الهی قمشه‌ای، حسین

    از ویکی‌نور
    حسین الهی قمشه‌ای
    NUR18241.jpg
    نام پدرالهی قمشه‌ای، مهدی
    ولادت۱۴ دی ماه ۱۳۱۸
    محل تولدتهران، ایران
    همسرپروین زندی
    پیشهاستاد دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس
    اطلاعات علمی
    درجه علمیدکتری
    اساتیدالهی قمشه‌ای، مهدی



    حسین محی‌الدین الهی قمشه‌ای (متولد ۱۳۱۸ش، فیلسوف، ادیب، سخنران، مترجم و نویسنده معاصر ایرانی

    ولادت

    ایشان فرزند چهارم استاد فقید مهدی الهی قمشه‌ای و خانم طیبه تربتی هستند و در ۱۴ دی ماه ۱۳۱۸ (۴ ژانویه ۱۹۴۰) در تهران به دنیا آمدند.

    تحصیلات

    تحصیلات ابتدائی، متوسطه و دانشگاهی را به ترتیب در دبستان دانش، دبیرستان مروی و دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران تا درجه دکتری به پایان برد و نیز تحصیلات حوزوی و سنتی را نزد پدر، و استادان دیگر دنبال کرد.

    سپس به كار تدريس در دانشگاه تهران و ساير مراكز آموزش عالي در داخل و بعدها خارج كشور پرداخت و در كنار آن به تاليف و ترجمه در زمينه عرفان و ادبيات و زيبايي شناسي مشغول شد. قريب يك سال نيز رياست كتابخانه ملي ايران را عهده دار بود.

    آثار

    از آثار قلمي او: گزيده فيه مافيه (مقالات مولانا) در معرفي جلال‌الدين بلخي و شرح مقالات او گزيده منطق الطير در معرفي عطار و هفت شهر عشق او شرح گلشن راز شيخ محمود شبستري كتاب مقالات ترجمه گزيده‌اي از سخنان شکسپیر بررسي آثار ترجمه شده اسلامي به زبان انگليسي ترجمه كتاب پیامبر اثر خليل جبران تصحيح ديوان حافظ، مجموعه اي از ترجمه‌ها مقالات و مقدمه‌ها در شماره‌هاي مختلف كتاب كيميا ۳۶۵ روز با سعدي ۳۶۵ روز با ادبيات انگليسي (در قلمرو زرين) ۳۶۵ روز با مولانا، ۳۶۵ روز با قرآن ۳۶۵ روز در صحبت شاعران پارسی گو (گنجينه آشنا) ۳۶۵ روز در صحبت حافظ رباعيات حكيم عمر خيام (ويرايش و پیشگفتار) ترجمه دعاي كميل ترجمه کتاب آن خردمند ديگر اثر هنري ون دايك زيرکي‌هاي ملانصرالدين (مقدمه و توضيحات) متون عرفانی به زبان فارسی مجموعه‌اي از سخنراني‌هاي ايشان كه به زبان‌های فارسي و انگليسي در سازمان‌ها و دانشگاه‌هاي داخل و خارج كشور ايراد شده به صورت نوارهاي صوتي و تصويري در زمينه‌هاي عرفان، ادبيات و هنر توسط موسسه فرهنگی هنری دکتر الهی قمشه‌ای به علاقمندان عرضه شده و بقيه در دست تهيّه است.

    پانويس


    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب


    وابسته‌ها