فلسفۀ علم برای تولید علوم انسانی اسلامی و ارتقاء نظام معرفتی حوزه

    از ویکی‌نور
    فلسفۀ علم برای تولید علوم انسانی اسلامی و ارتقاء نظام معرفتی حوزه
    پدیدآورانحمید رجایی (نويسنده)
    ناشرانتشارات میراث ماندگار
    مکان نشرایران، قم
    سال نشر1397
    چاپاول
    موضوعفلسفه علم
    زبانفارسی

    فلسفۀ علم برای تولید علوم انسانی اسلامی و ارتقاء نظام معرفتی حوزه از جمله آثار حمید رجایی است که با موضوع فلسفۀ علم، به تبیین و ارائه یک نظریه معرفت شناختی خود پرداخته است و ضمن توضیح رفتار علم و تعاملات علم ساختی میان معرفت دینی و غیر آن به تبیین انواع تحولات فهم پرداخته است. نگارنده در بخش آخر کتاب مفصلا نظام های معرفتی، آموزشی و معیشتی حوزه را به تفکیک بررسی نموده و بر پایه نظریه خود به ارائه راهکارهایی برای ارتقا و بهبود حوزه پرداخته ست.


    گزارش محتوا

    این کتاب، حاوی یک نظریه معرفت شناختی است و با کتابهای تأليفی تفاوت آشکار دارد. نگارنده در معرفی کتابش اینطور بیان داشته که:

    امروزه همۀ عالمان جهان، در یک سپهر معرفت جهانی زندگی می کنند و اگر یک حوزۀ معرفتی، به هر علّت، از این سپهر و از گفتگو با نخبگان جهان، منزوی شود، نه فقط از شرکت و مشارکت در جشن میلاد معرفت ها باز می ماند، بلکه بسرعت می فسرد و می میرد. در کشور ما هم اگر دانشگاه ها نتوانند پابه پای تحولّات معرفتی و مناسبات نوین اجتماعی، دانش خود را نو کنند و اگر حوزه های علمیّه نتوانند بر اساس محکمات اسلام و از راه گفتگوی جهانی، نظام معرفتی خود را پیوسته روزآمد کنند، هرگز نمی توانند راهی به سوی برپایی تمدن اسلامی بگشایند... و سرانجام در حدّ نقش بر دیوار و کتاب بر طاقچه می مانند. رشد علم، در گرو گفتگوی نخبگانی و دنیای بهتر، وامدار گفتگوی تمدّنی است. پیمودن این راه، حتماً نیازمند نظرّیه است. نظریّه ای معرفت شناختی که بتواند تعاملات علم ساختیِ معرفت دینی و همه علوم بشری را تبیین کند؛ گو اینکه راه رهایی از تحجّر و روشنفکرمآبی هم همین است. دریغ که ما در ساختن تمدّن اسلامی، دچار فقر، بلکه افلاس نظریّهایم... این کتاب کوششی متواضعانه برای ارایۀ نظریّۀ معرفت شناختی نگارنده، به پیشخوان نخبگانی کشور است و بر همین سیاق، همۀ مطالب آن، صرفاً نسخه ای آزمایشی و گوش به زنگ نقدهای شما خواننده گرامی است.

    وابسته‌ها

    1. رویای باغ بلور (کتاب)
    2. آفرینندگی، تفکر جانبی و باور دینی: (درآمدی به تولید علوم انسانی اسلامی) (کتاب)
    3. شهر مهدوی
    4. عناصر بیانی تلویزیون و دنیاگروی (مقاله­‌ی تشویق شده در همایش رسانه و سکولاریسم)
    5. زیبایی و زیبایی شناسی (ماهنامه هنر دینی بنیاد هنر دینی الرضا علیه‌السلام،شماره‌یک)