پژوهشکده مطالعات بنیادی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (رده‌افزایی)
     
    (۲۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱۰: خط ۱۰:
    |-
    |-
    |رئیس
    |رئیس
    | data-type="authorOtherNames" |
    | data-type="authorOtherNames" |حجت‌الاسلام [[علی اسلامی]]


    |-
    |-
    خط ۲۸: خط ۲۸:
    </div>
    </div>


    '''پژوهشکده مطالعات بنیادی'''، وابسته است به معاونت امور فرهنگی مجمع جهانی اهل‎بیت(ع) که به‎منظور تبیین واقعی و صحیح معارف انسان‎ساز اهل‎بیت(ع)، پایه‎گذاری شده و از جمله اقدامات آن، ترجمه فارسی مجموعه في رحاب أهل‎البيت(ع) و تفسیر مختصر قرآن کریم بر طبق روایات اهل‎بیت(ع) است.
    '''پژوهشکده مطالعات بنیادی'''، وابسته است به معاونت امور فرهنگی مجمع جهانی اهل‎‌بیت(ع) که به‌منظور تبیین واقعی و صحیح معارف انسان‌ساز اهل‎‌بیت(ع)، پایه‌گذاری شده و از جمله اقدامات آن، ترجمه فارسی مجموعه في رحاب أهل‌البيت(ع) و تفسیر مختصر قرآن کریم بر طبق روایات اهل‎‌بیت(ع) است.


    ==تأسیس==
    ==تأسیس==
    پس از پیشنهاد طرح پژوهشگاه بین‎المللی اهل‎بیت(ع) از سوی حجت‎الاسلام نجف لک‎زایی (معاون امور فرهنگی مجمع) و تصویب شورای محترم معاونین مجمع، مقرر شد سه گروه مطالعات بنیادی، راهبردی و کاربردی برای معاونت امور فرهنگی این مجمع راه‎اندازی شود<ref>ر.ک: پایگاه اطلاع‎رسانی معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‎بیت(ع)</ref>.
    پس از پیشنهاد طرح پژوهشگاه بین‌المللی اهل‎‌بیت(ع) از سوی حجت‌الاسلام [[نجف لک‎زایی]] (معاون امور فرهنگی مجمع) و تصویب شورای محترم معاونین مجمع، مقرر شد سه گروه مطالعات بنیادی، راهبردی و کاربردی برای معاونت امور فرهنگی این مجمع راه‌اندازی شود<ref>ر.ک: پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‎‌بیت(ع)</ref>.


    ==آشنایی با گروه مطالعات بنیادی==
    ==آشنایی با گروه مطالعات بنیادی==
    ضرورت بحث و بررسی و مطالعه درباره مباحث پیرامون اهل‎بیت(ع) و معرفی معارف این مکتب نورانی به‎صورت بنیادی به جهانیان، اعم از شیعه و سنی و سایر مردم بر کسی پوشیده نیست. مجمع جهانی اهل‎بیت(ع)، از سال‎های دور، به این وظیفه خود در حد مقدورات و امکانات عمل نموده است که فهرست منشورات آن دلیل بر صدق این فعالیت‎هاست. بدیهی است، تبیین واقعی و صحیح معارف انسان‎ساز اهل‎بیت(ع)، از عهده کسانی برمی‎آید که به‎طور عمیق، به مباحث قرآن و روایات و سایر علوم مرتبط مانند ادبیات، رجال، تاریخ، نجوم، جغرافیا مسلط باشند و در این مباحث، دارای مطالعات گسترده، عمیق و حتی‎الامکان صاحب اثر و دارای قدرت تجزیه و تحلیل باشند<ref>ر.ک: همان</ref>.
    ضرورت بحث و بررسی و مطالعه درباره مباحث پیرامون اهل‎‌بیت(ع) و معرفی معارف این مکتب نورانی به‌صورت بنیادی به جهانیان، اعم از شیعه و سنی و سایر مردم بر کسی پوشیده نیست. مجمع جهانی اهل‎‌بیت(ع)، از سال‎های دور، به این وظیفه خود در حد مقدورات و امکانات عمل نموده است که فهرست منشورات آن دلیل بر صدق این فعالیت‎هاست. بدیهی است، تبیین واقعی و صحیح معارف انسان‌ساز اهل‎‌بیت(ع)، از عهده کسانی برمی‌آید که به‌طور عمیق، به مباحث قرآن و روایات و سایر علوم مرتبط مانند ادبیات، رجال، تاریخ، نجوم، جغرافیا مسلط باشند و در این مباحث، دارای مطالعات گسترده، عمیق و حتی‌الامکان صاحب اثر و دارای قدرت تجزیه و تحلیل باشند<ref>ر.ک: همان</ref>.


    با توجه به این رویکرد و با توجه به اقدامات انجام‎شده، قرار است در گروه مطالعات بنیادی اداره کل پژوهش در فعالیت‎های آینده با نگاهی نو به نیازهای مورد انتظار شیعیان و پیروان اهل‎بیت(ع) در سراسر جهان اقدام و پاسخ مناسب داده شود. مسئولیت گروه مطالعات بنیادی برعهده حجت‎الاسلام علی اسلامی (عضو شورای کتاب) قرار گرفته و دبیری گروه هم برعهده حجت‎الاسلام عباس جعفری (دبیر شورای کتاب) گذاشته شده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
    با توجه به این رویکرد و با توجه به اقدامات انجام‌شده، قرار است در گروه مطالعات بنیادی اداره کل پژوهش در فعالیت‎های آینده با نگاهی نو به نیازهای مورد انتظار شیعیان و پیروان اهل‎‌بیت(ع) در سراسر جهان اقدام و پاسخ مناسب داده شود. مسئولیت گروه مطالعات بنیادی برعهده حجت‌الاسلام [[علی اسلامی]] (عضو شورای کتاب) قرار گرفته و دبیری گروه هم برعهده حجت‌الاسلام [[عباس جعفری]] (دبیر شورای کتاب) گذاشته شده است<ref>ر.ک: همان</ref>.


    در طول مدت تأسیس، این گروه موفق شده است با شش نفر از نویسندگان حوزوی - دانشگاهی قرارداد همکاری علمی و پژوهشی منعقد نماید. این گروه از ابتدای تأسیس، موفق به برگزاری تعداد ده جلسه کارشناسی کتاب‎ها و طرح‎های تهیه‎شده و یا پیشنهادشده گردید. مصوبات این گروه پس از بحث و بررسی و موافقت، جهت تصمیم‎گیری نهایی به شورای کتاب ارجاع می‎شود<ref>ر.ک: همان</ref>.
    در طول مدت تأسیس، این گروه موفق شده است با شش نفر از نویسندگان حوزوی - دانشگاهی قرارداد همکاری علمی و پژوهشی منعقد نماید. این گروه از ابتدای تأسیس، موفق به برگزاری تعداد ده جلسه کارشناسی کتاب‌ها و طرح‎های تهیه‌شده و یا پیشنهادشده گردید. مصوبات این گروه پس از بحث و بررسی و موافقت، جهت تصمیم‌گیری نهایی به شورای کتاب ارجاع می‌شود<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==اقدامات صورت‎گرفته و در دست اقدام==
    ==اقدامات صورت‌گرفته و در دست اقدام==
    # ترجمه فارسی مجموعه «في رحاب أهل‎البيت(ع)»، زیر نظر آقای اسلامی؛
    # ترجمه فارسی مجموعه «في رحاب أهل‌البيت(ع)»، زیر نظر آقای اسلامی؛
    # «منهاج الأدعية و الزيارات عن أئمة أهل‎البيت(ع)»، زیر نظر آقای یوسفی غروی؛
    # «منهاج الأدعية و الزيارات عن أئمة أهل‌البيت(ع)»، زیر نظر آقای یوسفی غروی؛
    # «عبادة الله و عبادة الطاغوت»؛
    # «عبادة الله و عبادة الطاغوت»؛
    # «ثورة أم أو ثورة شعاع»؛
    # «ثورة أم أو ثورة شعاع»؛
    # تفسیر مختصر قرآن کریم بر طبق روایات اهل‎بیت(ع)؛
    # تفسیر مختصر قرآن کریم بر طبق روایات اهل‎‌بیت(ع)؛
    # «الولاية الإلهية أو الحكومة الإسلامية»، مؤلف: آقای عبادی، زیر نظر آقای اسلامی<ref>ر.ک: همان</ref>.
    # «الولاية الإلهية أو الحكومة الإسلامية»، مؤلف: آقای عبادی، زیر نظر آقای اسلامی<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==طرح‎های آینده==
    ==طرح‎های آینده==
    # معرفی شیعه (شیعه‎شناسی
    # معرفی شیعه (شیعه‌شناسی
    # حضرت فاطمه زهرا(س)؛
    # حضرت فاطمه زهرا(س)؛
    # حضرت پیامبر اکرم(ص) از نگاه مستشرقان؛
    # حضرت پیامبر اکرم(ص) از نگاه مستشرقان؛
    # حضرت امام حسین(ع) و عاشوراشناسی؛
    # حضرت امام حسین(ع) و عاشوراشناسی؛
    # غدیرشناسی؛
    # غدیرشناسی؛
    # مهدویت‎شناسی<ref>ر.ک: همان</ref>.
    # مهدویت‌شناسی<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۶۰: خط ۶۰:


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    پایگاه اطلاع‎رسانی معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‎بیت(ع)، به آدرس اینترنتی:
    پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‎‌بیت(ع)
    http://abwa-cd.com/fa/Ahlebeyt/View/118/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D9%88%D9%87-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AF%DB%8C


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    [[ویژه‌نامه کنگره بین‌المللی سبط النبی امام حسن مجتبی علیه السلام ]]
    {{وابسته‌ها}}


    [[ویژه‌نامه کنگره بین‌المللی سبط النبی امام حسن مجتبی علیه‌السلام]]


    [[رده:زندگی‌نامه]]
    [[رده:زندگی‌نامه]]
    [[رده:قربانی-باقی زاده]]
    [[رده:قربانی-باقی زاده]]
    [[رده:سال97-25شهریور الی24 مهر]]
    [[رده:مراکز علمی و ناشران]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۲:۴۲

    پژوهشکده مطالعات بنیادی
    نام پژوهشکده مطالعات بنیادی
    نام‌های دیگر
    رئیس حجت‌الاسلام علی اسلامی
    هیئت مدیره
    بنیانگذاری
    وبگاه
    کد مؤلف AUTHORCODE24263AUTHORCODE

    پژوهشکده مطالعات بنیادی، وابسته است به معاونت امور فرهنگی مجمع جهانی اهل‎‌بیت(ع) که به‌منظور تبیین واقعی و صحیح معارف انسان‌ساز اهل‎‌بیت(ع)، پایه‌گذاری شده و از جمله اقدامات آن، ترجمه فارسی مجموعه في رحاب أهل‌البيت(ع) و تفسیر مختصر قرآن کریم بر طبق روایات اهل‎‌بیت(ع) است.

    تأسیس

    پس از پیشنهاد طرح پژوهشگاه بین‌المللی اهل‎‌بیت(ع) از سوی حجت‌الاسلام نجف لک‎زایی (معاون امور فرهنگی مجمع) و تصویب شورای محترم معاونین مجمع، مقرر شد سه گروه مطالعات بنیادی، راهبردی و کاربردی برای معاونت امور فرهنگی این مجمع راه‌اندازی شود[۱].

    آشنایی با گروه مطالعات بنیادی

    ضرورت بحث و بررسی و مطالعه درباره مباحث پیرامون اهل‎‌بیت(ع) و معرفی معارف این مکتب نورانی به‌صورت بنیادی به جهانیان، اعم از شیعه و سنی و سایر مردم بر کسی پوشیده نیست. مجمع جهانی اهل‎‌بیت(ع)، از سال‎های دور، به این وظیفه خود در حد مقدورات و امکانات عمل نموده است که فهرست منشورات آن دلیل بر صدق این فعالیت‎هاست. بدیهی است، تبیین واقعی و صحیح معارف انسان‌ساز اهل‎‌بیت(ع)، از عهده کسانی برمی‌آید که به‌طور عمیق، به مباحث قرآن و روایات و سایر علوم مرتبط مانند ادبیات، رجال، تاریخ، نجوم، جغرافیا مسلط باشند و در این مباحث، دارای مطالعات گسترده، عمیق و حتی‌الامکان صاحب اثر و دارای قدرت تجزیه و تحلیل باشند[۲].

    با توجه به این رویکرد و با توجه به اقدامات انجام‌شده، قرار است در گروه مطالعات بنیادی اداره کل پژوهش در فعالیت‎های آینده با نگاهی نو به نیازهای مورد انتظار شیعیان و پیروان اهل‎‌بیت(ع) در سراسر جهان اقدام و پاسخ مناسب داده شود. مسئولیت گروه مطالعات بنیادی برعهده حجت‌الاسلام علی اسلامی (عضو شورای کتاب) قرار گرفته و دبیری گروه هم برعهده حجت‌الاسلام عباس جعفری (دبیر شورای کتاب) گذاشته شده است[۳].

    در طول مدت تأسیس، این گروه موفق شده است با شش نفر از نویسندگان حوزوی - دانشگاهی قرارداد همکاری علمی و پژوهشی منعقد نماید. این گروه از ابتدای تأسیس، موفق به برگزاری تعداد ده جلسه کارشناسی کتاب‌ها و طرح‎های تهیه‌شده و یا پیشنهادشده گردید. مصوبات این گروه پس از بحث و بررسی و موافقت، جهت تصمیم‌گیری نهایی به شورای کتاب ارجاع می‌شود[۴].

    اقدامات صورت‌گرفته و در دست اقدام

    1. ترجمه فارسی مجموعه «في رحاب أهل‌البيت(ع)»، زیر نظر آقای اسلامی؛
    2. «منهاج الأدعية و الزيارات عن أئمة أهل‌البيت(ع)»، زیر نظر آقای یوسفی غروی؛
    3. «عبادة الله و عبادة الطاغوت»؛
    4. «ثورة أم أو ثورة شعاع»؛
    5. تفسیر مختصر قرآن کریم بر طبق روایات اهل‎‌بیت(ع)؛
    6. «الولاية الإلهية أو الحكومة الإسلامية»، مؤلف: آقای عبادی، زیر نظر آقای اسلامی[۵].

    طرح‎های آینده

    1. معرفی شیعه (شیعه‌شناسی)؛
    2. حضرت فاطمه زهرا(س)؛
    3. حضرت پیامبر اکرم(ص) از نگاه مستشرقان؛
    4. حضرت امام حسین(ع) و عاشوراشناسی؛
    5. غدیرشناسی؛
    6. مهدویت‌شناسی[۶].

    پانویس

    1. ر.ک: پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‎‌بیت(ع)
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: همان
    6. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‎‌بیت(ع)

    وابسته‌ها