الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم

    از ویکی‌نور
    < الگو:صفحهٔ اصلی
    اماکن زیارتی سیاحتی سوریه

    اماكن زيارتى سياحتى سوريه، كتابى است به زبان فارسی، نوشته دكتر اصغر قائدان از تاريخ‌نويسان و جغرافيا نويسان معاصر كه به معرفى اماكن زيارتى و سياحتى كشور سوريه مى‌پردازد. اين كتاب در سال 1381ه.ش. نگارش شده است.

    انگيزه مؤلف از نگارش اين اثر، جبران كاستى و نقصى بوده است كه در آثار نگاشته شده درباره اماكن تاريخى و اسلامى اين كشور به چشم مى‌خورده است. وى با نگارش اين اثر در صدد برآمده كه تمام نواحى تاريخى و اسلامى اين كشور را معرفى نمايد تا دانش‌پژوهان و علاقمندان به مسائل تاريخى و هنرى، از تمامى ابعاد و جوانب مورد نظر بهره‌مند گردند و سياحان، به ويژه زائران مرقد منوّر زينب كبرى(س) و رقيه بنت الحسين(س) با بينشى كافى و وافى به اين كشور گام نهند.

    در فصل اول كتاب حاضر، نگارنده به توصيف موقعيت جغرافيايى، تاريخى و مذهبى سوريه مى‌پردازد. در اين فصل از وجه تسميه شام و سوريه، موقعيت تاريخى و سياسى شام و سوريه در قبل و پس از اسلام و نيز دوران معاصر و همچنين مذاهب و گروه‌هاى مذهبى در سوريه سخن گفته شده است.

    در فصل دوم، به معرفى آثار زيارتى و سياحتى شهر دمشق، پايتخت كنونى سوريه، پرداخته شده و تاريخچه كوتاهى درباره دمشق بيان گرديده است. معرفى مرقد زينب كبرى(س) و بيان اختلاف مورخان و پژوهشگران در مورد محل دفن آن حضرت، مقام و مقبره حضرت رقيه(س)، معرفى مسجد اموى دمشق و اماكن و آثار تاريخى كه در اين مسجد قرار دارد، معرفى ساير مساجد تاريخى و مشهور دمشق، معرفى مدارس و دارالقرآن‌هاى تاريخى دمشق، معرفى قبرستان باب الصغير و قبور فرزندان گرامى ائمه اطهار و نيز مدفن سرهاى شهداى كربلا و مقابر زنان بنى‌هاشم و منسوبان به خاندان رسالت و قبور علما و دانشمندان و زهّاد و...، معرفى ساير قبرستان‌هاى معروف دمشق؛ نظير: قبرستان صوفيه، قبرستان باب توما، قبور سلاطين مشهور دمشق و در پايان معرفى ساير آثار تاريخى دمشق؛ نظير: ابواب تاريخى دمشق، بازارهاى تاريخى و مشهور دمشق، قصرهاى تاريخى، تكايا و...موضوعاتى است كه در اين فصل بدان‌ها پرداخته شده است.