صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌نور
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح عنوان الگو)
 
(۹۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۶ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
<div class="headTitle">
{{صفحهٔ اصلی}}
<div class="fTitle"><p>به <span class='wikiNoorTitle'>ویکی نور</span> خوش آمدید</p></div>
<div class="sTitle"><p>دانشــنامه تخصـصی کتاب‌شـناسی و زندگی‌نامـه (با <span class="colored">[[Special:AllPages|{{PAGESINNAMESPACE:0}} مقاله]]</span> فارسی)</p></div>
<div class="headMenus">
<span class="headMenu">[[Special:GridView|فهرست الفبایی مقالات]]</span> |
<span class="headMenu">[[Special:categories|فهرست رده‌ها]]</span> |
<span class="headMenu">[[:رده:کتاب‌شناسی|کتاب‌شناسی]]</span> |
<span class="headMenu">[[:رده:زندگی‌نامه|زندگی‌نامه]]</span> |
<span class="headMenu">[[درباره ویکی‌نور]]</span> |
<span class="headMenu">[[راهنمای ویکی‌نور]]</span> |
<span class="headMenu">[[ارتباط با ما]]</span> |
<span class="headMenu">[[راهنمای عضویت]]</span> |
<span class="headMenu">[http://inoor.ir/PersonForm/OurWebSite پایگاه‌های ما]</span>
</div>
</div>
 
<div class='mainRight'>
<div class='selectedArticle'>
<div class='boxHeader'><span>'''مقاله برگزیده''' </span></div>
 
 
'''[[ولایت علی علیه السلام در قرآن کریم و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله]]'''
[[پرونده:NUR16135J1.jpg|بندانگشتی|ولایت علی علیه السلام در قرآن کریم و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله|175px]]
 
'''معرفى اجمالى'''
«ولايت على(ع) در قرآن كريم و سنت پيامبر(ص)، در پاسخ به نوشته شيخ ابوسلمان عبدالمنعم بلوچ (چرا ولايت على در قرآن نيست)»، اثر سيد مرتضى عسكرى، مجموعه‌اى است كه مشتمل بر داستان‌ها و حكايات، توضيح و تفسير آيات قرآن و نيز احاديث و روايات نقل‌شده از شيعه و سنى در باره امامت و ولايت امام على(ع) و ديگر امامان(ع) مى‌باشد.
 
كتاب، به زبان فارسى و در سال 1422ق، نوشته شده است.
 
'''ساختار'''
 
كتاب، با مقدمه كوتاهى از نويسنده آغاز و مطالب بدون تبويب و فصل‌بندى خاصى ارائه شده است.
در اين كتاب با استناد به برخى از آيات قرآنى، احاديث و كتاب‌هاى شيعه و سنى، نقش و جايگاه امام على(ع) و ولايت او و امامان بعد از او تبيين و بررسى شده است. موضوعات كتاب عبارتند از: نامه‌هاى برخى از دانشمندان سنى كه شيعه شده‌اند، چرا موضوع امامت در قرآن مطرح نشده است، چرا نام حضرت على(ع) در قرآن نيامده است، امامت اهل بيت(ع) از ديدگاه روايات، حفظ و اجراى شريعت توسط اوصياى پيامبر(ص) و جايگاه حضرت مهدى(عج) در منابع مكتب خلفا.
 
'''گزارش محتوا'''
 
در مقدمه كوتاه نويسنده، به سير بحث، اشاره شده است.
نويسنده، در ابتدا رونوشتى از مقدمه جزوه و نامه عالم سنى شيخ ابوسلمان عبدالمنعم بلوچ با عنوان «از علماى شيعه بپرسيد چرا نام على در قرآن نيست» را آورده و پس از بررسى و پاسخ به آن، به نامه بسيارى از علما و استادان دانشگاه‌هاى مصر، سودان، مغرب، الجزاير و ديگر كشورها كه با خواندن كتاب‌هاى او شيعه شده و به وى نامه نوشته‌اند، اشاره نموده است.......[[ولایت علی علیه السلام در قرآن کریم و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله|'''ادامه''']]
 
 
------
 
'''[[دانش‌نامه امیر‌المومنین علیه‌السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ]]'''
 
[[پرونده:NUR18143J1.jpg|بندانگشتی|دانش‌نامه امیر‌المومنین علیه‌السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ|175px]]
 
'''معرفى اجمالى'''
 
'''دانشنامه اميرالمؤمنين(ع) بر پايه قرآن، حديث و تاريخ'''، به همت '''محمد محمدى رى‌شهرى''' با همكارى محمدكاظم طباطبايى و محمود طباطبايى‌نژاد و گروهى از محققين، به زبان عربى - فارسى با ترجمه عبدالهادى مسعودى تأليف شده است.
 
'''ساختار'''
 
كتاب با يك پيشگفتار، خلاصه‌اى از سخنان مقام معظم رهبرى در باره كتاب، درآمد و نگاهى به كتاب آغاز شده است. مطالب كتاب در ضمن شانزده بخش و هر بخش مشتمل بر فصولى تدوين شده است. هر فصل، خود، مشتمل بر عناوين متعددى است كه به‌صورت عدد اعشارى مشخص شده است. كل مباحث كتاب نيز در ضمن 6686 شماره ذكر شده است. شيوه ارائه مباحث بدين‌گونه است كه در يك صفحه متن عربى و در صفحه ديگر ترجمه آن ارائه شده است.
 
'''گزارش محتوا'''
موسوعة الإمام علي بن أبي‌طالب(ع) في الكتاب و السنة و التاريخ، در سال ۱۳۷۹ش، براى بهره‌گيرى انديشه‌وران عرب‌زبان و پژوهشگران عربى‌دان حوزه و دانشگاه به زيور طبع آراسته گرديد و در مدت‌زمانى كوتاه توجه خردورزان حوزه دين را به خود جلب نمود و مرجع تدوين دانشنامه امام على(ع) قرار گرفت. همچنين جايزه دوره انتخاب «كتاب سال ولايت» و برخى جوايز و نشان‌هاى علمى - فرهنگى ديگر به آن تعلق گرفت. پس از آن، گروه ترجمه پژوهشكده حوزه و دانشگاه تصميم به ترجمه اين اثر گرفت تا در كمترين زمان ممكن، راه را براى بهره‌گيرى فارسى‌زبانان، اين طلايه‌داران فرهنگ ناب تشيع، از اين اثر بگشايد. نتيجه اين تصميم، انتشار نسخه فارسى اين كتاب با نام دانشنامه اميرالمؤمنين بر پايه قرآن، حديث و تاريخ در سال ۱۳۸۲ش، بود كه عنوان «ترجمه برگزيده» را در ششمين دوره انتخاب «كتاب سال ولايت» از آن خود كرد...[[دانش‌نامه امیر‌المومنین علیه‌السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ|'''ادامه''']]
 
 
</div>
<div class='clear'></div>
<div class='helpBox'>
<div class='boxHeader'><span>چگونه ویکی‌نویس شویم</span></div>
 
*اولین گام برای ویکی‌نویس شدن، [http://www.inoor.ir/personform/register?q=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 عضویت] می‌باشد.
*مزایای ثبت نام در ویکی‌نور را در [[راهنمای عضویت]] مطالعه کنید.
 
*برای آشنایی با ویکی‌نور، اهداف و چشم‌اندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن [[درباره ویکی‌نور]] را مشاهده کنید.
 
*اشتباه‌های نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
 
*نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] ویرایش کنید.
 
*[[راهنمای ویکی‎‌نور]] جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
 
*[[اصول بنیادین ویکی‌نور]] را مطالعه کنید.
 
*نوشتاری جدید ایجاد کنید.
 
</div>
 
 
</div>
 
<div class='mainLeft'>
<div class='telegram'>
<div class='boxHeader'><span>[https://telegram.me/wikinoor ما را در تلگرام دنبال کنید]</span></div>
</div>
</div>
 
<div class='mainLeft'>
<div class='newestArticles'>
<div class='boxHeader'><span>'''تازه‌ها'''</span></div>
{{ویژه:تازه‌ترین_صفحه‌ها/-/15}}
</div>
 
</div>
<div class='mainLeft'>
<div class='topArticles'>
<div class='boxHeader'><span>'''برگزیده‌ها'''</span></div>
 
'''کتاب‌شناسی'''
*[[منتهی المقال فی أحوال الرجال]]
*[[الرسالة الأولی فی الغیبة]]
*[[حق الیقین فی معرفة أصول الدین]]
*[[توشیح الدیباج و حلیة الإبتهاج]]
*[[المعجم الصوفی ، الحکمه فی حدود الکلمه]]
*[[فقه الطب و التضخم النقدی]]
*[[مخطوطة تاریخ الأزمنة]]
 
'''زندگی‌نامه'''
*[[ابن بابویه، محمد بن علی]]
*[[آل کاشف‌الغطاء، محمدحسین‏]]
*[[امام خمینی]]
*[[آملی، محمدتقی]]
*[[آملی، هاشم]]
*[[انصاری، مرتضی بن محمدامین]]
*[[طوسی، محمد بن حسن]]
</div>
</div>

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۳:۱۳

به ویکی‌نور خوش آمدید
دانشنامهٔ تخصصی کتاب‌شناسی و زندگی‌نامه (با 23285 مقالهٔ فارسی)
مقالهٔ برگزیده
تاریخ قم یا حریم مطهر بانوی عالیقدر اهل‌بیت عصمت و طهارت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها

تاریخ قم یا حریم مطهر بانوی عالیقدر اهل‌بیت عصمت و طهارت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها اثر محمدحسین ناصرالشريعه كه به زبان فارسی پيرامون شهر قم، حضرت معصومه و عالمان مدفون در اين شهر و اماكن مقدسه سخن مى‌گويد. این کتاب با تصحیح و مقدمه و تعلیقات و اضافات حجت‌الاسلام علی دوانی به چاپ رسیده است.

نویسنده نخست به فضيلت شهر قم ازصدر اسلام تاكنون پرداخته و مركز تشيع براى قم، اوضاع شهر قم صفويه و وجود عالمان بزرگ اسلامى در اين شهر را بررسى و بيان مى‌كند. وى آنگاه به معرفى اماكن متبرکه استان قم پرداخته و حدود چهل امامزاده مدفون در شهر قم را به صورت اجمالى معرفى كرده است. توصيف مرقد حضرت معصومه، معرفى مساجد موجود در قم، معرفى راويان و محدثان معروف قم و فهرست شاعران قمى از ديگر مباحث اين كتاب است.

در باب اول ذيل سيزده فصل از موقعيت جغرافيايى و تاريخى قم سخن مى‌رود، همچنين به برخى حوادث طبيعى از جمله سيل‌هاى عظيم اشاره مى‌گردد كه به اين شهر خساراتى وارد نموده است. ورود نخستين طايفه عرب اشعرى به قم و برخى مطالب تاريخى ديگر، مطالب باب اول را تشكيل مى‌دهد.

باب دوم در دو فصل تدوين شده به رواياتى درباره اين شهر اختصاص دارد. در اين باب به راه‌هاى قم در زمان قديم و امروز اشاره شده است.

باب سوم با شرح ورود حضرت معصومه(س) به قم آغاز مى‌شود و در پى آن، تاريخچه گنبد و بارگاه با اشاره به پادشاهان مدفون در قم درج مى‌گردد. همچنين امامزاده‌هایى كه در قم و اطراف اين شهر دفن شده‌اند، معرفى مى‌شوند.

مؤلف در باب چهارم مساجد و مدارس قم را معرفى مى‌كند. فصل پنجم به معرفى فقها، راويان، محدثين و دانشمندان نامى قم از عصر محقق قمى تا عصر حاضر اختصاص يافته است.ادامه ...

مقالهٔ برگزیده
امام رضا علیه‌السلام

ابوالحسن على بن موسى علیهما‌السلام (۱۴۸–۲۰۳ق)، ملقب به رضا، امام هشتم از ائمۀ اثنی‌عشر علیهم‌السلام و دهمین معصوم از چهارده معصوم علیهم‌السلام است که به مدت 20 سال عهده‌دار امامت بود.

سال تولد آن حضرت را 148 و 153ق و ماه تولد ایشان را ذوالحجة و ذوالقعدة و ربیع‌الاول گفته‌اند و مشهور آن است كه روز تولد آن حضرت «یازدهم ذوالقعدة» بوده است.

مادر آن حضرت ام ولد بود. (كنیزى بود كه از مولاى خود فرزند آورده بود.) دربارۀ نام و زادگاه مادر آن حضرت اختلاف است و به اغلب احتمالات، از مردم شمال آفریقا یا مغرب مراكش بوده است.

مشهور است كه به هنگام ورود حضرت رضا علیه‌السلام به نیشابور طالبان علم و محدثان دور محفۀ آن حضرت كه بر استرى نهاده شده بود جمع شدند و از ایشان خواستند كه حدیثى بر آنها املا فرماید.

حضرت حدیثى بطور مسلسل از آباء طاهرین خود از رسول‌اللّه صلى‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم و جبرئیل از قول خداوند روایت كرد كه «كلمة لا إله إلا اللّه حصنی و من دخل حصنی أمن من عذابی» یعنى كلمۀ توحید یا لا إله إلا اللّه حصار و باروى مستحكم من است و هر كه به درون حصار من رفت از عذاب من در امان ماند. این حدیث به جهت مسلسل بودن آن از ائمۀ اطهار علیهم‌السلام تا حضرت رسول صلى‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم به حدیث «سلسلة الذهب» معروف شده است.ادامه ...

چگونه ویکی‌نویس شویم
افتخارات
نشان «زرین سرآمد» پایگاه ویکی نور
نشان زرین سرآمد پایگاه ویکی نور در دهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال