الأرض

    از ویکی‌نور
    الأرض
    الأرض
    پدیدآورانعبیدی، خالد فایق (نويسنده)
    ناشردار الکتب العلمية، منشورات محمد علي بيضون
    مکان نشربیروت - لبنان
    سال نشر1426 ‌‎ق یا 2005 م
    چاپ1
    موضوعقرآن - اعجاز قرآن و علوم
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏103‎‏/‎‏6‎‏ ‎‏/‎‏ع‎‏2‎‏س‎‏8‎‏ ‎‏4‎‏.‎‏ش*

    الأرض چهارمين جلد از مجموعۀ چندجلدی ومضات اعجازية من القرآن و السنة النبوية نوشته دكتر مهندس خالد فائق العبيدى و به زبان عربى است.نويسنده در اين جلد به معرفى اعجاز قرآن كريم در بيان مسائلى دربارۀ كرۀ خاکى (زمين) و كوهها و نيز معادن موجود در دل زمين پرداخته است.

    اعجاز قرآن دربارۀ اينكه شكل زمين بيضوى است و نه كروى، و نيز اعجاز آن در باب طبقات هفت‌گانه زمين-كه به اعتقاد نويسنده مراد از آيۀ شريفه «اللّه الذى خلق سبع سموات و من الارض مثلهنّ...»طلاق12/، طبقات هفت‌گانه زمين است-و اينكه طبقۀ زيرين نسبت به طبقه برين از وزن بيشترى برخوردار است و...

    از جمله موضوعاتى است كه در اين كتاب بدانها پرداخته شده است. مطالبى كه كتاب آسمانى ما دربارۀ كوهها و نقشى كه آنها در جلوگيرى از فروپاشيدن زمين ايفا مى‌كنند امروزه توسط علم جديد مورد تأييد قرار گرفته است و اين خود دليل و گواهى بر اعجاز اين كتاب مقدس مى‌باشد.

    در اين كتاب هم‌چنين به موضوعاتى نظير زلزله، خسف(به اين معنا كه زمين اهل خود را در خود فرومى‌كشد)، معادن گوناگون زمين يعنى معادن آهن، طلا، نقره و...كه در قرآن كريم از آنها ياد شده پرداخته مى‌شود و راز انتخاب سرزمين مكه به عنوان مكان بيت‌اللّه الحرام و محل نزول وحى و بعثت پيامبر اكرم(ص) بيان مى‌شود.

    ساختار

    كتاب داراى يك مقدمه و هفت فصل ذيل مى‌باشد:

    الفصل الاول:كوكب الارض، كه عناوين:جيولوجيا الارض، و الاستنتاج را دربرمى‌گيرد.

    الفصل الثاني:الجبال كه عنوان:السبق القرآني في الجبال را شامل است.

    الفصل الثالث:البراكين و الزلازل و الهزات الارضية.كه عناوين:علم الزلازل و الزلازل في القرآن الكريم را دربردارد.

    الفصل الرابع:الخسف و الانزلاقات و الانهيارات الارضية كه شامل عناوين:هبوط المنشآت و خسف الارض و الخسف في القرآن الكريم مى‌باشد.

    الفصل الخامس:المعادن في الارض

    الفصل السادس:أرض مكة

    الفصل السابع:شهادات و مؤتمرات

    در پايان ساير آثار مؤلف معرفى و فهرست مطالب كتاب نيز آمده است.

    نسخه‌شناسى

    كتاب به قلم مهندس خالد فائق العبيدى است و در قطع وزيرى با جلد شوميز در 112 صفحه اولين‌بار در سال 1426 هجرى قمرى-2005 ميلادى توسط «دار الكتب العلمية» بيروت منتشر شده است.