اندیشه مهدویت و آسیب‌ها

    از ویکی‌نور
    اندیشه مهدویت و آسیب‌ها
    اندیشه مهدویت و آسیب‌ها
    پدیدآورانجعفری، محمدصابر (نویسنده)
    ناشربنياد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)
    مکان نشرتهران - ایران
    سال نشر1387 ش
    چاپ4
    شابک964-7428-37-5
    موضوعمهدویت - تحقیق مهدویت - غیبت
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    انديشه مهدويّت و آسيب‌ها از تأليفات آقاى محمدصابر جعفرى مى‌باشد. ايشان، موضوع پژوهش خود را انديشه مهدویت، آسيب‌ها، راه درمان و مبارزه با آن‌ها قرار داده است. اثر در بنياد فرهنگى حضرت مهدى موعود(عج) در سال 1386 گردآورى و به چاپ رسيده است و هدف آن انديشه مهدويّت و آفت شناسى و بررسى برخى آسيب‌ها با تبيين آثار، خاستگاه هر يك و راه مبارزه و درمان آن‌ها مى‌باشد.

    ساختار

    مهدويّت به دليل اثرات حيات بخش و انسان سازش، همواره مورد تهديد، كج انديشى و انحراف بوده است، هميشه هر مسئله‌اى نسبت به درجه اهميت آن بيشتر در معرض آسيب‌ها قرار مى‌گيرد. به همين جهت اين پژوهش به بيان برداشت‌هاى انحرافى از مقوله انتظار فرج و افراط و تفريط در ارائه چهره قهر و مهر و طرح مباحث غيرضرورى مى‌پردازد. مؤلف 13 مورد از اين آسيب‌ها را نام برده و به شرح و تحليل آن‌ها مى‌پردازد و راهكارهایى براى درمان و مبارزه و آگاهى بخشيدن به مردم در زمان غيبت بيان مى‌كند. روش مؤلف در معرفى اثر با استناد به روايات و مراجعه به منابع علماء و بزرگان شيعه مى‌باشد.

    گزارش محتوا

    مؤلف در اين پژوهش به بيان مواردى؛ مانند برداشت‌هاى انحرافى از مسئله انتظار فرج كه وظيفه ما فقط دعا براى فرج مى‌باشد و بايد از امر به معروف و نهى از منكر خوددارى كنيم تا جامعه پر از ظلم و ستم و فساد گردد، آنگاه آقا ظهور مى‌كند. اين طرز فكر را نفى مى‌كند و آن را برداشت غلط از انتظار مى‌داند و به ذكر پيامدهاى فردى و اجتماعى آن مى‌پردازد. ديگر اين كه افراط و تفريط در چهره مهر و قهر از امام عصر(عج) را بيان مى‌كند، خواستگاه و منشاء اين انحراف را، معجزه پنداشتن همه امور و عدم درك عميق از مهربانى و محبّت آن حضرت مى‌داند. در ادامه به طرح مباحث غير ضرورى؛ مانند ازدواج، فرزند و زندگى و... كه ما را از مباحث مهم و كاربردى باز مى‌دارد و هيچ گونه ثمره‌اى ندارد، به گفت و گو پرداخته است. در قسمت بعدى اثر، موارد تعجيل(عجله داشتن در تحقق امر ظهور (و توقيت(تعيين وقت ظهور) و تطبيق(تعيين افراد و حوادث بر علايم ظهور) در تبيين مفهوم غيبت را بازگو مى‌كند. ايشان از آسيب‌هاى مهمى كه ملاقات گرايان و مدعیان دورغين در ذهن مردم انحراف ايجاد مى‌كند را، مورد بررسى و تحليل قرار مى‌دهد و همچنين از آرزوگرايان بى‌عمل و عاشقان دنياخواه و عدم پيروزى اين افراد سخن مى‌گويد. عدم پيروى از ولايت فقيه و فعالیت‌های مغرضانه غرب كه با افكار شيطانى مطالبى را به نام دين و مهدویت ارائه مى‌دهد تا آسيبى جدّى به مسأله انتظار و عقايد مردم نسبت به ظهور امام زمان(عج) وارد كند، از ديگر آسيب‌ها انديشه مهدويّت معرّفى مى‌كند.

    منابع مقاله

    پايگاه اطلاع رسانى سراسرى اسلامى (پارسا)، 1388، امام مهدى(عج) در آينه قلم، قم، مؤسسه اطلاع رسانى مرجع

    مجله بازتاب انديشه، آبان 1384، شماره 67، عنوان مقاله:انديشه مهدویت و آسيب‌ها

    اثر حاضر