الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام]]'''</big></div>
    <div class="boxTitle"><big>'''[[أفاضة العوائد، تعليق علی درر الفوائد]]'''</big></div>
    [[پرونده:NURمظلومیت حضرت زهرا سJ1.jpg|بندانگشتی|مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام|175px]]
    [[پرونده:NUR02708J1.jpg|بندانگشتی|أفاضة العوائد، تعليق علی درر الفوائد|175px]]


    '''مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام'''، اثر [[قربانی دامنابی، حسین|حسین قربانی دامنابی]]، کتابی است با موضوع نگاهی نو به مدارک اهل سنت درباره غصب فدک و هجوم به خانه وحی که به زبان فارسی و عربی نگاشته شده و در سال 1398 هـ ش به چاپ رسیده است.
    '''إفاضة العوائد تعلیق على درر الفوائد'''، اثر حضرت [[گلپایگانی، محمدرضا|آیت‌الله حاج سید‌ ‎محمدرضا گلپایگانى]]، از مراجع بزرگ معاصر شیعه (متوفاى 1414ق)، است که شرح و تعلیقه‌اى به زبان عربى، بر کتاب [[درر الفوائد (حائری یزدی - طبع قدیم)|درر الفوائد]]، اثر حاج شیخ [[عبدالكريم حائرى يزدى|عبدالکریم حائرى یزدى]]، مؤسّس حوزه علمیّه قم مى‌باشد. این کتاب، حاوى یک دوره کامل علم اصول است. مؤلف، علاوه بر شرح و توضیح دیدگاه‌هاى اصولى استاد، به بیان نظریات اصولى خود نیز پرداخته است.


    مؤلف در بخش اول این کتاب، به چندبن آیه و روایت معتبر اهل سنت در شناساندن جایگاه آن حضرت اشاره کرده تا همگان دقت کنند که فدک از چه کسی غصب شد و به خانه ی چه کسی هجوم برده شد.
    [[گلپایگانی، محمدرضا|حضرت آیت‌الله گلپایگانى]]، در مقدمه کتاب، درباره انگیزه خود از نگارش کتاب، مى‌فرماید:


    مؤلف در بخش دوم این کتاب، به ذکر اقوال علمای اهل سنت و عملکرد آنان در مقابل روایات مطاعن صحابه پرداخته تا نشان دهد که روایات فاطمیه جزء روایات ممنوعه در نزد اهل سنت بوده و لذا نباید انتظار داشت که چیز زیادی درباره ی جزئیات آن واقعه در کتب اهل سنت نقل شده باشد.
    «جمعى از طلاب فاضل از من درخواست نمودند تا کتاب «درر الفوائد» را به ایشان تدریس نمایم. این کتاب، نوشته مرحوم مغفور، شیخ و استاد ما، مؤسّس حوزه علمیّه قم، علامه فقیه و اصولى مشهور، آیت‌الله حاج [[حائری یزدی، عبدالکریم|شیخ عبدالکریم حائرى یزدى]](ره) مى‌باشد، من نیز درخواست آنان را پذیرفتم و آنچه را در زمان تدریس به ذهنم خطور مى‌کرد، بر این کتاب حاشیه زدم.
    مؤلف در بخش سوم از کتاب، موضوع غصب فدک را از چند محور بررسی کرده است:


    # فدک، ملک شخصی پیامبر(ص)  بوده است.
    بخش عمده این حواشى را در زمان حیات [[حائری یزدی، عبدالکریم|حاج شیخ عبدالکریم حائرى]] نگاشته‌ام و بخش آخر آن را بعد از وفات ایشان به نگارش درآورده‌ام.
    # رسول خدا(ص) در زمان حیاتشان، فدک را به حضرت زهرا(س) بخشیدند.
    # حضرت زهرا(ص) فدک را از پیامبر(ص) ارث بردند.
    # پیشگویی غصب فدک توسط رسول خدا(ص)
    # ماجرای فدک از نگاهی دیگر.


    <div class="mw-ui-button">[[مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام|'''ادامه''']]</div>
    من این حواشى را برای مراجعه خودم به هنگام نیاز نگاشتم، ولى عده‌اى از این‌جانب درخواست نمودند که آن را به چاپ برسانم، من نیز خواسته آنان را پذیرفتم و آن را در حاشیه کتاب «درر الفواید» قرار داده و نام آن را «إفاضة العواید على درر الفواید» نهادم».
     
    [[گلپایگانی، محمدرضا|آیت‌الله گلپایگانى]]، این کتاب را در سال 1356ق، در سن چهل سالگى و در اوج شهرت و پیشرفت علمى خود نگاشته است.
     
    <div class="mw-ui-button">[[أفاضة العوائد، تعليق علی درر الفوائد|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ ‏۵ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۲:۱۲

    أفاضة العوائد، تعليق علی درر الفوائد

    إفاضة العوائد تعلیق على درر الفوائد، اثر حضرت آیت‌الله حاج سید‌ ‎محمدرضا گلپایگانى، از مراجع بزرگ معاصر شیعه (متوفاى 1414ق)، است که شرح و تعلیقه‌اى به زبان عربى، بر کتاب درر الفوائد، اثر حاج شیخ عبدالکریم حائرى یزدى، مؤسّس حوزه علمیّه قم مى‌باشد. این کتاب، حاوى یک دوره کامل علم اصول است. مؤلف، علاوه بر شرح و توضیح دیدگاه‌هاى اصولى استاد، به بیان نظریات اصولى خود نیز پرداخته است.

    حضرت آیت‌الله گلپایگانى، در مقدمه کتاب، درباره انگیزه خود از نگارش کتاب، مى‌فرماید:

    «جمعى از طلاب فاضل از من درخواست نمودند تا کتاب «درر الفوائد» را به ایشان تدریس نمایم. این کتاب، نوشته مرحوم مغفور، شیخ و استاد ما، مؤسّس حوزه علمیّه قم، علامه فقیه و اصولى مشهور، آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائرى یزدى(ره) مى‌باشد، من نیز درخواست آنان را پذیرفتم و آنچه را در زمان تدریس به ذهنم خطور مى‌کرد، بر این کتاب حاشیه زدم.

    بخش عمده این حواشى را در زمان حیات حاج شیخ عبدالکریم حائرى نگاشته‌ام و بخش آخر آن را بعد از وفات ایشان به نگارش درآورده‌ام.

    من این حواشى را برای مراجعه خودم به هنگام نیاز نگاشتم، ولى عده‌اى از این‌جانب درخواست نمودند که آن را به چاپ برسانم، من نیز خواسته آنان را پذیرفتم و آن را در حاشیه کتاب «درر الفواید» قرار داده و نام آن را «إفاضة العواید على درر الفواید» نهادم».

    آیت‌الله گلپایگانى، این کتاب را در سال 1356ق، در سن چهل سالگى و در اوج شهرت و پیشرفت علمى خود نگاشته است.