الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    [[پرونده:NUR10225.jpg|بی‌قاب|چپ|نمازی، عبدالنبی|175px]]
    [[پرونده:NUR36537J1.jpg|بی‌قاب|چپ|انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره|175px]]


    '''عبدالنبی نمازی''' (1327- 1402ش)، نماینده مجلس خبرگان رهبری در دوره دوم و سوم از استان بوشهر، دادستان کل کشور در سال‌های 80 تا 83، نماینده [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] و امام جمعه کاشان از سال 85، نماینده مجلس خبرگان رهبری از استان تهران دوره چهارم، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رئیس حوزه علمیه کاشان
    '''انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره'''، توسط [[باغانی، علی‌اصغر|على‌اصغر باغانى]] به‌مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]](ره) نگارش شده است.


    شیخ عبدالنبی نمازی از مدافعان قیام [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]] بوده؛ لذا در آن ایام برای روشنگری در مناطقی از ایران سخنرانی کرده است.
    مقدمه كتاب، مشتمل بر تعريف انقلاب، تعريف اسلام و انقلاب اسلامى، مرورى بر اوضاع سياسى و اجتماعى جهان در عصر طلوع اسلام، سرعت انتشار مكتب مقدس اسلام، پى‌ريزى تداوم نظام اسلام بر محور امامت و ولايت و قضيه غدير خم و شرح حديث ثقلين است.


    وی در سال 1352ش، در ایام دهه محرم، پس از سخنرانی، دستگیر و در کلانتری بازداشت شد و فردا به سازمان امنیت منتقل و پس از بازجویی‌های طولانی و متعدد به زندان عادل‌آباد در شیراز انتقال یافت. پس از چندی به دلیل حمایت بعضی از علمای بزرگ شیراز از او، از زندان آزاد گردید.
    فصل اول، مشتمل بر بيان علل و انگيزه‌ها در شكل‌گيرى انقلاب اسلامى: انگيزه دينى، انگيزه سياسى، انگيزه اقتصادى و اجتماعى، مرورى بر تلاش و فعالیت‌های [[اسدآبادی، سید جمال‌الدین|سيد‌ ‎جمال‌الدين اسدآبادى]]، قضيه تنباكو و رهبرى روحانیت شيعه، اوضاع نابسامان ایران در قرن اخير و بسته شدن معاهدات و قراردادهاى ذلت‌بار و اسارت‌آور به‌وسيله قاجاريه و دودمان ننگين پهلوى، مسئله كاپيتالاسيون، كودتاى 1299 و روى كار آمدن رضاخان ميرپنج، قضيه نفت و ملى شدن آن، كودتاى 28 مرداد 1332 و بازگشت محمدرضاى خائن، قضيه انجمن‌هاى ايالتى و ولايتى در 1341 و شروع مبارزات [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]](ره) عليه رژيم، كشتار 15 خرداد، زندانى شدن امام و قضيه تبعيد امام به تركيه است.


    پس از مدتی به دلیل ناامن شدن شیراز برای ایشان، در سال ‌1355ش، به شهر بندرعباس سفر کرده و به تبلیغ و روشنگری مشغول گشت. در آنجا نیز جلسه سخنرانی او تعطیل شد و به قم بازگشت و مدتی بعد در دهه محرم روانه تهران و مسجد پامنار گشت. در آنجا نیز به علت مشکلاتی که دستگاه امنیتی برایش فراهم کرد، تصمیم گرفت تعطیلات حوزه را در قم بماند و کارهای علمی را دنبال کند؛ تا اینکه در سال 1357ش، انقلاب اسلامی پیروز شد و نظام سلطنتی شاه سقوط کرد.
    فصل دوم، در ماهيت انقلاب اسلامى و اينكه از همه انقلاب‌هاى جهان جدا و ممتاز است. گفتار امام در اين زمينه، گفتار [[مطهری، مرتضی|شهيد مطهرى]]، شرح وصيت‌نامه مسائل وحدت حوزه و دانشگاه، مسائل تعليم و تربيت، مسائل پاک‌سازى دانشگاه‌ها از شرق و غرب‌زدگى و... است.


    در سال 1368، از سوی نماینده [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|حضرت امام خمینی(ره)]]، سمت مشاوره نمایندگی حضرت امام به ایشان واگذار گردید و پس از رحلت [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]، [[خامنه‌ای، سید علی|حضرت آیت‌الله خامنه‌ای]]، ایشان را به سمت آموزش‌های عقیدتی سیاسی سپاه منصوب نمودند.
    [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]](ره) نيز در بخشى از وصيت‌نامه مى‌فرمايند: «اين ملت با اين وضعيت يك‌پارچه قيام كنند و در سرتاسر كشور با ايده واحد و فرياد «الله أكبر» و فداكارى‌هاى حيرت‌آور و معجزه‌آسا تمام قدرت‌هاى داخل و خارج را كنار زده و خود مقدرات كشور را به دست گيرند. بنابراین شك نبايد كرد كه انقلاب اسلامى ایران از همه انقلاب‌ها جداست؛ هم در پيدايش و هم در کیفیت مبارزه و هم در انگيزه انقلاب و قيام. ترديد نيست كه اين يك تحفه الهى و هديه غيبى بوده كه از جانب خداوند منان بر اين ملت مظلوم غارت‌زده عنايت شده است».<span id="mp-more">[[انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره|'''ادامه ...''']]</span>
     
    سرانجام ایشان در روز یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ش برابر با 16 رجب 1445ق درگذشت.<span id="mp-more">[[نمازی، عبدالنبی|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ ‏۸ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۲۰

    انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره

    انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن بر محور وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی قدس‌سره، توسط على‌اصغر باغانى به‌مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت امام خمينى(ره) نگارش شده است.

    مقدمه كتاب، مشتمل بر تعريف انقلاب، تعريف اسلام و انقلاب اسلامى، مرورى بر اوضاع سياسى و اجتماعى جهان در عصر طلوع اسلام، سرعت انتشار مكتب مقدس اسلام، پى‌ريزى تداوم نظام اسلام بر محور امامت و ولايت و قضيه غدير خم و شرح حديث ثقلين است.

    فصل اول، مشتمل بر بيان علل و انگيزه‌ها در شكل‌گيرى انقلاب اسلامى: انگيزه دينى، انگيزه سياسى، انگيزه اقتصادى و اجتماعى، مرورى بر تلاش و فعالیت‌های سيد‌ ‎جمال‌الدين اسدآبادى، قضيه تنباكو و رهبرى روحانیت شيعه، اوضاع نابسامان ایران در قرن اخير و بسته شدن معاهدات و قراردادهاى ذلت‌بار و اسارت‌آور به‌وسيله قاجاريه و دودمان ننگين پهلوى، مسئله كاپيتالاسيون، كودتاى 1299 و روى كار آمدن رضاخان ميرپنج، قضيه نفت و ملى شدن آن، كودتاى 28 مرداد 1332 و بازگشت محمدرضاى خائن، قضيه انجمن‌هاى ايالتى و ولايتى در 1341 و شروع مبارزات امام خمينى(ره) عليه رژيم، كشتار 15 خرداد، زندانى شدن امام و قضيه تبعيد امام به تركيه است.

    فصل دوم، در ماهيت انقلاب اسلامى و اينكه از همه انقلاب‌هاى جهان جدا و ممتاز است. گفتار امام در اين زمينه، گفتار شهيد مطهرى، شرح وصيت‌نامه مسائل وحدت حوزه و دانشگاه، مسائل تعليم و تربيت، مسائل پاک‌سازى دانشگاه‌ها از شرق و غرب‌زدگى و... است.

    امام خمينى(ره) نيز در بخشى از وصيت‌نامه مى‌فرمايند: «اين ملت با اين وضعيت يك‌پارچه قيام كنند و در سرتاسر كشور با ايده واحد و فرياد «الله أكبر» و فداكارى‌هاى حيرت‌آور و معجزه‌آسا تمام قدرت‌هاى داخل و خارج را كنار زده و خود مقدرات كشور را به دست گيرند. بنابراین شك نبايد كرد كه انقلاب اسلامى ایران از همه انقلاب‌ها جداست؛ هم در پيدايش و هم در کیفیت مبارزه و هم در انگيزه انقلاب و قيام. ترديد نيست كه اين يك تحفه الهى و هديه غيبى بوده كه از جانب خداوند منان بر اين ملت مظلوم غارت‌زده عنايت شده است».ادامه ...