البلاغة القرآنية في آيات صفات المؤمنين: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR24884J1.jpg | عنوان =البلاغة القرآنية في آيات صفات الم...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - 'رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی' به 'رده:مقالات بارگذاری شده شهریور 01 قربانی')
     
    (۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۱: خط ۲۱:
    | شابک =978-603-8001-43-1
    | شابک =978-603-8001-43-1
    | تعداد جلد =2
    | تعداد جلد =2
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =24884
    | کتابخوان همراه نور =
    | کتابخوان همراه نور =
    | کد پدیدآور =16359
    | کد پدیدآور =16359
    خط ۲۸: خط ۲۸:
    }}
    }}
       
       
    '''البلاغة القرآنیة فی آیات صفات المؤمنین''' نوشته هند بنت جمیل بن صالح نایته(معاصر) است. این کتاب در موضوع ادبیات و بلاغت است. کتاب یاد شده رساله دکتری نویسنده است که به چاپ رسیده است.
    '''البلاغة القرآنية في آيات صفات المؤمنين'''، نوشته [[نایته، هند بنت جمیل بن صالح|هند بنت جمیل بن صالح نایته]] (معاصر) است. این کتاب در موضوع ادبیات و بلاغت است. کتاب یادشده رساله دکتری نویسنده است که به چاپ رسیده است.


    محتوای اصلی این اثر در شش فصل ارائه شده است. نویسنده پیش از ورود به مطالب اساسی نخست به معنی لغوی و اصطلاحی واژه‌گان مؤمنین و ایمان با تکیه بر معاجم لغوی، منابع تفسیری، حدیثی و عقیدتی پرداخته است. در ادامه به صفات مؤمنین، مفهوم و انواع آن و روش قرآن در توصیف آنان اشاره کرده است. نویسنده فصول مختلف کتاب را به لفظ مفرد، خصائص جمله، خصائص جمل، گونه‌های صدور کلام بر خلاف مقتضای ظاهر، گونه‌های بیان، فنون بدیع و خصائص اسلوبیه اختصاص داده و ذیل هریک از عناوین یاد شده مباحث ادبی و بلاغی ارزشمندی ادبی و بلاغی را مطرح کرده است<ref> مقدمه، ص 6-8 </ref>
    محتوای اصلی این اثر در شش فصل ارائه شده است. نویسنده پیش از ورود به مطالب اساسی، نخست به معنی لغوی و اصطلاحی واژه‌گان مؤمنین و ایمان با تکیه بر معاجم لغوی، منابع تفسیری، حدیثی و عقیدتی پرداخته است. در ادامه به صفات مؤمنین، مفهوم و انواع آن و روش قرآن در توصیف آنان اشاره کرده است. نویسنده، فصول مختلف کتاب را به لفظ مفرد، خصائص جمله، خصائص جمل، گونه‌های صدور کلام برخلاف مقتضای ظاهر، گونه‌های بیان، فنون بدیع و خصائص اسلوبیه اختصاص داده و ذیل هریک از عناوین یادشده، مباحث ادبی و بلاغی ارزشمندی را مطرح کرده است<ref>ر.ک: مقدمه، ج1، ص6-8</ref>.


    نویسنده بر مبنای روش استقرائی تحلیلی به طرح مطالب پرداخته است. وی صفات مؤمنین در قرآن را از جهات بلاغی گوناگون مطرح کرده و در ضمن مقدمه‌ای گونه‌های بلاغی مطرح شده در هر موضوع را بیان نموده است. وی در این راستا به برخی از آیات قرآن در خصوص صفات مؤمنین استشهاد کرده و در پژوهش و تحلیلی ارتباط آیه مورد بحث را با آیات پیشین و کل سوره مورد بررسی قرار داده است. در گام بعدی به تحلیل و بررسی هدف بلاغی مورد نظر در بحث و همچنین به بررسی ویژگی‌های بلاغی نهفته در آن همت گماشته است. <ref> مقدمه، ص 9 </ref>
    نویسنده بر مبنای روش استقرایی - تحلیلی به طرح مطالب پرداخته است. وی صفات مؤمنین در قرآن را از جهات بلاغی گوناگون مطرح کرده و در ضمن مقدمه‌ای گونه‌های بلاغی مطرح‌شده در هر موضوع را بیان نموده است. وی در این راستا به برخی از آیات قرآن در خصوص صفات مؤمنین استشهاد کرده و در پژوهش و تحلیلی، ارتباط آیه مورد بحث را با آیات پیشین و کل سوره مورد بررسی قرار داده است. در گام بعدی به تحلیل و بررسی هدف بلاغی مورد نظر در بحث و همچنین به بررسی ویژگی‌های بلاغی نهفته در آن همت گماشته است<ref>ر.ک: همان، ص9</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس==
    <references/>
    <references />


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن.
    مقدمه.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    خط ۴۵: خط ۴۵:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:قرآن و علوم قرآنی]]
    [[رده:علوم قرآنی]]
    [[رده: مباحث ادبی و بلاغی قرآن]]
    [[رده:مقالات مرداد 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات مرداد 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده شهریور 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده شهریور 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 شهریور 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۵۷

    البلاغة القرآنية في آيات صفات المؤمنين
    البلاغة القرآنية في آيات صفات المؤمنين
    پدیدآوراننایته، هند بنت جمیل بن صالح (نویسنده)
    ناشردار کنوز اشبيليا للنشر و التوزيع
    مکان نشرعربستان - ریاض
    سال نشر1429ق. = 2008م.
    چاپچاپ یکم
    شابک978-603-8001-43-1
    موضوعقرآن -- مسائل ادبی مومنان - جنبه‎‌های قرآنی
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ن‎‏2‎‏ب‎‏8‎‏ / 83 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    البلاغة القرآنية في آيات صفات المؤمنين، نوشته هند بنت جمیل بن صالح نایته (معاصر) است. این کتاب در موضوع ادبیات و بلاغت است. کتاب یادشده رساله دکتری نویسنده است که به چاپ رسیده است.

    محتوای اصلی این اثر در شش فصل ارائه شده است. نویسنده پیش از ورود به مطالب اساسی، نخست به معنی لغوی و اصطلاحی واژه‌گان مؤمنین و ایمان با تکیه بر معاجم لغوی، منابع تفسیری، حدیثی و عقیدتی پرداخته است. در ادامه به صفات مؤمنین، مفهوم و انواع آن و روش قرآن در توصیف آنان اشاره کرده است. نویسنده، فصول مختلف کتاب را به لفظ مفرد، خصائص جمله، خصائص جمل، گونه‌های صدور کلام برخلاف مقتضای ظاهر، گونه‌های بیان، فنون بدیع و خصائص اسلوبیه اختصاص داده و ذیل هریک از عناوین یادشده، مباحث ادبی و بلاغی ارزشمندی را مطرح کرده است[۱].

    نویسنده بر مبنای روش استقرایی - تحلیلی به طرح مطالب پرداخته است. وی صفات مؤمنین در قرآن را از جهات بلاغی گوناگون مطرح کرده و در ضمن مقدمه‌ای گونه‌های بلاغی مطرح‌شده در هر موضوع را بیان نموده است. وی در این راستا به برخی از آیات قرآن در خصوص صفات مؤمنین استشهاد کرده و در پژوهش و تحلیلی، ارتباط آیه مورد بحث را با آیات پیشین و کل سوره مورد بررسی قرار داده است. در گام بعدی به تحلیل و بررسی هدف بلاغی مورد نظر در بحث و همچنین به بررسی ویژگی‌های بلاغی نهفته در آن همت گماشته است[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ج1، ص6-8
    2. ر.ک: همان، ص9

    منابع مقاله

    مقدمه.

    وابسته‌ها