پرش به محتوا

معجم مفردات أصول الفقه المقارن: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۶ اوت ۲۰۱۷
جز
جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف'
جز (جایگزینی متن - ' ،' به '،')
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف')
خط ۴۴: خط ۴۴:




مولف پس از ارائه مقدمه مفصلى درباره علم اصول، معجم را بر اساس حروف الفباء تنظيم كرده است.
مؤلف پس از ارائه مقدمه مفصلى درباره علم اصول، معجم را بر اساس حروف الفباء تنظيم كرده است.


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==




مولف در مقدمه بر اين نكته تاكيد مى‌كند كه علم اصول فقه را محققان علوم دينى همواره به عنوان يكى از مهم‌ترين علوم دانسته‌اند. اين اهميت نه تنها به دليل وسعت محدوده مباحث مطرح در آن نسبت به ديگر علوم مرتبط به دين، بلكه نشأت گرفته از گستره بلند تاثيرگذارى و تعامل آن با علوم ديگرى مى‌باشد كه هر يك محدوده مشخص دارند. ممكن است در نظر نخستين اندازه تاثيرگذارى آن در دامنه استنباطات فقهى و حقوقى ديده شود اما به محض ورود و غور در آن هر انديشمند و محققى درمى‌يابد كه نه تنها فقه بلكه علوم بسيارى همچون حديث‌شناسى، قرآن‌شناسى، لغت، رجال، درايه، منطق و ساير علوم نيز در تعامل موثر با آن است. از اينرو درست شناختن مفاهيم و اصطلاحات آن علم به مثابه كليد فهم متون و ابزار تحقيق و كنكاش در آن اهميت خود را نشان مى‌دهد.
مؤلف در مقدمه بر اين نكته تاكيد مى‌كند كه علم اصول فقه را محققان علوم دينى همواره به عنوان يكى از مهم‌ترين علوم دانسته‌اند. اين اهميت نه تنها به دليل وسعت محدوده مباحث مطرح در آن نسبت به ديگر علوم مرتبط به دين، بلكه نشأت گرفته از گستره بلند تاثيرگذارى و تعامل آن با علوم ديگرى مى‌باشد كه هر يك محدوده مشخص دارند. ممكن است در نظر نخستين اندازه تاثيرگذارى آن در دامنه استنباطات فقهى و حقوقى ديده شود اما به محض ورود و غور در آن هر انديشمند و محققى درمى‌يابد كه نه تنها فقه بلكه علوم بسيارى همچون حديث‌شناسى، قرآن‌شناسى، لغت، رجال، درايه، منطق و ساير علوم نيز در تعامل موثر با آن است. از اينرو درست شناختن مفاهيم و اصطلاحات آن علم به مثابه كليد فهم متون و ابزار تحقيق و كنكاش در آن اهميت خود را نشان مى‌دهد.


مولف بعد از تبيين جايگاه علم اصول و لزوم مبادله بين اصول شيعى و اصول سنّى به بحث پيرامون صناعت معجم پرداخته و آن را از زواياى مختلف بررسى كرده است كه عبارتند از: صنعت معجم و علم معجم و بيان رابطه ميان آن‌دو، اهداف معجم، انواع معجم، فرق معجم و موسوعه، معجم مقارن و تعريف مداخل و مانند اينها. ايشان سپس درباره مقالات انگليسى اين كتاب صحبت كرده و مصادر آنها را بيان نموده است.
مؤلف بعد از تبيين جايگاه علم اصول و لزوم مبادله بين اصول شيعى و اصول سنّى به بحث پيرامون صناعت معجم پرداخته و آن را از زواياى مختلف بررسى كرده است كه عبارتند از: صنعت معجم و علم معجم و بيان رابطه ميان آن‌دو، اهداف معجم، انواع معجم، فرق معجم و موسوعه، معجم مقارن و تعريف مداخل و مانند اينها. ايشان سپس درباره مقالات انگليسى اين كتاب صحبت كرده و مصادر آنها را بيان نموده است.


در اينجا به جهت آشنايى با شيوه نگارش كتاب به برخى از اصطلاحات كتاب اشاره مى‌كنيم:
در اينجا به جهت آشنايى با شيوه نگارش كتاب به برخى از اصطلاحات كتاب اشاره مى‌كنيم:
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش