الدر المنتظم في السر الأعظم

    از ویکی‌نور
    الدر المنتظم في السر الأعظم
    الدر المنتظم في السر الأعظم
    پدیدآورانعطیه، ماجد بن احمد (تحقیق و تقدیم) نصیبی، محمد بن طلحه (نویسنده)
    عنوان‌های دیگربحث أهل الکشف و العرفان في علامات مهدي آخر الزمان
    ناشردار الهادي
    مکان نشربیروت - لبنان
    سال نشر1425 ق
    چاپ1
    موضوعمهدویت
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏224‎‏/‎‏4‎‏ ‎‏/‎‏ش‎‏2‎‏د‎‏4*
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf


    الدر المنتظم في السر الاعظم، بحث اهل الكشف و العرفان في علامات مهدى آخرالزمان، اثر عربى شيخ كمال‌الدين محمد بن طلحه شافعى، ارائه نشانه‌هاى آخرالزمان از طريق به‌كارگيرى مفاهيم باطنى حروف و اعداد در علومى مانند علم جفر، با استفاده از ديدگاه برخى از عالمان اين فنون، به‌ويژه اميرالمؤمنين(ع) است.

    ساختار

    كتاب، با دو مقدمه از مصحح و مؤلف آغاز و مطالب، بدون فصل‌بندى خاصى ارائه شده است.

    كتاب همراه با تحقيق و تصحيح ماجد بن احمد العطيه مى‌باشد كه ايشان براى رعايت امانت، مطلبى به متن نيفزوده، مگر اينكه به آن اشاره كرده و مطالبى كه خود افزوده را بين پرانتز آورده است؛ علاوه بر اين سعى نموده است تا تقويم و تقطيع متن و توزيع آن به‌گونه‌اى منظم و بر طبق قواعد تحقيق باشد.

    گزارش محتوا

    مقدمه مصحح، بعد از اشاره مختصرى به زندگانى مؤلف، نكاتى پيرامون نحوه تصحيح كتاب بيان كرده است.

    نویسنده در مقدمه، داستان آشنايى خود را با اين علم بيان كرده و به توصيف اسرار حروف و كلمات پرداخته است.

    وى با ذكر رواياتى، به عالم بودن اهل‌بيت(ع) به علم جفر و معرفت ايشان به حوادث ايام اشاره كرده و معتقد است كه اين علم، مختص به اهل‌بيت(ع) مى‌باشد.

    پس از آن، خطبه حضرت امير(ع) را كه در مسجد كوفه ايراد فرمود و در برخى از كتب حديثى شيعه با نام «خطبة البيان» آمده است، ارائه مى‌كند و نشانه‌هایى را كه در آن، از آخرالزمان داده‌اند، بيان مى‌دارد.

    وى همچنين اسرارى را كه در حروف مقطعه قرآن وجود دارد، ياد كرده و در ادامه، نشانه‌هاى ظهور امام زمان(عج) را با استفاده از اين حروف و اعداد ارائه كرده است.

    وى معتقد است كه حروف مقطعه‌اى كه در ابتداى بعضى سور وجود دارد، داراى اسرارى هستند كه كسى قادر به كتمان سر بودن آن‌ها نيست.

    استفاده از مصادر علمى معتبر در تدوين مباحث كتاب و تصحيح اغلاط لغوى و تشريح آن‌ها، از ويژگى‌هاى كتاب است.

    وضعيت كتاب

    پاورقى‌ها توسط محقق ارائه شده كه علاوه بر ذكر منابع، برخى مباحث مربوط به متن در آن توسعه داده شده و بعضى از عبارات مشكل و پيچيده، توضيح و تشريح گرديده است.

    علاوه بر اين، مطالبى كه لفظا يا معنا، توسط مؤلف يا خود وى تكرار شده، به‌واسطه تعيين موضع و ارجاع به آن، به يكديگر مرتبط گرديده است.

    فهرست موضوعات و منابع مورد استفاده مؤلف در انتهاى كتاب آمده است.

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن كتاب؛
    2. پارسا با مشاركت بنياد فرهنگى حضرت مهدى موعود(عج) و انتشارات مسجد جمكران، (1388)، «امام مهدى(عج) در آينه قلم كارنامه منابع پيرامون امام مهدى(ع) و مهدویت»، قم، مؤسسه اطلاع‌رسانى اسلامى مرجع، ج 1، ص606.