الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div class="boxTitle"><big>'''[[ماه خدا پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث]]'''</big></div>
<div class="boxTitle"><big>'''[[مراقبات ماه رمضان]]'''</big></div>
[[پرونده:NUR18146J1.jpg|بندانگشتی|ماه خدا پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث|175px]]
[[پرونده:NUR18150J1.jpg|بندانگشتی|مراقبات ماه رمضان|175px]]  


'''ماه خدا'''، اثر [[محمدی ری‌شهری، محمد|آیت‌الله محمد محمدى رى شهرى]]، پژوهشى است جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حديث كه به زبان فارسى و در سال 1383ش، نوشته شده است.
'''مراقبات ماه رمضان'''، نوشته‌ [[محمدی ری‌شهری، محمد|محمد محمدى رى‌شهرى]]، با ترجمه‌ [[محدثی، جواد|جواد محدثى]] از عربى به فارسى مى‌باشد كه در مورد مراقبت‌ها و اعمال ماه مبارک رمضان نوشته شده است.


نویسنده در بخش نخست كتاب، به بررسى اهميت ضيافت رمضان و ارزش اين مهمانى از نگاه اسلام، پرداخته است. پژوهشگر، از مباحث اين بخش، شناختى اجمالى به ويژگى‌ها و بركات اين مهمانى پيدا مى‌كند. در قسمتى از اين بخش، آثار منفى محروميت از بركات اين ماه و پيامدهاى ويرانگرى را كه شخص محروم‌مانده از بهره اين مهمانى را فرامى‌گيرد، بيان مى‌كند.
اين كتاب، شامل پنج بخش و هر بخش داراى فصولى است. در هر فصل، يك يا چند موضوع با روايات مربوط به آن از پيامبر(ص) و معصومين(ع) به زبان عربى ذكر شده و سپس ترجمه آن مرقوم گرديده است. در هر بخش، يك صفحه احاديث به زبان عربى و در صفحه‌ى مقابل، ترجمه‌ى آن احاديث به زبان فارسى نوشته شده است.


بررسى اين آمادگى‌ها و شرايط و زمينه‌هاى لازم براى ورود به مهمانى الهى، هدف اصلى در بخش دوم كتاب است.
# بخش اول، در مورد فضايل ماه مبارک رمضان است كه در 4 فصل به عظمت، ويژگى، بركات و تاكيد بر استفاده از اين ماه پرداخته شده است.
 
# در بخش دوم، تحت عنوان آمادگى براى ماه خدا به شناخت اين ماه و آمادگى و اسباب آمادگى در اين ماه پرداخته شده است.
شناخت، نخستين شرط اساسى براى ورود به ضيافت الهى است. اين شناخت، افق گسترده‌اى دارد كه از شناخت معناى مهمانى خدا آغاز شده و تا شناخت فلسفه روزه، ارزشى كه روزه و روزه‌دار از آن برخوردارند، نقش روزه در حيات مادى و معنوى انسان و نيز مراتب اين ضيافت ربانى، امتداد مى‌يابد. نویسنده بر اين باور است كه مهمانان خدا، بدون شناخت و آگاهى از اين مسائل، نمى‌توانند براى بهره‌مندى از ضيافت الهى و برخوردارى از دستاوردهاى آن، آماده شوند. اهميت اين شناخت، در محدوده‌اى گسترده و دربردارنده تمام اين مسائل، فصل اول از بخش دوم را با عنوان «شناخت مهمانى خدا»، به خود اختصاص داده است.
# بخش سوم، در مورد آداب ميهمانى خداست كه در هفت فصل به آن پرداخته شده است.  
 
# بخش چهارم، در مورد شب قدر و فضايل و اعمال آن است.
نكته مهم ديگر كه به نظر نویسنده، اهميت بسيار دارد، ضرورت برنامه‌ريزى براى آماده‌سازى مسلمانان جهت ورود به مهمان‌سراى رمضانى است. وى بر اين باور است كه بررسى سيره اهل‌بيت(ع) در اين زمينه، نشان مى‌دهد كه آن بزرگواران به اين موضوع، توجهى خاص داشته‌اند. وى براى اثبات اين مدعا و محتواى اين انديشه، ملاحظه خطبه‌هاى پيامبر(ص) و [[امام على(ع)]] كه در آستانه ماه رمضان و با هدف آماده‌سازى و استقبال از آن بيان كرده‌اند را كافى مى‌داند....<div class="mw-ui-button">[[ماه خدا پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث|'''ادامه''']]</div>
# بخش پنجم، پيرامون آداب بيرون آمدن از اين ماه، عيد فطر و اعمال و آداب اين روز است. ....<div class="mw-ui-button">[[مراقبات ماه رمضان|'''ادامه''']]</div>
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش