من البحر المتوسط إلی الخليج؛ عبر حوران و البادية السورية و بلاد الرافدين

    از ویکی‌نور
    من البحر المتوسط إلی الخلیج: عبر حوران و البادية السورية و بلاد الرافدين
    من البحر المتوسط إلی الخليج؛ عبر حوران و البادية السورية و بلاد الرافدين
    پدیدآورانکبیبو، محمود (مترجم)

    شبر، ماجد (مراجعة و تقدیم)

    اوپنهایم، ماکس فرایرر فون (نویسنده)
    عنوان‌های دیگرعبر حوران و البادية السورية و بلاد الرافدين
    ناشردار الوراق
    مکان نشرلندن - انگلیس
    سال نشر2008 م
    چاپ1
    شابک978-1-900-700-658
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    من البحر المتوسط الى الخليج تأليف ماكس فرايهر فون اوپنهايم(1946- 1860م) و ترجمه محمود كبيبو، به زبان عربى است. و موضوع آن شناخت بلاد سوريه، لبنان، عراق و خليج مى‌باشد.

    ساختار

    كتاب، مشتمل بر دو جلد است. مطالب جلد اول شامل شناخت لبنان و سوريه، و جلد دوم شناخت عراق و خليج مى‌باشد. كتاب، بيان اماكن، قبائل، نواحى، صحراها، گياهان، رسوم مردم، بيان سخنان مردم، تاريخ، اديان و... مى‌باشد.

    جلد اول كتاب، مربوط به سفر مؤلف در سال(1899 م) و جلد دوم كتاب، مربوط به سفر سال(1900 م) مى‌باشد.

    جلد اول كتاب، شامل مقدمه، مقدمه مؤلف و نه فصل است.

    جلد دوم مشتمل بر مقدمه و نه فصل است. در هر فصلى از كتاب مطالب و مباحث پيرامون موضوع ذكر و سپس شرح و توضيح داده مى‌شود.

    گزارش محتوا

    جلد اول كتاب، با مقدمه ماجد شبّر شروع مى‌شود. و در آن در مورد كتاب، موضوع كتاب و شرح حال مؤلف مطالبى را بيان مى‌نمايد. سپس مقدمه مؤلف بيان مى‌شود. كه مؤلف در آن به شرح و توضيح موضوع كتاب مى‌پردازد و پيرامون آن توضيح مى‌دهد.

    مطالب و مباحث جلد اول كتاب در نه فصل آورده مى‌شود و در مورد آن مطالب توضيح داده مى‌شود. مختصرى از آن چه مؤلف در جلد اول بيان مى‌نمايد.

    مؤلف در اين قسمت به بيان شهرهاى بيروت، دمشق، حوران و دروز مى‌پردازد تاريخى از اين شهرها رابيان مى‌كند و پيرامون آنها توضيح مى‌دهد. برخى از مسائلى كه مؤلف پيرامون اين شهرها بيان مى‌كند.

    شهر بيروت، اسلوب بنا، تاريخ شهر بيروت، اديان و طوايف سوريه، دمشق، كوه‌هاى شرقى و غربى لبنان، تاريخ دمشق، آثار قديمى، بازارهاى دمشق، دمشق نقطه تجمع كاراوان‌هاى حج، حوران اسم جغرافى و سياسى، كوه‌هاى حوران، تاريخ حوران، اسماعليون، نظام دينى درزى، اخلاق درزيه، همچنين مؤلف پيرامون صنايع، محصولات، نواحى، اماكن، كوه‌ها، مساجد، معابد، مذاهب و... اين شهرها مطالبى را با شرح كامل بيان مى‌نمايد.

    جلد دوم كتاب نيز با يك مقدمه پيرامون كتاب و موضوع آن شروع مى‌گردد. مباحث اين جلد نيز در نه باب است

    مؤلف پيراون شهرهاى عراق، سوريه مانند، موصل، بغداد، بصره و خليج‌ها و بنادر مطالبى را بيان مى‌نمايد و شرح مى‌دهد. تاريخ اين شهرها را بيان مى‌كند و حكومتهايى كه بر اين مناطق حكمرانى داشته‌اند را ذكر مى‌كند.

    برخى از مطالبى كه مؤلف بيان مى‌نمايد عبارت است از، راه‌هاى قافله‌ها در بين النهرين، لباس زنان، تعدد زنان، تربيت فرزندان، زندگى بدوى، امراض، وضعيت سياسى و دينى، عادات دينى، ديدار والى موصل، خيابانها و خانه‌ها در موصل، مصنوعات فنى در عهد آشورى، تاريخ موصل، راه سفر از موصل به بغداد، سامراء، آثار قصر خليفه، پل‌هاى بغداد، كشتيهاى بخار در رود دجله، تاريخ بغداد، بغداد در اسلام، آثار طاق كسرى، تاريخ طيسفون، ورود در بصره، تجارت در بصره، دخول به خليج، بوشهر، خيابان‌ها و خانه‌ها در بوشهر، بندر عباس.

    مطالب و مباحث بيان شده به صورت كامل شرح و توضيح داده مى‌شود.

    وضعيت كتاب

    فهرست مطالب و موضوعات در ابتداى كتاب بيان شده است. منابع و مصادر ذكر شده است. فهرست اعلام، فهرست اماكن، فهرست شهرها، فهرست قبائل وجماعات، فهرست نباتات در پايان كتاب بيان شده است. توضيحات در پاورقى ذكر شده است.

    منابع مقاله

    مقدمه و متن كتاب.


    وابسته‌ها