الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۷۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    [[پرونده:NUR15804J1.jpg|بی‌قاب|چپ|شرح خطبه امام سجاد عليه‌السلام در مسجد جامع شام|175px]]
    [[پرونده:NUR00350.jpg|بی‌قاب|چپ| موسوی خمینی، سید روح‌الله|175px]]


    '''شرح خطبه امام سجاد(ع) در مسجد شام'''، تألیف [[نورایی یگانه، احمد|احمد نورائی یگانه قمی]](متولد 1329ش)، به زبان فارسی عبارات آن امام همام را تبیین نموده است. بخش عمده‌ای از کتاب در معرفی اهل‌بیت(ع) به‌ویژه [[امام سجاد علیه‌السلام|امام سجاد(ع)]] و مولای متقیان [[امام علی علیه‌السلام|امیرمؤمنان علی(ع)]] است.
    '''سید روح‌الله موسوی خمینی''' (1281-1368شمعروف به '''امام خمینى'''، فقیه، اصولی، عارف، فیلسوف، یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعه معاصر، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و اولین رهبر انقلاب اسلامی.


    این کتاب، شرح خطبه‌ی [[امام سجاد علیه‌السلام|امام زین‌العابدین(ع)]] است که بیشتر به‌منظور معرفی [[امام علی علیه‌السلام|امیرمؤمنان علی(ع)]] و مظلومیت فرزندانش، ایراد گردیده است. مضامین اصلی خطبه، بدین قرار است: ولایت محمد(ص) و خاندان او، اثبات بی‌گناهی امام حسین(ع) و یارانش و افشا ساختن حکومت بنی‌امیه.
    آقا سید روح‌الله با بهره‌ورى از استعداد فوق‌العاده، رشته‌هاى مختلف علوم را به‌سرعت طى کرد. علاوه بر فقه و اصول، فلسفه و عرفان را نیز در عالى‌ترین سطح نزد اساتید برجسته آن زمان ([[رفیعی قزوینی، سید ابوالحسن|آیت‌الله حاج سید ابوالحسن رفیعى قزوینى]] و [[شاه‌آبادی، محمدعلی|آیت‌الله میرزا محمدعلى شاه‌آبادى]]) در قم فراگرفت و در مدت 6 سال، جهش فوق‌العاده‌اى در این علوم داشت. در سال 1315ش (1355ق) که [[حائری، عبدالکریم|حضرت آیت‌الله حائرى]] درگذشت، حاج آقا روح‌الله از چهره‌هاى سرشناس علمى حوزه علمیّه قم بشمار مى‌آمد.


    در این خطبه آنچه باید به ولایت محمد و آل(ع) بدانیم و از آنچه باید در این عالم دنیا از آن برحذر باشیم، بیان گشته، علاوه بر اینکه امام(ع) با بیان این خطبه دشمنان [[امام علی علیه‌السلام|امیرالمؤمنین(ع)]] را به محاکمه کشیده و بی‌گناهی امام حسین(ع) و فرزندان و یاران باوفایش را ثابت نموده و مدعیان دروغین خلافت را رسوا و مهر محکومیت را بر پیشانی دشمنان خدا نواخته و چهره پایتخت بنی‌امیه را دگرگون ساخته، مجالس جشن و سرور پیروزی یزید پلید را به عزا خانه شهیدان کربلا تبدیل و صراط مستقیم اسلام واقعی را فراروی مردم شام قرار داده و شجره طیبه آل محمد(ص) را که در کربلا به خون نشسته بود در پایتخت خصم بیاورد و سرافراز و پیروز به مدینه جدش به‌منظور ترمیم شکستگی‌ها و پراکندگی‌های امت اسلامی بازگشت.
    از مهمترین حوادث سیاسی و اجتماعی دوران زندگی امام خمینی می‌توان به قیام پانزده خرداد 1342، اعتراض به کاپیتولاسیون و تبعید به ترکیه، سالهای تبعید به نجف، اوج‌گیری نهضت با شهادت آیت‌الله مصطفی خمینی، مقاله توهین آمیز به حضرت امام در روزنامه اطلاعات، و پیروزی انقلاب اسلامی و دوره رهبرى ده سال و چهار ماه ایشان که رسما از 22 بهمن 1357ش، تا 14 خرداد 1368ش، ادامه داشت.


    فصل اول کتاب، نگاهی به زندگانی [[امام سجاد علیه‌السلام|امام سجاد(ع)]] دارد.  
    سرانجام حضرت امام خمینى به دنبال بروز مشکل دستگاه گوارش در 28 اردیبهشت 1368، از روز دوم خرداد تحت عمل پزشکى قرار گرفتند. به دنبال مشکل اساسى که در ساعت سه بعد ظهر 13 خرداد در روند بیمارى ایشان به وجود آمده بود، در شامگاه شنبه، ساعت 22 و 20 دقیقه 13 خرداد سال 1368 خورشیدى (3 ژوئن 1989م) برابر با 28 شوال 1409ق، در 87 سالگى، روحشان از این دنیا رحلت کرده، به ملکوت اعلا پیوست.<span id="mp-more">[[موسوی خمینی، سید روح‌الله|'''ادامه ...''']]</span>
     
    نویسنده در فصل دوم به‌عنوان مقدمه برای خطبه امام(ع) مباحثی را مطرح کرده است؛ از جمله اینکه بزرگ‌ترین مرض و بیماری جهل است: چهل سال است که مردم شام که تازه‌مسلمان بودند گرفتار بنی‌امیه لعنهم‌الله که سرسخت‌ترین دشمنان اسلام و رسول خدا(ص) بودند می‌باشند، بنی‌امیه کسانی هستند که نه اصالت و شرافت خانوادگی داشتند و نه به میل خود به اسلام وارد شدند و نه هیچ‌گاه قلباً ایمان آوردند....<span id="mp-more">[[شرح خطبه امام سجاد عليه‌السلام در مسجد جامع شام|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۲۸

    موسوی خمینی، سید روح‌الله

    سید روح‌الله موسوی خمینی (1281-1368ش)، معروف به امام خمینى، فقیه، اصولی، عارف، فیلسوف، یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعه معاصر، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و اولین رهبر انقلاب اسلامی.

    آقا سید روح‌الله با بهره‌ورى از استعداد فوق‌العاده، رشته‌هاى مختلف علوم را به‌سرعت طى کرد. علاوه بر فقه و اصول، فلسفه و عرفان را نیز در عالى‌ترین سطح نزد اساتید برجسته آن زمان (آیت‌الله حاج سید ابوالحسن رفیعى قزوینى و آیت‌الله میرزا محمدعلى شاه‌آبادى) در قم فراگرفت و در مدت 6 سال، جهش فوق‌العاده‌اى در این علوم داشت. در سال 1315ش (1355ق) که حضرت آیت‌الله حائرى درگذشت، حاج آقا روح‌الله از چهره‌هاى سرشناس علمى حوزه علمیّه قم بشمار مى‌آمد.

    از مهمترین حوادث سیاسی و اجتماعی دوران زندگی امام خمینی می‌توان به قیام پانزده خرداد 1342، اعتراض به کاپیتولاسیون و تبعید به ترکیه، سالهای تبعید به نجف، اوج‌گیری نهضت با شهادت آیت‌الله مصطفی خمینی، مقاله توهین آمیز به حضرت امام در روزنامه اطلاعات، و پیروزی انقلاب اسلامی و دوره رهبرى ده سال و چهار ماه ایشان که رسما از 22 بهمن 1357ش، تا 14 خرداد 1368ش، ادامه داشت.

    سرانجام حضرت امام خمینى به دنبال بروز مشکل دستگاه گوارش در 28 اردیبهشت 1368، از روز دوم خرداد تحت عمل پزشکى قرار گرفتند. به دنبال مشکل اساسى که در ساعت سه بعد ظهر 13 خرداد در روند بیمارى ایشان به وجود آمده بود، در شامگاه شنبه، ساعت 22 و 20 دقیقه 13 خرداد سال 1368 خورشیدى (3 ژوئن 1989م) برابر با 28 شوال 1409ق، در 87 سالگى، روحشان از این دنیا رحلت کرده، به ملکوت اعلا پیوست.ادامه ...