تشکری آرانی، شهاب

    از ویکی‌نور
    تشکری آرانی، شهاب
    نام تشکری آرانی، شهاب
    نام‎های دیگر آران‍ی‌، ش‍ه‍اب‌

    ت‍ش‍ک‍ری‌، ش‍ه‍اب‌

    نام پدر ميرزا محمد
    متولد 1322ش
    محل تولد آران بیدگل
    رحلت
    اساتید پدر و مادرش
    برخی آثار قرآن مجید با ترجمه شعر فارسی
    کد مؤلف AUTHORCODE02872AUTHORCODE

    شهاب تشكرى آرانى (متولد 1322ش-آران و بیدگل کاشان)، فرهنگی بازنشسته، شاعر، مترجم منظوم قرآن و نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه

    ولادت

    در سال 1322ش در آران بیدگل به دنیا آمد. پدر او ميرزا محمد، و مادرش دختر ملا محمد على جاسبى و نوه دخترى ملا محمد جعفر بحرينى است. ملا محمد على در دوران جاسب و ملا محمد جعفر در مقبره ضميمه مسجد امام زاده محمد هلال در آران مدفون است و مزار آن دو فقيه پارسا مورد احترام و اعتقاد ساكنان اين دو منطقه است.

    ملا محمدجعفر فرزند ملا محمدحسن و نوه ملا غلامرضا آرانى است كه اين ملا غلامرضا از مقدمات ادبيات عرب گرفته تا فقه و اصول و كلام و تفسير موضوعى و نقد كتب صاحب تأليفات عديده است (بيش از 40 اثر) و قسمتى از آثارش در كتابخانه‌هاى معتبر كشور (آستان قدس رضوى و آيت‌اللّه مرعشى و...) موجود است.

    با وجودی که در آن زمان در آبادی زادگاه ایشان در روستاهای مجاور با سواد خیلی کم بود، اما خانواده ایشان از مرد و زن عمدتاً باسواد و مذهبی بودند.

    تحصیلات

    نخستين معلم او پدر و مادرش بودند، سپس به مدرسه رفت. تحصيلات ابتدايى و دوره اول دبيرستان را در آران خواند و پس از اينكه چهارم رياضى را در كاشان تمام كرد(نظام سابق)، وارد دانشسرا گردید.

    در سال 1340 ديپلم گرفته به كار معلمى پرداخت و در سنوات بعد ضمن تدريس ديپلم رياضى و ادبى گرفت، سپس به تهران انتقال يافته از دانشگاه حقوق دانشگاه تهران ليسانس حقوق قضايى گرفته كماكمان (تا سن بازنشستگى) به شغل معلمى اشتغال داشت. البته در سال 1364 مجددا به زادگاهش آران و بيدگل مراجعت كرده سنوات آخر خدمت خود را در اين منطقه به پايان برد.

    رشته‌ى تدريس او اكثرا در دبيرستان رياضى مخصوصاً رياضيات جديد بود.گاهگاه نيز ادبيات فارسى و عربى تدريس مى‌كرد، در طول تحصيل و تدريس گاه نيز شعر مى‌گفت.

    آثار

    كتاب «نمك كوير» نخستين مجموعه شعر ایشان است، كه اگر چه در سال 1358 منتشر شده است، بيشتر يادگار سنين جوانى است. مجموعه «نسيم عاطفه» در سال 1367 انتشار يافته و «صد بوستان شقايق» مجموعه مدايح و مراثى درباره اهلبيت رسالت است كه در سال 1382 منتشر شده است. در مجموعه اخير پاره‌اى از ادعيه و مناجاتها و اقوال معصومين نيز به نظم آمده است.

    مقالاتى نيز در زمينه‌ى مباحث منطقى اعتقادى رياضى و ادبى نوشت كه بعضا در پاره‌اى از مجلات به طبع رسيده است. از آن جمله مقاله‌اى است در «استنتاج» تحت عنوان «مرورى نو بر استنتاج» که محور بحث آن سه مورد زير است:

    1. اختلاف دقيقى كه در اصول استنتاج منطق صورى و منطق جديد رياضى موجود است.
    2. مقايسه اصول و شرايط شكل‌هاى قياس در منطق معمولى مدارس و كتب منطق غربى.
    3. بحث و بررسى شكل چهارم قياس حملى اقترانى كه در بيشتر كتب منطق مسكوت مانده يا با نارسايى همراه است.

    مقاله‌ى اخير در مجله «آبنوس» نشريه مركز تحقيقات معلمان نظام وفا آموزش و پرورش شهرستان آران و بيدگل نيز آمده است.

    اكثر معلومات ایشان در زمينه‌ى ادبيات، رياضيات، فلسفه، منطق، صرف و نحو و نيز آشنايى با فقه و اصول زبان‌هاى خارجى مخصوصاً اسپرانتو با مطالعه شخصى و بدون استفاده از روش معمول كلاس و استاد كسب كرده ‌است.

    در سنوات اخير به ترجمه منظوم قرآن و نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه پرداخته‌ است.


    وابسته‌ها