بررسی کوتاه در زندگی رهبر آزادگان حسین علیه‌السلام

    از ویکی‌نور
    بررسی کوتاه در زندگی رهبر آزادگان حسین علیه‌السلام
    بررسی کوتاه در زندگی رهبر آزادگان حسین علیه‌السلام
    پدیدآورانحکیمی، محمود (نويسنده) مکارم شیرازی، ناصر (مقدمه‌نويس)
    ناشرنسل جوان
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1371ش
    چاپ13
    شابک964-6275-18-4
    موضوعحسین بن علی(ع)، امام سوم، ۴ - ۶۱ق. -- سرگذشتنامه - واقعه کربلا، ۶۱ق.
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏ح‎‏8‎‏ب‎‏4‎‏ 41/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بررسی کوتاهی در زندگی رهبر آزادگان حسین(ع)، از آثار نویسنده، مترجم و داستان‌نویس مشهور، محمود حکیمی (متولد تهران 1323ش)، تحلیلی گذرا بر انگیزه‌های قیام سیدالشهداء(ع) برای درس‌آموزی است.

    نوشته استاد

    آنچه به‌عنوان مقدمه مرجع دینی آیت‌الله مکارم شیرازی در آغاز این کتاب آمده، نوشتاری ارزشمند از ایشان درباره حکمت عزاداری و گریه بر امام حسین(ع) و پاسخ به این پرسش است: چرا آن امام مظلوم(س) فراموش‌شدنی نیست؟[۱]. امّا به‌طور اختصاصی برای اثر حاضر نوشته نشده و ناشر آن را با تسامح، مقدمه نامیده است.

    نمونه مباحث

    1. محمود حکیمی با عنوان «شجاع توبه‌کار» نوشته است: در این میان فقط یک تن بود که فریادهای حسین(ع) در عمق جانش نفوذ کرده و او را به تصمیمی مردانه وادار می‌ساخت. «حُرّ» رو به فرمانده سپاه کرد و به وی گفت: ای عُمَر! آیا تو قصد داری راستی با حسین به جنگ بپردازی؟! عُمَر جواب داد: آری! زیرا که امیر، ابن زیاد، چنین خواسته است. این سخن عمر بن سعد، حرّ را پریشان‌تر ساخت؛ پس با پیکری لرزان که گویی از شدت شرم و اندوه، خمیده گشته بود از لشکر عمر سعد دور شد و به‌سوی حسین رفت و از او خواست که جسارتش را بر وی ببخشاید و او را در سلک یاران خویش جای دهد. حسین(ع)، آن آزاده سخاوتمند و کریم، او را بخشید[۲].

    هدف

    نویسنده کتابش را در دوران مبارزه با نظام ستم‌شاهی نوشته و تأکید کرده است که رسول‌ خدا(ص) و امام علی(ع) هنگامی که قدرتی در سپاه حقّ می‌یافتند بر بیدادگران زمان خود می‌شوریدند تا آرمان‌های «طواغیت» را بر باد دهند و جامعه‌ای را بر بنیادهای زندگی‌ساز اسلام بنیاد نهند. به گفته وی، این جزوه کوچک، درصدد شناسایی نهضت امام حسین(ع) و انگیزه‌های آن و تقویت ایمان قلبی به مکتب حسینی است[۳].

    تاریخ نگارش

    زمان و مکان نگارش کتاب مشخص نیست، ولی نویسنده مقدمه‌اش را در قم تابستان 1353ش، نوشته است[۴].

    مواعظ حکیمانه

    نویسنده در پایان کتاب، تعدادی از موعظه‌های اخلاقی و سخنان حکمت‌آمیز سومین امام معصوم(ع) را نقل کرده است؛ از جمله اینکه مردی خانه‌ای اشرافی ساخت و سیدالشهداء(ع) را به خانه‌اش دعوت کرد؛ هنگامی که امام آن را دید، فرمود:... با ساختن این خانه، اهل زمین به تو احترام می‌گذارند و اهل آسمان تو را دشمن می‌دارند[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص7-18
    2. ر.ک: متن‌ کتاب، ص86-87
    3. ر.ک: پیشگفتار، ص23
    4. ر.ک: همان، ص23
    5. ر.ک: متن کتاب، ص101-104

    منابع مقاله

    مقدمه، پیشگفتار ‌و متن‌ کتاب.

    وابسته‌ها