صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌نور
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح عنوان الگو)
 
(۱۶۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۸ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
<div class="headTitle">
{{صفحهٔ اصلی}}
<div class="fTitle"><p>به <span class='wikiNoorTitle'>ویکی نور</span> خوش آمدید</p></div>
<div class="sTitle"><p>دانشــنامه تخصـصی کتاب‌شـناسی و زندگی‌نامـه (با <span class="colored">[[Special:AllPages|{{PAGESINNAMESPACE:0}} مقاله]]</span> فارسی)</p></div>
<div class="headMenus">
<span class="headMenu">[[Special:GridView|فهرست الفبایی مقالات]]</span> |
<span class="headMenu">[[Special:categories|فهرست رده ها]]</span> |
<span class="headMenu">[[:رده:کتاب‌شناسی|کتاب‌شناسی]]</span> |
<span class="headMenu">[[:رده:زندگی‌نامه|زندگی‌نامه]]</span> |
<span class="headMenu">[[درباره ویکی‌نور]]</span> |
<span class="headMenu">[[راهنمای ویکی‌نور]]</span> |
<span class="headMenu">[[راهنمای عضویت]]</span> |
<span class="headMenu">[http://inoor.ir/PersonForm/OurWebSite پایگاه‌های ما]</span>
</div>
</div>
 
<div class='mainRight'>
<div class='selectedArticle'>
<div class='boxHeader'><span>'''مقاله برگزیده''' </span></div>
 
'''[[موسوعه کلمات الامام الحسین علیه السلام]]'''
 
[[پرونده:NUR37036J1.jpg|بندانگشتی|الرسالة الرابعة في الغیبة|175px]]
 
'''معرفى اجمالى'''
 
'''الرسالة الرابعة في الغيبة'''، يكى از چهار رساله مختصرى است كه مرحوم [[مفید، محمد بن محمد |شيخ مفيد]] (بغداد، 336 - 413ق، بغداد)، در موضوع علت غيبت طولانى حضرت مهدى(عج)، به زبان عربى نوشته است.
 
هرچند نام پرسشگر مشخص نشده، ولى شيخ مفيد او را يكى از مخالفان (سنيان) شمرده است. بحث شيخ مفيد، هرچند مختصر است، ولى از نظر روشى، جامع است و با بهره‌گيرى از علم كلام، فقه و آيات و روايات و حتى تحليل و تفسير حوادث تاريخى پاسخى قانع‌كننده عرضه كرده است.
 
اين اثر را آقاى [[علاء آل جعفر]] تصحيح كرده و آقاى [[حسینی جلالی، محمدرضا|سيد محمدرضا حسينى جلالى]] مقدمه‌اى به زبان عربى بر آن نوشته و كنگره جهانى شيخ مفيد آن را به مناسبت هزارمين سالگرد درگذشت شيخ مفيد منتشر كرده است.
 
''' ساختار '''
 
كتاب حاضر در واقع رساله‌اى كم‌برگ، ولى پُربار است كه به‌صورت پرسش و پاسخ فراهم شده و به‌صورت كتاب سامان‌دهى نشده است و به همين جهت ويژگى‌هاى ساختارى كتاب را نيز دارا نيست و تقسيم به بخش و فصل و درس و... نشده است. از نظر روشى مى‌توان گفت كه اثر حاضر، اجتهادى و جامع است؛ يعنى شيخ مفيد در آن از روش‌هاى فقهى، كلامى، حديثى و ادبى و... و همچنين تحليل و تفسير وقايع تاريخى آگاهانه استفاده كرده است.
 
== گزارش محتوا ==
 
در باره محتواى اثر حاضر، گفتنى‌ها فراوان است، از جمله:
 
1. نويسنده نوشته است: يكى از مخالفان پرسيد سبب پنهان شدن و غيبت طولانى امام زمان (عج) چيست؟ آيا اين عامل، عبارت از كثرت دشمنان و ترس از كشته شدن است؟ اگر چنين است، زمانه پدران ايشان بدتر بود، ولى آنان هرگز غايب و پنهان نشدند. شيخ مفيد چنين پاسخ داده است: حالت امام زمان(ع) غير از وضعيت پدران ايشان (ع) است و همين اختلاف باعث آن شده است كه ايشان در اين زمان پنهان شود و روزگارى نيز ظاهر گردد و همين روشن مى‌كند كه ادعاى دشمن صحيح نيست. توضيح مطلب اين است كه حضرت مهدى موعود(عج) مكلف است كه در هنگام ظهور، قيام مسلحانه (با شمشير) كند، ولى هيچ‌كدام از پدرانش(ع) موظف به چنين وظيفه‌اى نبودند. او وقتى كه ظاهر شود مُلزَم به ترك تقيه است، ولى ديگران چنين نيستند. امامان پيشين(ع) تقيه مى‌كردند و با دشمنان رفت‌وآمد داشتند و... وقتى مورد سؤال قرار مى‌گرفتند، به امامى اشاره مى‌كردند كه در آخر الزمان خواهد آمد و خداوند به‌وسيله او غم‌ها را برطرف مى‌سازد و امت اسلام را به‌وسيله او زنده و هدايت مى‌كند و در هنگام ظهور براى او تقيه روا نيست و فرشتگان نام او را در آسمان فرياد مى‌زنند و جبرئيل و ميكائيل مردمان را به بيعت با او فرامى‌خوانند و...[[الرسالة الرابعة في الغیبة|ادامه]]
 
 
------
 
'''[[صحیفه کامله سجادیه با ترجمه فارسی]]'''
 
[[پرونده:NUR01487J1.jpg|بندانگشتی|صحیفه کامله سجادیه با ترجمه فارسی|175px]]
 
'''معرفى اجمالى'''
 
'''صحيفه كامله سجاديه'''، ميراث گران‌بهاى برجاى‌مانده از چهارمين پيشواى معصوم شيعيان، امام [[علی بن حسین (ع)، امام چهارم|على بن الحسين(ع)]] است. اين كتاب شريف، گنجينه‌اى بديع و ثروتى تمام‌ناشدنى بوده و حقيقت آن، تحفه‌اى است الهى كه بر قلب عزيزترين انسان‌ها جارى شده است [http://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/12599  ر.ك: ابراهيمى‌فر، على‌اصغر، 1381، ص30].
 
اين اثر، مجموعه‌اى است از دعاها كه از حيث سند و مضمون، بسيار معتبر بوده و بعد از قرآن، تنها اثرى است كه به‌صورت كتاب از اواخر قرن اول و اوايل قرن دوم هجرى در دسترس بوده و در نگاه اول، وجه عرفانى و اخلاقى آن بيش از ساير وجوه، جلب توجه مى‌كند. اين صحيفه از ادعيه‌اى تشكيل شده كه در واقع «قرآن صاعد» است و مى‌كوشد انسان را به‌نوعى با خداوند ارتباط دهد [http://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/61346  ر.ك: برزگر، ابراهيم، 1383، ص23].
 
اين نوشتار، به دنبال معرفى نسخه‌اى است كه توسط [[ابراهیمی فر، عبدالجواد|عبدالجواد ابراهيمى شاهرودى]] و [[غرویان، محسن|محسن غرويان شاهرودى]]، به فارسى ترجمه شده است.
 
'''ساختار'''
 
كتاب با مقدمه كوتاهى از مترجمين آغاز شده و متن عربى صحيفه و ترجمه فارسى آن، در كنار يكديگر قرار گرفته است.
 
اين كتاب كه معروف به «أخت القرآن»، «انجيل اهل‌بيت(ع)» و «زبور آل محمد» است، دربردارنده 54 دعا از ادعيه [[علی بن حسین (ع)، امام چهارم|امام سجاد(ع)]] بوده و از كتاب‌هاى بسيار پرارزشى است كه همواره مورد توجه بزرگان علماى اسلام قرار گرفته است (ر.ك: يوسفيان، نعمت‌الله، 1390، ص67).....[[صحیفه کامله سجادیه با ترجمه فارسی|ادامه]]
 
</div>
<div class='clear'></div>
<div class='helpBox'>
<div class='boxHeader'><span>چگونه ویکی‌نویس شویم</span></div>
 
*اولین گام برای ویکی‌نویس شدن، [http://www.inoor.ir/personform/register?q=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 عضویت] می‌باشد.
*مزایای ثبت نام در ویکی‌نور را در [[راهنمای عضویت]] مطالعه کنید.
 
*برای آشنایی با ویکی‌نور، اهداف و چشم‌اندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن [[درباره ویکی‌نور]] را مشاهده کنید.
 
*اشتباه‌های نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
 
*نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] ویرایش کنید.
 
*[[راهنمای ویکی‎‌نور]] جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
 
*[[اصول بنیادین ویکی‌نور]] را مطالعه کنید.
 
*نوشتاری جدید ایجاد کنید.
 
</div>
 
 
</div>
 
<div class='mainLeft'>
<div class='telegram'>
<div class='boxHeader'><span>[https://telegram.me/wikinoor ما را در تلگرام دنبال کنید]</span></div>
</div>
</div>
 
<div class='mainLeft'>
<div class='newestArticles'>
<div class='boxHeader'><span>'''تازه‌ها'''</span></div>
{{ویژه:تازه‌ترین_صفحه‌ها/-/15}}
</div>
 
</div>
<div class='mainLeft'>
<div class='topArticles'>
<div class='boxHeader'><span>'''برگزیده‌ها'''</span></div>
 
'''کتاب‌شناسی'''
*[[منتهی المقال في أحوال الرجال]]
*[[الرسالة الأولی في الغیبة]]
*[[حق الیقین في معرفة أصول الدین]]
*[[توشیح الدیباج و حلیة الإبتهاج]]
*[[المعجم الصوفی ، الحکمه فی حدود الکلمه]]
*[[فقه الطب و التضخم النقدی]]
*[[مخطوطة تاریخ الأزمنة]]
 
'''زندگی‌نامه'''
*[[طوسی، محمد بن حسن]]
*[[ابن‌بابویه، محمد بن‌علی]]
*[[آل کاشف الغطاء، محمدحسین]]
*[[آل طیب، محمدحسن]]
*[[آملی، محمدتقی]]
*[[آهنی، غلامحسین]]
*[[آملی، هاشم]]
</div>
</div>

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۳:۱۳

به ویکی‌نور خوش آمدید
دانشنامهٔ تخصصی کتاب‌شناسی و زندگی‌نامه (با 23044 مقالهٔ فارسی)
مقالهٔ برگزیده
مطهری، مرتضی

مرتضى مطهرى (1298-1358ش)، فقیه، فیلسوف، کلامی، نویسنده، متفکر، استاد، نظریه پرداز، مفسر قرآن، از شاگردان آیت‌الله بروجردى، امام خمینی و علامه سید محمدحسین طباطبایی

از سال 1341 که نهضت امام خمینى(ره) آغاز گردید، استاد مطهرى به‌طور فعال در کنار امام بود.

پس از تبعید امام خمینى به خارج از کشور، در 13 آبان 1343 مسئولیت استاد مطهرى و یارانش سنگین‌تر شد. در این زمان وى به تألیف کتاب در موضوعات مورد نیاز جامعه و ایراد سخنرانى در دانشگاه‌ها و مساجد مختلف ادامه داد.

در دوران اقامت حضرت امام در پاریس، سفرى به آنجا نموده و در مورد مسائل مهم انقلاب با ایشان گفتگو کرد و در همین سفر، امام خمینى ایشان را مسئول تشکیل شوراى انقلاب اسلامی‌نمود. هنگام بازگشت امام خمینى به ایران مسئولیت کمیته استقبال از امام را شخصا به عهده گرفت و تا پیروزى انقلاب اسلامى همواره در کنار رهبر انقلاب و مشاورى دلسوز و مورد اعتماد براى ایشان بود.

استاد مطهرى تنها هشتاد روز پس از انقلاب اسلامى در قید حیات بود، تااینکه در سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت‌ماه سال 1358 درحالى‌که از یکى از جلسات فکرى - سیاسى بیرون مى‌آمد، با گلوله گروه نادان و جنایت‌کار فرقان که به مغزش اصابت نمود، در تاریکى شب به شهادت رسید و امام و امت اسلام درحالى‌که امیدها به آن بزرگ‌مرد بسته بودند، در ماتمى عظیم فرورفتند.ادامه ...

مقالهٔ برگزیده
ویژگیهای معلم خوب

ويژگى‌هاى معلم خوب، اثر آيت‌الله حسين مظاهرى، مشتمل بر بيان، توضيح و تشريح صفات و ويژگى‌هايى است كه وجود آنها در يك معلم خوب و نمونه، لازم است. كتاب، به زبان فارسى و در سال 1370ش، تدوين شده است.

در درس اول، مقام و منزلت معلم بيان گرديده است. نویسنده در اين فصل، به دنبال يافتن پاسخ اين پرسش است كه چه بايد بكنيم تا معلم خوبى شويم؟ وى در پاسخ، به اين نكته اشاره مى‌كند كه براى تحقق اين امر، بايد شرايطى در انسان فراهم شود كه شرط اول آن، اين است كه معلم، قدر خود را دانسته و منزلت خويش را بشناسد؛ يعنى مواظب باشد تا اولا، خود را ارزان نفروشد؛ ثانيا، احساس مسئوليت كند؛ چون قدر و منزلت، هرچه بالاتر باشد، مسئوليت سنگين‌تر است.

درس دوم، به بحث از والاترين عبادت، اختصاص يافته است. نویسنده، معتقد است در اسلام، خدمت به خلق خدا، برترين عبادات است و از آنجا كه معلمى، خدمت به جامعه مى‌باشد، از ارزش فراوانى برخوردار بوده و روايات بسيارى از ائمه(ع) رسيده است كه بر اساس آن‌ها، خدمت به جامعه، خصوصاً خدمات معنوى، ارجمند تلقى شده‌اند.ادامه ...

چگونه ویکی‌نویس شویم
افتخارات
نشان «زرین سرآمد» پایگاه ویکی نور
نشان زرین سرآمد پایگاه ویکی نور در دهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال