الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[ماه خدا: پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث]]'''</big></div>
    <div class="boxTitle"><big>'''[[مراقبات ماه رمضان]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR18146J1.jpg|بندانگشتی|ماه خدا: پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث|175px]]
    [[پرونده:NUR18150J1.jpg|بندانگشتی|مراقبات ماه رمضان|175px]]


    '''ماه خدا'''، اثر [[حجت‌الاسلام محمد محمدى رى شهرى]]، پژوهشى است جامع در باره ماه مبارك رمضان از نگاه قرآن و حديث كه به زبان فارسى و در سال 1383ش، نوشته شده است.
    '''مراقبات ماه رمضان'''، نوشته‌ى [[محمدی ری‌شهری، محمد|محمد محمدى رى‌شهرى]]، با ترجمه‌ى [[محدثی، جواد|جواد محدثى]] از عربى به فارسى مى‌باشد كه در مورد مراقبت‌ها و اعمال ماه مبارك رمضان نوشته شده است.


    كتاب با يك مقدمه و درآمد از نويسنده در بيان نكاتى پيرامون آن آغاز و مطالب در پنج بخش، در دو جلد، تنظيم شده است.
    اين كتاب، شامل پنج بخش و هر بخش داراى فصولى است.


    روش كار نويسنده در بررسى، كاوش و مستندسازى مباحث در اين مجموعه، متكى به عناصر زير است:
    بخش اول، فضايل ماه خدا را در چهار فصل، با اين عناوين و ترتيب: «عظمت و احترام ماه رمضان»، «ويژگى‌هاى ماه رمضان»، «بركات ماه رمضان»، و «تاكيد بر بهره‌ورى از بركات ماه رمضان»، شرح داده است.


    #از ديدگاه وى، احاديثى كه از خاندان پيامبر(ص) روايت شده‌اند، در واقع، حديث پيامبرند.
    عظمت اين ماه، در بركات موجود در آن و برترى آن نسبت به ساير ماه‌ها است.
    #وى كوشيده است در حد توان، همه روايات مربوط به هر موضوع را از منابع گوناگون شيعه و اهل سنت، به‌طور مستقيم، استخراج و گردآورى كرده و با بهره‌گيرى از نرم‌افزارهاى رايانه‌اى، آن‌ها را در صفحات مخصوص تنظيم نمايد تا زمينه گزينش كامل‌ترين، موفق‌ترين و كهن‌ترين آن‌ها فراهم آيد. در مورد استفاده از دعاها نيز جز در مواردى اندك، تنها از ادعيه‌اى كه مستند به معصومان مى‌باشد، بهره گرفته است.
    ويژگى‌هاى اين ماه با اين عناوين شرح داده شده است: ماه خدا، ماه ميهمانى خدا (خداوند از بندگانش با دادن غذاى معنوى به روحشان، پذيرايى مى‌كند)، سرور ماه‌ها، آغاز سال (مقصود تجديد حيات معنوى و آغاز انسانيت است) و...
    #كوشش شده است تا از آوردن روايات تكرارى، جز در موارد زير، پرهيز نمايد:
    #:- آنجا كه نكته مهمى در تفاوت واژه‌ها و اصطلاحات، نهفته بوده است.
    #:- در مواردى كه متن حديث، در متون شيعه و اهل سنت، تفاوت داشته است.
    #:- آنجا كه متن روايت، بيش از يك سطر نبوده و مربوط به دو باب بوده است.


    در هر موضوع، پس از ذكر آيات مربوط به آن، روايات معصومان به ترتيب زمانى (از پيامبر(ص) تا امام مهدى(عج)) آورده شده است، مگر آنكه روايتى در تفسير آياتِ مذكور باشد (كه در اين صورت، پيش از روايات ديگر آمده است) يا آنكه تناسب موضوعى روايات، ترتيب ديگرى را ايجاب كرده باشد.
    از جمله بركات اين ماه، آمرزش گناهان و بسته بودن درهاى جهنم و در بند بودن شيطان است و بهره‌ورى از بركات آن تلاش بر بازگشت از گناه و توبه و پاك شدن است.


    <div class="mw-ui-button">[[ماه خدا: پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث|'''ادامه''']]</div>
    در ادامه، آداب روزه‌دارى از نظر مراتب و از زاويه تاثير آن در تكامل انسان، به سه دسته (روزه عوام، روزه خواص و روزه خواص خواص) تقسيم‌بندى و در باره هركدام توضيح مختصرى داده شده است.
    بخش دوم، در باره‌ى آمادگى براى مهمانى خداست كه شامل چهار فصل شناخت مهمانى، آمادگى، اسباب آمادگى و دعاهاى آمادگى براى مهمانى است و شامل خطبه‌هاى پيامبر(ص) و [[امام على(ع)]] و امام هشتم(ع) در هنگام فرارسيدن ماه رمضان و تمجيد از اين ماه والامقام مى‌باشد
     
    <div class="mw-ui-button">[[مراقبات ماه رمضان|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ ‏۱۱ ژوئن ۲۰۱۷، ساعت ۱۷:۱۳

    مراقبات ماه رمضان

    مراقبات ماه رمضان، نوشته‌ى محمد محمدى رى‌شهرى، با ترجمه‌ى جواد محدثى از عربى به فارسى مى‌باشد كه در مورد مراقبت‌ها و اعمال ماه مبارك رمضان نوشته شده است.

    اين كتاب، شامل پنج بخش و هر بخش داراى فصولى است.

    بخش اول، فضايل ماه خدا را در چهار فصل، با اين عناوين و ترتيب: «عظمت و احترام ماه رمضان»، «ويژگى‌هاى ماه رمضان»، «بركات ماه رمضان»، و «تاكيد بر بهره‌ورى از بركات ماه رمضان»، شرح داده است.

    عظمت اين ماه، در بركات موجود در آن و برترى آن نسبت به ساير ماه‌ها است. ويژگى‌هاى اين ماه با اين عناوين شرح داده شده است: ماه خدا، ماه ميهمانى خدا (خداوند از بندگانش با دادن غذاى معنوى به روحشان، پذيرايى مى‌كند)، سرور ماه‌ها، آغاز سال (مقصود تجديد حيات معنوى و آغاز انسانيت است) و...

    از جمله بركات اين ماه، آمرزش گناهان و بسته بودن درهاى جهنم و در بند بودن شيطان است و بهره‌ورى از بركات آن تلاش بر بازگشت از گناه و توبه و پاك شدن است.

    در ادامه، آداب روزه‌دارى از نظر مراتب و از زاويه تاثير آن در تكامل انسان، به سه دسته (روزه عوام، روزه خواص و روزه خواص خواص) تقسيم‌بندى و در باره هركدام توضيح مختصرى داده شده است. بخش دوم، در باره‌ى آمادگى براى مهمانى خداست كه شامل چهار فصل شناخت مهمانى، آمادگى، اسباب آمادگى و دعاهاى آمادگى براى مهمانى است و شامل خطبه‌هاى پيامبر(ص) و امام على(ع) و امام هشتم(ع) در هنگام فرارسيدن ماه رمضان و تمجيد از اين ماه والامقام مى‌باشد