سبط شیخ انصاری، احمد

    از ویکی‌نور
    سبط شیخ انصاری، احمد
    نام سبط شیخ انصاری، احمد
    نام‎های دیگر
    نام پدر
    متولد 1309 ش
    محل تولد
    رحلت 1374 ش یا 1416 ق
    اساتید
    برخی آثار
    کد مؤلف AUTHORCODE2612AUTHORCODE

    آیت‌الله حاج شيخ احمد آقا سبط شيخ انصارى، فرزند مرحوم آیت‌الله آقا شيخ منصور، سبط شيخ انصارى هستند كه در سال 1309ش، در دزفول ديده به جهان گشودند. وى، اديب زبردست، اصولى‌اى توانا، فقيهى نكته‌سنج و داراى سجاياى اخلاقى بى‌شمارى است.

    ايشان، علوم ادبى را نزد سليم افندى، مفتى اهل سنت شهر العماره عراق و هم‌چنين، مرحوم آیت‌الله آقا ميرزا محمد على معزى صاحب كتاب «تجديد الدوارس» در دزفول فراگرفتند.

    شوق به ادامه تحصيل، ايشان را بر آن داشت تا در سال 1368ق، از دزفول به قم بروند و در آن شهر به تحصيل سطح مشغول شوند. پس از مدتى تحصيل در حوزه علميه قم، به زادگاه خود مراجعت نمودند و تحصيلات خود را در محضر والد بزرگوار خويش ادامه داده و قبل از سن سى سالگى، موفق به دريافت اجازه اجتهاد شدند.

    در سال 1381ق، براى ادامه تحصيل به نجف اشرف مشرف شدند و پس از مدتى تلمذ در محضر مرحوم آیت‌الله شاهرودى، بار ديگر به دزفول مراجعت مى‌نمايند. پس از چندى، به منظور درس، تدريس و تأليف، به قم مشرف مى‌شوند.

    پس از فوت مرحوم والدشان، بنا به در خواست مردم دزفول، به زادگاه خود برمى‌گردند و مدرسه مشايخ انصارى معروف به «ايشان مشايخ» را تجديد بنا مى‌كنند.

    تأليفات

    1. نمونه در صرف(به چاپ رسيده است)؛

    2. شرح اجرومية در علم نحو؛

    3. حاشيه «حل الألغاز» ابن هشام؛

    4. هداية الداعين الى اعراب صحيفة سيد الساجدين(ع)؛

    5. خلاصة القوانين در اصول(كه تا كنون سه بار تجديد چاپ شده است و دو ترجمه فارسى از آن به عمل آمده است)؛

    6. شرح سبيكة الذّهب در اصول(به چاپ رسيده است)؛

    7. الوسيط بين الوجيز و البسيط در اصول(به چاپ رسيده است)؛

    8. تراش ريش از نظر ريش‌تراش در فقه (به چاپ رسيده است)؛

    9. شرح تبصرة المتعلّمين در فقه؛

    10. شرح تحرير الوسيلة در فقه؛

    11. رسالة النيّة در فقه (به چاپ رسيده است)؛

    علاوه بر تأليفات ايشان، آثارى نيز با سعى و اهتمامشان، چاپ و منتشر شده و در اختيار دانش‌پژوهان قرار گرفته است كه از جمله‌ى آنها، دو كتاب «صلوة الجمعة» و «مصباح المجتهدين» مى‌باشد.

    سرانجام اين اسوه‌ى علم و تقوى و مظهر علم و عمل و مجسمه‌ى تحقيق و تأليف و اين استوانه‌ى عرفان و معرفت در سپيده دم روز جمعه، سيزدهم ربيع‌الاول 1416ق، در تهران ديده از جهان فروبست.

    تنها يادگار ذكور ايشان، حاج آقا شيخ محمود سبط الشيخ، هستند كه ايشان فقيهى اصولى و عالمى تواناست و صاحب كتاب ارزش‌مند«كشف وجوه تازه‌اى از اعجاز در قرآن كريم» مى‌باشند.


    وابسته‌ها

    الترتب للانصاری

    شرح سبیکه الذهب

    خلاصة القوانین