رحلة الصفار إلی فرنسا

    از ویکی‌نور
    رحلة الصفار إلی فرنسا
    رحلة الصفار إلی فرنسا
    پدیدآورانمیللر، سوزان ژیلسون (محقق)

    ابن صغیر، خالد (مترجم)

    صفار، محمد بن عبدالله (نویسنده)
    ناشرالمؤسسة العربية للدراسات و النشر
    مکان نشربیروت - لبنان
    سال نشر2007 م
    چاپ1
    شابک978-9953-36-976-3
    موضوعپاریس - اوضاع اجتماعی - قرن 19م.

    پاریس - سیر و سیاحت

    سفر نامه‌ها
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏DC‎‏ ‎‏707‎‏ ‎‏/‎‏ص‎‏7‎‏ر‎‏3*
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    رحلة الصفار الى فرنسا، تأليف محمد بن عبدالله الصفار الاندلسى التطوانى، به زبان عربى است. اين اثر، سفرنامه مؤلف به اروپا و كشور فرانسه است. اهميت اين سفرنامه به اين است كه داراى اطلاعات مفيدى از فرانسه مصادف با انقلاب اين كشور مى‌باشد كه با مطالعه اين اثر مى‌توان اطلاعات مفيدى از اوضاع فرانسه در قرن نوزدهم به دست آورد.

    ساختار

    كتاب، داراى استهلال، مقدمه و دو بخش است كه بخش دوم داراى شش فصل مى‌باشد. پايان‌بخش كتاب نيز ملحقات و فهارس كتاب است. شيوه بيان مطالب كتاب به صورت دسته‌بندى است و از آن‌جايى كه مؤلف بعد از اتمام سفر خود اين سفرنامه را تدوين كرده است، حاوى عكس‌ها و نقاشى‌هايى نيز از مناطق و اشخاص مى‌باشد و نظم مطالب به خوبى حفظ شده است.

    گزارش محتوا

    استهلال كتاب درباره علم جغرافيا و ابن بطوطه و اينكه اولين بار كتاب ابن بطوطه به عنوان يك سفرنامه در سال‌هاى اخير در لبنان چاپ و نشر يافته است، مى‌باشد.

    مقدمه كتاب درباره اين اثر و اينكه محقق كتاب در آمريكا ساكن است و اول بار اين كتاب را تصحيح كرده است، مى‌باشد.

    تمهيد كتاب از مؤلف درباره اين است كه وى در سال 1846م، وقتى از سفر برگشت قلم و كاغذ به دست گرفت و خاطرات اين سفر را به رشته تحرير درآورد.

    ايشان در اين قسمت درباره اروپا و مشاهدات و فرانسه كه در قرن نوزدهم قلب اروپا بوده است، اشاره كرده است. ايشان در اين سفر همراه شخصى كه سفير مغرب بوده است اين سفر را انجام داده است كه در قسم اول كتاب خود به تفصيل اين شخص را معرفى كرده است. بخشى نيز به معرفى خود مؤلف اختصاص دارد.

    در قسمت دوم كتاب، فصل اول داراى عنوان «توطئه» است. اين فصل با حمد خداوند و سفارش ايشان به مسافرت و سفر است. بحث‌هاى ايشان در اين فصل درباره زمين شناسى است.

    فصل دوم، درباره طريقه سفر به پاريس است. فصل سوم، شامل مشاهدات پاريس است. فصل چهارم، درباره غذاهاى اروپا است. فصل پنجم، درباره مدت اقامت در پاريس است و فصل ششم، خاتمه در بيان اين سفرنامه است.

    ملحقات، در چهار عنوان در آخر كتاب به همراه مصادر و مراجع آمده است. در آخر هم بخش فهرست‌ها است.

    سفرنامه، اطلاعات مفيدى را از فرانسه و اروپا در زمينه مسائل اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى، سياسى و... به خوانندگان خود مى‌دهد. از آن‌جايى كه سفر مؤلف، در قرن نوزدهم و مصادف با انقلاب صنعتى و انقلاب فرانسه بوده است و از اين زمان فرانسه و اروپا داراى تحول و تغيير شده بوده‌اند، مؤلف با رويدادهاى جديد و تازه‌اى در اروپا و فرانسه برخورد مى‌كند كه خود حايز اهميت است.

    وضعيت كتاب

    كتاب، داراى پاورقى‌ها و توضيحاتى در بعضى از صفحات مى‌باشد. در پايان كتاب نيز فهرست موضوعات و اعلام وجود دارد.

    وابسته‌ها