الإعجاز الصرفي في القرآن الکریم

    از ویکی‌نور
    الإعجاز الصرفي في القرآن الکریم
    الإعجاز الصرفي في القرآن الکریم
    پدیدآورانهنداوی، عبدالحمید (نويسنده)
    عنوان‌های دیگردراسة نظریة تطبیقیة التوظیف البلاغي لصیغة الکلمة
    ناشرالمکتبة العصرية
    مکان نشرلبنان - بیروت ** لبنان - صیدا
    سال نشر1429ق
    چاپ1
    شابک9953-435-67-7
    موضوعقرآن - اعجاز - قرآن - صرف و نحو - قرآن -- مسائل لغوی
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏ﻫ‎‏9‎‏الف‎‏6‎‏ ‎‏1387‎‏ب 82/7 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الإعجاز الصرفي في القرآن الكريم: دراسة نظرية تطبيقية التوظيف البلاغي لصيغة الكلمة، اثر عبدالحمید احمد یوسف هنداوی، پژوهشی است نظری و کاربردی در عملکرد و کاربرد بلاغی صیغ کلمات به‌کاررفته در قرآن کریم، به‌منظور اشاره به برخی از جنبه‌های اعجاز این کتاب الهی.

    اثر حاضر، به جنبه‌ای ظریف از اعجاز قرآنی پرداخته که در این‌باره از پیشینیان تنها شاهد اشار‌اتی گذرا هستیم. آنچه باعث اهمیت و ارزش کتاب می‌شود، آن است که این اثر، اولین تحقیق در این بخش است که سعی دارد اسرار صیغ را در اکثر قالب‌های اعجاز قرآنی روشن کند. توجه به این نکته که اشارات پیشینیان در این موضوع، بیشتر بر تمایز بین معنای اسم و فعل به‌صورت کلی، بدون پیگیری دلالات فنی دقیق بسیاری از اشکال اسم و فعل، مانند اسم فاعل، اسم مفعول، اسم مره، اسم هیئت، صیغ افراد و جمع و... و نیز اشکال متعدد فعل که درک آن، نقش عمده‌ای در دستیابی به انطباق کلام با مقتضیات حالی که بلاغیون آن را معیاری برای بلاغت قرار داده‌اند، تمرکز داشته‌ است، بیشتر می‌تواند اهمیت این تحقیق را روشن کند[۱].

    این تحقیق، صرفا به مطالعه و بررسی صیغ قرآن کریم محدود نشده است، بلکه یک مطالعه نظری کاربردی در بررسی کاربرد بلاغی صیغ کلمات به‌طور کلی می‌باشد؛ ازاین‌رو، شواهد و الگوهای شعری دوران‌های مختلف، در آن تلفیق شده است، اما به دلیل علاقه نویسنده به قرآن کریم، الگوهای قرآنی بررسی شده در آن، بر الگوهای شعری چیره شده و مباحث کتاب، بیشتر بر حول بررسی اعجاز صرفی قرآن کریم، شکل گرفته است. این در حالی است که وی معتقد است شواهد شعری مذکور در کتاب، به اصل موضوع آسیبی نرسانده و حتی ممکن است یکی از مهم‌ترین دلایل بر اعجاز قرآن کریم و تأیید آن باشد؛ زیرا خواننده تفاوت بزرگی را در عملکرد بلاغی صیغ کلمات، میان قرآن کریم و نمونه‌های شعری، خواهد یافت[۲].

    از جمله ویژگی‌های کتاب، ارائه مباحثی تمهدیدی و مقدماتی در ابتدای کتاب، پیرامون معنای صیغه و ماهیت آن می‌باشد که می‌تواند خواننده مبتدی را با تحقیقات کاربردی درباره اعجاز قرآن کریم و تطبیقات شعری، آشنا سازد[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص5
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص6

    منابع مقاله

    مقدمه.

    وابسته‌ها