الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۳۰۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۹ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[امام حسن عسکری علیه‌السلام]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR112254.jpg|بی‌قاب|چپ|آل هاشم، سید محمدعلی|175px]]
    [[پرونده:NUR02327.jpg|بندانگشتی|سامرا حرم مطهر امام حسن عسکری(ع)|175px]]


    '''ابومحمد حسن بن على بن محمد''' مشهور به '''امام حسن عسکری(ع)''' (232-260 ق) امام يازدهم از ائمۀ اثنی‌عشر(ع) و سيزدهمين معصوم از چهارده معصوم(ع) است. او در سال 254 ق، پس از شهادت امام هادی(ع) به امامت رسید، بیشتر دوران امامت آن حضرت در اردوگاه نظامی در سامرا و تحت کنترل شدید خلفای عباسی سپری گردید. شیعیان تنها از طریق وکلای خاص می‌توانستند با امام در ارتباط باشند.
    '''سید محمدعلی آل هاشم''' (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.  


    در هشتم ربيع‌الاول سال 260 ه‍.ق به وسیله زهری که به دستور معتمد عباسی به ایشان خورانده شد به شهادت رسیدند، سن ایشان در هنگام شهادت در حدود 28 يا 29 ساله بودند، ایشان را در خانۀ خود و جوار قبر پدر خويش در سامرا به خاک سپرده شد.
    تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج [[خامنه‌ای، سید علی|آیت‌الله سید علی خامنه‌ای]] حضور فعال داشت.
     
    روايت زير را از ابوالاديان نقل كرده‌اند كه گفت:من خادم امام عسكرى(ع) بودم و رسائل او را به شهرهاى ديگر مى‌بردم و جواب مى‌آوردم.در بيمارى منتهى به رحلت وى هم نزد او رفتم نامه‌هایى را كه نوشته بود به من داد و فرمود به مداين ببرم. من رفتم و بعد از پانزده روز برگشتم اما ديدم بانگ زارى و شيون از خانۀ امام بلند است و جعفر بن على بر در خانه ايستاده به تعزيت شیعیان پاسخ مى‌دهد.با خود گفتم اگر اين مرد امام شده باشد كار امامت دگرگون خواهد شد.در اين اثنا خادمى بيامد و به جعفر گفت كار تكفين تمام شد.بيا بر جنازۀ برادرت نماز بگزار.جعفر و همۀ حاضران به داخل خانه رفتند.من هم رفتم و امام را كفن شده ديدم.جعفر پيش رفت تا در نماز امامت كند.وقتى خواست تكبير بگويد ناگهان كودكى با چهره‌اى گندمگون و مويى كوتاه و مجعد و دندانهایى كه بينشان گشادگى بود پيش آمد و رداى جعفر را كشيده گفت: اى عمو عقب برو. من براى نماز بر پدرم از تو شايسته‌ترم. جعفر در حاليكه رنگش از خشم تيره شد عقب رفت و آن كودك بر جنازۀ امام نماز گزارد.او مهدى موعود امام دوازدهم(عج) بود. <div class="mw-ui-button">[[ امام حسن عسکری علیه‌السلام|'''ادامه''']]</div>
    سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور  [[رئیسی، سید ابراهیم|آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی]]  و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.<span id="mp-more">[[آل هاشم، سید محمدعلی|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۱۷

    آل هاشم، سید محمدعلی

    سید محمدعلی آل هاشم (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.

    تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج آیت‌الله سید علی خامنه‌ای حضور فعال داشت.

    سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.ادامه ...