مقاليد الهدی في شرح العروة الوثقی الإجتهاد و التقليد

مقاليد الهدی في شرح العروة الوثقی: الإجتهاد و التقليد، شرح سید عبدالرضا مرعشی شهرستانی (متوفی 1418ق) است بر العروة الوثقای سید محمدکاظم یزدی (متوفی 1337ق) به زبان عربی. این اثر اولین جلد از این مجموعه مجلداتی است که شهرستانی بر شرح عروه سید یزدی نوشته است.

‏مقاليد الهدی في شرح العروة الوثقی الإجتهاد و التقليد
مقاليد الهدی في شرح العروة الوثقی الإجتهاد و التقليد
پدیدآورانیزدی، محمدکاظم بن عبدالعظیم (نويسنده) حسینی شهرستانی، عبدالرضا (شارح)
ناشرمطبعة الغري الحديثة
مکان نشرعراق- نجف اشرف
سال نشر1395ق
موضوعفقه جعفري - قرن 14، اجتهاد و تقليد، طهارت، یزدی، محمدکاظم بن عبدالعظیم، 1247؟ - 1338؟ق. العروه الوثقي - نقد و تفسير
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏‏BP‎‏ ‎‏183‎‏/‎‏5‎‏ ‎‏/‎‏ي‎‏4‎‏ ‎‏ع‎‏4023
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

در مقدمه‌ای که نویسنده بر کتاب نوشته، چنین آمده: و بعد: نیازمند به بخشش پروردگارش عبدالرضا بن زین‌العابدین بن محمدحسین حسینی مرعشی شهرستانی که خداوند به حق پیامبر و خاندانش آنان را ببخشاید، می‌گوید: علم فقه در میان علوم، مانند ماه درخشان میان ستارگان است و علو قدر و جلالت شأن آن مخفی نیست و ازاین‌جهت سزاوار صرف عمر در اتقان مسائلش و بذل جهد در تنقیح دلایلش است.

علما و فقها که خداوند جزای خیرشان دهد، کتاب‌ها و رسائل زیادی در علم فقه نوشته‌اند و آفاق را از این آثار پر کرده‌اند. من نیز دوست داشتم از میان این آثار، شیوه و راهنمایی برای احکام شرعیه فرعیه از ادله تفصیلی‌شان، انتخاب کنم. در میان این آثار، کتاب عروة الوثقای قدوة الفقهاء و المحققین ناصر الملة و الدین، آیت‌الله فی العالمین، سید محمدکاظم طباطبایی طاب‌ثراه را یافتم. این اثر، در میان فقها بسیار مشهور است تا جایی که محور بحث‌های درس خارجشان است؛ برخی شرحش کرده و برخی بر آن حاشیه زده‌اند. این کتاب، حاوی لُب فتاوا با عبارات موجز متقن خالی از اطناب ممل و ایجاز مخل است. با یاری خدا شروع در مقصودم کرده و این کتاب را «مقالید الهدی» فی شرح العروة الوثقی نامیدم.[۱]

متن عبارات سید یزدی در صدر صفحه با شماره مسائل بیان شده و زیر آن خط ممتدی کشیده شده و عبارات شارح در شرح این متن در زیر آن با فونت کوچک‌تر و با همان شماره مذکور در اصل متن، ارائه شده است.

پاورقی‌ها حاوی توضیحاتی از جانب شارح بر شرحش است.

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه شارح، ص17

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.


وابسته‌ها