صفحهٔ اصلی
ویکینور
خوش آمدیددانشــنامه تخصـصی کتابشـناسی و زندگینامـه
(با 13342 مقاله فارسی)ماه خدا، اثر آیتالله محمد محمدى رى شهرى، پژوهشى است جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حديث كه به زبان فارسى و در سال 1383ش، نوشته شده است.
نویسنده در بخش نخست كتاب، به بررسى اهميت ضيافت رمضان و ارزش اين مهمانى از نگاه اسلام، پرداخته است. پژوهشگر، از مباحث اين بخش، شناختى اجمالى به ويژگىها و بركات اين مهمانى پيدا مىكند. در قسمتى از اين بخش، آثار منفى محروميت از بركات اين ماه و پيامدهاى ويرانگرى را كه شخص محروممانده از بهره اين مهمانى را فرامىگيرد، بيان مىكند.
روشن است كه انسان، بدون داشتن آمادگىهاى لازم و شرايط و زمينههاى ضرورى براى ورود به اين ميهمانى، نمىتواند به اين ضيافت الهى وارد شود و از آن در جهت تجديد حيات معنوى كه به اعتقاد نویسنده، اصلىترين هدف خلقت انسان و نقطه اوج فلسفه وجودى اوست، بهرهمند گردد.
بررسى اين آمادگىها و شرايط و زمينههاى لازم براى ورود به مهمانى الهى، هدف اصلى در بخش دوم كتاب است.
شناخت، نخستين شرط اساسى براى ورود به ضيافت الهى است. اين شناخت، افق گستردهاى دارد كه از شناخت معناى مهمانى خدا آغاز شده و تا شناخت فلسفه روزه، ارزشى كه روزه و روزهدار از آن برخوردارند، نقش روزه در حيات مادى و معنوى انسان و نيز مراتب اين ضيافت ربانى، امتداد مىيابد. نویسنده بر اين باور است كه مهمانان خدا، بدون شناخت و آگاهى از اين مسائل، نمىتوانند براى بهرهمندى از ضيافت الهى و برخوردارى از دستاوردهاى آن، آماده شوند. اهميت اين شناخت، در محدودهاى گسترده و دربردارنده تمام اين مسائل، فصل اول از بخش دوم را با عنوان «شناخت مهمانى خدا»، به خود اختصاص داده است.بانوان عالمه و آثار آنها، از انتشارات معاونت پژوهش مركز مديريت حوزههاى علميه خواهران است، وليكن نویسندهاش مشخص نشده است. اثر حاضر شامل معرفى تعداد 111 نفر از بانوان دانشور از قرن اول تا قرن پانزدهم هجرى قمرى، بهصورت اختصار تشكيل شده است.
خديجه (محدث، متوفى سال 10ق) دختر خويلد، بانويى بافضيلت از بانوان شرافتمند و بزرگوار، اولين كسى بود كه اسلام آورد و همواره حامى و پشتيبان همسرش رسول خدا(ص) بود و از بذل جان و مال در راه دين خدا و پيامبرش دريغ نداشت. وى 68 سال قبل از هجرت (پانزده سال قبل از عام الفيل) به دنيا آمد. مادرش فاطمه دختر زائده است.
خديجه بانويى تاجر و شرافتمند و ثروتمند بود. وى مردان را به اجاره مىگرفت و به آنها سرمايه مىداد كه به مضاربه تجارت كنند. عموهاى پيامبر(ص) كه قصد داشتند همسرى براى آن حضرت بگيرند، نزد خديجه رفتند و از وى خواستند تا سرمايهاى در اختيار نبى گرامى كه آن زمان جوانى پاک و ستوده بود قرار دهد تا با آن به تجارت رود و با سود حاصل از اين تجارت ازدواج كند. خديجه چون به صفات حضرت واقف شد، وى را براى تجارت به شام فرستاد. در طى سفر، ميسره (غلام خديجه) معجزات و كراماتى از حضرت مشاهده كرد و از راهبى شنيد كه وى پيغمبر خداست. ميسره پس از بازگشت همه آنچه را كه شنيده بود به اطلاع خديجه رساند. شوق و رغبت خديجه به حضرت بيشتر شد و در نهایت به رسولالله(ص) ارادت و علاقه خويش را ابراز داشت و پيشنهاد ازدواج داد و به رسول خدا(ص) عرض كرد: «به سبب خويشاوندىات با من، و شرف و بزرگى و امانتدارىات در ميان قوم و اخلاق نيكو و راستگويىات، مايلم با تو ازدواج كنم». تنها همين شرف و بزرگى وى را بسنده است كه مادر دخترى چون فاطمه زهرا(ع) است.
- اولین گام برای ویکینویس شدن، عضویت میباشد.
- مزایای ثبت نام در ویکینور را در راهنمای عضویت مطالعه کنید.
- برای آشنایی با ویکینور، اهداف و چشماندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن درباره ویکینور را مشاهده کنید.
- اشتباههای نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
- نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس شیوهنامه ویکینور ویرایش کنید.
- راهنمای ویکینور جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
- اصول بنیادین ویکینور را مطالعه کنید.
- نوشتاری جدید ایجاد کنید.
- عرفان (ابهام زدایی)
- میرزا محمود خان کشمیری
- عرشی (ابهام زدایی)
- عراقی (ابهام زدایی)
- آیتاللّه بروجردى
- مجتبی محمدی عراقی
- عبدالنبى اراکی
- مجموعه اغذیه و ادویه در آثار حکماء اندلس
- استدراك علی الفصل الثالث من تشريح الأفلاك
- أسرار الحکم
- عبدالرحیم بخشایشی
- ابوالنصر محمد بن عبدالجبار عتبى
- عبید زاکانی
- خواجه نظامالدين عبيدالله زاكانى
- عبدی (ابهام زدایی)