دین‌پرور، سید جمال‌الدین

    از ویکی‌نور
    دین‌پرور، جمال‌الدین
    نام دین‌پرور، جمال‌الدین
    نام‎های دیگر آيت‌‌الله سيد جمال‌الدين دين ‌پرور
    نام پدر
    متولد 1317 ش
    محل تولد
    رحلت
    اساتید
    برخی آثار
    کد مؤلف AUTHORCODE5529AUTHORCODE

    آيت‌الله سيد جمال‌الدين دين‌پرور در سال 1317ش در تهران به دنيا آمد. وى در سن پانزده سالگى به لباس روحانیت مزين گرديد. او در سال 1341ش به علت فعاليت در مسير نهضت امام خمينى(ره) دستگير و زندانى شد. ايشان در سال 1350ش به تهران بازگشت و به تأسيس بنياد نهج‌البلاغه اقدام كرد. بنياد مذكور تا كنون پانزده كنگره داخلى و بين المللى برگزار و بيش از يكصد كتاب و رساله درباره نهج‌البلاغه منتشر كرده است.

    وى در خصوص تأسيس بنياد نهج‌البلاغه چنين مى‌گويد:

    «اصل اين فكر پس از ملاقات با مرحوم علامه امينى به ذهنم خطور كرد. ايشان در جلسه‌اى كه حدوداً سال 1345ش در منزل ما برگزار شد، گفتند: سالها نجف بودم يك روز به حرم حضرت امير(ع) رفتم و عرض كردم آقا سالهاست خدمت شما هستيم، درس خوانديم، درس داديم، اكنوى يك كارى شما دست ما بدهيد. از حرم بيرون آمدم، فكر تأليف الغدير به ذهنم آمد، رفتم دنبالش. ما هم گفتيم خوب است كه حضرت يك كارى دست ما بدهد نيتى كرديم و درخواست درونى، انسانى گاهى كار خوبى مى‌كند ولى خلأ جامعه را نمى‌تواند پر كند. در سال 1350ش كه از قم به تهران آمدم، در اتاق نشسته بودم و دفترى دستم بود روى آن نوشتم: بنياد نهج‌البلاغه بدون هيچ فكر و جلسه‌اى.

    در تأسيس و فعاليت اين بنياد شخصيت‌هايى همچون شهيد مطهرى، شهيد بهشتى، مرحوم مصطفوى، مرحوم موحدى ساوجى و مرحوم محمدتقى جعفرى نقش فعالى داشتند.»

    آثار

    برخى از آثار استاد دين‌پرور عبارت است از:

    1. نهج‌البلاغه پارسى؛
    2. به على شناختم خدا را: شگفتى‌هاى آفرينش (1) طاووس؛
    3. به على شناختم خدا را: شگفتى‌هاى آفرينش (2) شب پره؛
    4. به على شناختم خدا را: شگفتى‌هاى آفرينش (3) مورچه؛
    5. از پارسايان برايم بگو (ترجمه خطبه متقين همام)؛
    6. نهج‌البلاغه پارسى (گزيده موضوعى متن و ترجمه)؛
    7. فرزندم چنين باش (ترجمه نامه سى‌ويكم نهج‌البلاغه)؛
    8. سيماى كارگزاران در نهج‌البلاغه (ترجمه عهدنامه امام على(ع) به مالك اشتر)؛9- امام اميرالمؤمنين على(ع) نهج‌البلاغه پارسى.


    وابسته‌ها