الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div class="boxTitle"><big>'''[[نهضت انتظار و انقلاب اسلامی (جمعی از نویسندگان)]]'''</big></div>
<div class="boxTitle"><big>'''[[مقامات حضرت فاطمه علیها السلام در کتاب و سنت]]'''</big></div>
[[پرونده:NUR04189J1.jpg|بندانگشتی|نهضت انتظار و انقلاب اسلامی (جمعی از نویسندگان)|175px]]
[[پرونده:NUR11349J1.jpg|بندانگشتی|مقامات حضرت فاطمه علیها السلام در کتاب و سنت|175px]]


'''نهضت انتظار و انقلاب اسلامى''' اثر جمعى از نويسندگان مى‌باشد كه به زبان فارسى و با هدف تبيين مفهوم انتظار و نقش و جايگاه آن در انقلاب اسلامى ايران نوشته شده است.
'''مقامات حضرت فاطمه عليها السلام در كتاب و سنت'''، ترجمه فارسى «مقامات فاطمة الزهراء(س)» محمد سند بحرانى است كه توسط احمد خوانسارى انجام گرفته است.


كتاب با مقدمه مؤلف در اشاره به وعده خداوند پيرامون حاكميت بندگان صالح بر زمين، آغاز و مطالب در هشت درس ارائه گرديده است.
اين كتاب، در حقيقت نتيجه يكى از مباحثى است كه براى پاسخ به برخى سؤال‌هايى كه از آنها غفلت شده، تنظيم گرديده است؛ از آن جمله مقام حضرت زهرا(س) و ماهيت حجيت و ولايت آن بانوى الهى است.


نويسنده پس از تشريح ماهيت نهضت انبياء(ع)، به توضيح چگونگى تأسيس نظام اسلامى در زمان پيامبر(ص) پرداخته و ضمن اشاره به نقش ائمه(ع) در حفظ دين و نيز نقش علما و فقها در عصر انتظار، انقلاب اسلامى ايران و نقش نهضت انتظار در پيروزى آن را مورد بحث قرار داده و در پايان، گوشه‌اى از سيماى حكومت جهانى حضرت مهدى(عج) را به تصوير كشيده است.
براى اجابت اين قبيل سؤال‌ها مؤلف مباحثى با محوريت قرآن كريم و مفسريت سنت نبويه و ائمه هدى(ع) عنوان كرده كه البته كاملا با استدلال‌هاى فقهى و كاربردى مقرون است.


در پايان هر درس، پرسش‌هايى مطرح گرديده است.
نكته ديگر، استفاده مؤلف محترم از ادله مورد اتفاق شيعه و سنى است؛ لذا بسيارى از مقامات آن حضرت از لابه‌لاى كلمات بزرگان اهل سنت به تصوير كشيده شده است.


پيامبران، برگزيدگان خاص الهى براى انجام مأموريت مهم تبيين حق و حاكميت بخشيدن به آن هستند و نويسنده براى بررسى مأموريت مهم و نهضت مستمرّ پيامبران در درس اول، ابتدا به تبيين حق و باطل و مشخص كردن مظاهر آن پرداخته و سپس به اختلاط حق و باطل در عالم ماده اشاره كرده است. به باور وى، با توجه به اين اختلاط است كه بشر محتاج هدايت مى‌گردد و با توجه به ناتوانى عقل از تبيين همه حقايق، چشم به راه هدايتگر آسمانى مانده و پيامبران براى تبيين حق، مبعوث مى‌شوند.
در واقع اين كتاب بحثى كاملا استدلالى و علمى در مورد مقامات و حجيت ولايت الهى آن حضرت است كه در ابتدا به‌صورت تقرير مطالب، به‌عنوان «مقامات فاطمة الزهراء(س) في الكتاب و السنة» به قلم فاضل گران‌قدر آقاى سيد محمدعلى الحلو، به زبان عربى چاپ شده است و پس از ترجمه كامل و البته آزاد و با حفظ مطالب اصلى آن، جلسه‌هاى ديگرى با استاد شيخ محمد سند برگزار و تحقيقات جديدى بدان اضافه گرديد كه اينك در اختيار همه علاقه‌مندان به آن بانوى بزرگ قرار مى‌گيرد


وى معتقد است كه كلمه «توحيد» درخت تناور، مبارك و پرثمر طيّبات بوده و شرك و كفر، درخت ناپاكى و ام‌الخبائث‌اند و همه پليدى‌ها، ثمر و نتيجه آن مى‌باشند و در واقع، پيامبران شناساننده اين دو درخت مى‌باشند. ايشان براى پروراندن درخت طيّب توحيد در زمينه وجود انسان‌ها و ريشه‌كن كردن بوته پليد شرك از آن مبعوث شده‌اند و در اين راستا، استكبار و طاغوت‌ستيزى بارزترين وجه سيره آنان است.
از جمله نقاط قوت كتاب اين است كه بيشتر از ادله مورد قبول شيعه و سنى بهره برده است؛ به همين جهت، بسيارى از مقامات آن حضرت را از ميان كلمات بزرگان اهل سنت به تصوير كشيده است.


<div class="mw-ui-button">[[نهضت انتظار و انقلاب اسلامی (جمعی از نویسندگان)|'''ادامه''']]</div>
اين كتاب در ده مقام زير تدوين شده است:
 
#منزلت فاطمه(س) در قرآن؛
#حجت بودن ايشان بر ائمه و انبيا؛
#مريم تمثيلى از فاطمه؛
#أم أبيها و أم المؤمنين بودن ايشان؛
#خشنودى و غضب فاطمه؛
#مباهات خداوند به فاطمه(س)؛
#مضامين عالى خطبه حضرت زهرا؛
#فاطمه معيار امامت؛
#شمول همه آيات مربوط به اهل‌بيت بر فاطمه؛
#ولايت حضرت فاطمه(س) در امور عامه.
 
<div class="mw-ui-button">[[مقامات حضرت فاطمه علیها السلام در کتاب و سنت|'''ادامه''']]</div>
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش