم عليه‌السلام و از طرف مادر به امام زين‌العابدين عليه‌السلام مى‌رسد.
    آیت‌الله رئیسی درسال ۱۴۰۰ش با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با كسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، پس از تنفیذ [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] در ۱۲ مرداد به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد.


    پدرش ابواحمد حسين، ملقب به طاهر و ذوالمنقبتين از شخصيت‌هاى برجسته و مورد توجه حكومت و نقيب سادات و مسئول رسيدگى به شكايات مردم و امير حج بود. مادرش فاطمه دختر ابومحمد، حسين بن احمد بن محمد ناصر كبير، زنى دانشمند و با تقوا بود و [[شيخ مفيد]] كتاب «[[أحكام النساء]]» را به درخواست ايشان به نگارش درآوردند.
    در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ش، بالگرد حامل آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی که برای افتتاح پروژه عمرانی به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، در مسیر بازگشت در محدوده میان وَرزَقان و جُلفا، دچار سانحه شد. رئیس جمهور، [[آل هاشم، سید محمدعلی|آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم]] امام جمعه تبریز، [[امیرعبداللهیان، حسین |حسین امیرعبداللهیان ]] وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این بالگرد بوده‌اند که همه آنها به شهادت رسیدند.<span id="mp-more">[[رئیسی، سید ابراهیم|'''ادامه ...''']]</span>
     
    سيد رضى نزد شخصيت‌هاى زير شاگردى كرد: [[شيخ مفيد]]، [[محمد بن موسى خوارزمى]]، [[على بن عيسى ربعى]]، [[ابن جنی، عثمان بن جنی|ابوالفتح جنى موصلى]]، [[سیرافی، حسن بن عبدالله|حسن بن عبدالله سيرافى]]
     
    وى در سن 47 سالگى و در روز یکشنبه، ششم محرم سال 406 ق در شهر بغداد رحلت كرد و و او را در خانه خود، نزدیک مسجد انباریین در محله کرخ بغداد، به خاک سپردند. گویند سیدمرتضی که طاقت دیدن جنازه برادر و به خاک سپردنش را نداشت، به حرم کاظمین رفت و فخرالملک، وزیر بهاءالدوله دیلمی، بر وی نماز گزارد. <div class="mw-ui-button">[[شریف‌الرضی، محمد بن حسین|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۲۹

    رئیسی، سید ابراهیم

    سید ابراهیم رئیس‌الساداتی (1339-1403ش)، مشهور به شهید جمهور، خادم‌الرضا(ع) سید ابراهیم رئیسی، مجتهد، دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و دانشگاه شهید مطهری، از اعضای جامعه روحانیت مبارز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مجلس خبرگان رهبری، ریاست قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی، دومین رئیس جمهوری که در جمهوری اسلامی به فیض شهادت نائل آمد.

    آیت‌الله رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شدند. عملکرد دستگاه قضا در دوران ریاست جناب آقای رئیسی به دلایلی چند؛ تراز این دستگاه را در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی بالا برد . آیت‌الله رئیسی با مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی ، تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گامهای جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی برداشت تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول و ایجاد امید در دل مردم را ستودند .

    آیت‌الله رئیسی درسال ۱۴۰۰ش با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با كسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، پس از تنفیذ مقام معظم رهبری در ۱۲ مرداد به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد.

    در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ش، بالگرد حامل آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی که برای افتتاح پروژه عمرانی به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، در مسیر بازگشت در محدوده میان وَرزَقان و جُلفا، دچار سانحه شد. رئیس جمهور، آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این بالگرد بوده‌اند که همه آنها به شهادت رسیدند.ادامه ...