الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام]]'''</big></div>
    <div class="boxTitle"><big>'''[[مصباح یزدی، محمدتقی|آیت‌الله مصباح یزدی]]'''</big></div>
    [[پرونده:NURمظلومیت حضرت زهرا سJ1.jpg|بندانگشتی|مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام|175px]]
    [[پرونده:NUR01635.jpg|بندانگشتی|مصباح یزدی، محمدتقی|175px]]


    '''مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام'''، اثر [[قربانی دامنابی، حسین|حسین قربانی دامنابی]]، کتابی است با موضوع نگاهی نو به مدارک اهل سنت درباره غصب فدک و هجوم به خانه وحی که به زبان فارسی و عربی نگاشته شده و در سال 1398ش به چاپ رسیده است.
    '''محمدتقی مصباح یزدی''' (1313-1399ش)، مجتهد و فیلسوف، مفسر قرآن،از اساتید حوزه علمیه قم، ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم


    انگیزه نویسنده از تألیف این کتاب، بی توجهی یا کم توجهی مدافعان حریم مکتب اهل بیت علیهم‌السلام به موضوع بررسی سندی روایات اهل سنت بوده و از این رو نویسنده تنها به روایات معتبر استناد کرده  و در هر مورد نیز معتبر بودن آن را بر مبنای علم رجال اهل سنت اثبات نموده است.
    در سال 1313 هجرى شمسى در شهر يزد ديده به جهان گشود. وى تحصيلات مقدماتى حوزوى را در يزد به پايان رساند و براى تحصيلات تكميلى علوم اسلامى عازم نجف شد ولى به علت مشكلات فراوان مالى، بعد از يك سال براى ادامه‌ى تحصيل به قم هجرت كرد.


    مؤلف در بخش اول این کتاب، به چندبن آیه و روایت معتبر اهل سنت در شناساندن جایگاه آن حضرت اشاره کرده تا همگان دقت کنند که فدک از چه کسی غصب شد و به خانه ی چه کسی هجوم برده شد.
    از سال 1331 تا سال 1339 هجرى شمسى در دروس [[امام خمینی|امام خمينى]] «قدس‌سره» شركت نموده و در همين زمان، در درس تفسير قرآن، شفاى [[ابن سینا، حسین بن عبدالله|ابن سينا]] و اسفار [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|ملاصدرا]] از وجود [[طباطبایی، محمدحسین|علامه طباطبايى]] «رحمه‌الله» كسب فيض كرد. وى حدود پانزده سال در درس فقه [[بهجت، محمدتقی|آیت‌الله بهجت]] شركت داشت. بعد از آن كه دوره‌ى درسى ايشان با [[خمینی، سید روح‌الله|حضرت امام]] (به علت تبعيد امام خمينى) قطع شد، به تحقيق در مباحث اجتماعى اسلام از جمله بحث جهاد، قضا و حكومت اسلامى پرداخت. وى در مقابله با رژيم سفاك پهلوى نيز حضورى فعال داشت كه از آن جمله، همكارى با شهيد دكتر بهشتى، شهيد باهنر و [[هاشمی رفسنجانی، اکبر|آیت‌الله رفسنجانى]] است و در اين بين، در انتشار دو نشريه با نام‌هاى «بعثت» و «انتقام» نقش داشت كه تمام امور انتشاراتى اثر دوم نيز بر عهده‌ى ايشان بود. سپس در اداره‌ى مدرسه‌ى حقانى به همراه آیت‌الله [[جنتی، احمد|جنتى]]، شهيد بهشتى و شهيد قدوسى فعاليت داشت و حدود ده سال در آن مكان به تدريس فلسفه و علوم قرآنى پرداخت. از آن پس، قبل و بعد از انقلاب شكوهمند اسلامى با حمايت و ترغيب [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمينى]] «قدس‌سره» چندين دانشگاه، مدرسه و مؤسسه را راه اندازى كرد كه از مهم‌ترين آنها مى توان بخش آموزش مؤسسه‌ى در راه حق، دفتر همكارى حوزه و دانشگاه و بنياد فرهنگى باقرالعلوم را نام برد.


    مؤلف در بخش دوم این کتاب، به ذکر اقوال علمای اهل سنت و عملکرد آنان در مقابل روایات مطاعن صحابه پرداخته تا نشان دهد که روایات فاطمیه جزء روایات ممنوعه در نزد اهل سنت بوده و لذا نباید انتظار داشت که چیز زیادی درباره ی جزئیات آن واقعه در کتب اهل سنت نقل شده باشد.
    روح بلند این عالم فرزانه در روز جمعه 12 دی ماه 1399ش برابر با 17 جمادی الاولی 1442ق  به ملکوت اعلی پیوست.  




    <div class="mw-ui-button">[[مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام|'''ادامه''']]</div>
    <div class="mw-ui-button">[[مصباح یزدی، محمدتقی|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ ‏۱ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۲۱:۴۱

    مصباح یزدی، محمدتقی

    محمدتقی مصباح یزدی (1313-1399ش)، مجتهد و فیلسوف، مفسر قرآن،از اساتید حوزه علمیه قم، ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

    در سال 1313 هجرى شمسى در شهر يزد ديده به جهان گشود. وى تحصيلات مقدماتى حوزوى را در يزد به پايان رساند و براى تحصيلات تكميلى علوم اسلامى عازم نجف شد ولى به علت مشكلات فراوان مالى، بعد از يك سال براى ادامه‌ى تحصيل به قم هجرت كرد.

    از سال 1331 تا سال 1339 هجرى شمسى در دروس امام خمينى «قدس‌سره» شركت نموده و در همين زمان، در درس تفسير قرآن، شفاى ابن سينا و اسفار ملاصدرا از وجود علامه طباطبايى «رحمه‌الله» كسب فيض كرد. وى حدود پانزده سال در درس فقه آیت‌الله بهجت شركت داشت. بعد از آن كه دوره‌ى درسى ايشان با حضرت امام (به علت تبعيد امام خمينى) قطع شد، به تحقيق در مباحث اجتماعى اسلام از جمله بحث جهاد، قضا و حكومت اسلامى پرداخت. وى در مقابله با رژيم سفاك پهلوى نيز حضورى فعال داشت كه از آن جمله، همكارى با شهيد دكتر بهشتى، شهيد باهنر و آیت‌الله رفسنجانى است و در اين بين، در انتشار دو نشريه با نام‌هاى «بعثت» و «انتقام» نقش داشت كه تمام امور انتشاراتى اثر دوم نيز بر عهده‌ى ايشان بود. سپس در اداره‌ى مدرسه‌ى حقانى به همراه آیت‌الله جنتى، شهيد بهشتى و شهيد قدوسى فعاليت داشت و حدود ده سال در آن مكان به تدريس فلسفه و علوم قرآنى پرداخت. از آن پس، قبل و بعد از انقلاب شكوهمند اسلامى با حمايت و ترغيب امام خمينى «قدس‌سره» چندين دانشگاه، مدرسه و مؤسسه را راه اندازى كرد كه از مهم‌ترين آنها مى توان بخش آموزش مؤسسه‌ى در راه حق، دفتر همكارى حوزه و دانشگاه و بنياد فرهنگى باقرالعلوم را نام برد.

    روح بلند این عالم فرزانه در روز جمعه 12 دی ماه 1399ش برابر با 17 جمادی الاولی 1442ق به ملکوت اعلی پیوست.